Korna çalma, huzurumu çalma

"Korna çalma, huzurumu çalma"

access_time16 Şubat 2015 04:23
Toyota, Türkiye’de büyük gürültü kirliliği yaratan kornaya karşı bir sosyal sorumluluk projesi başlatıyor
Dünyada gelişmekte olan veya gelişmemiş ülkelerin sembolü haline gelen ‘korna çalma’ özellikle son yıllarda İstanbul’da da artan trafikle birlikte büyük bir kirlilik ve çevre sorunu haline gelmiş durumda. Bu konuda bir taraftan sivil toplam örgütleri ve emniyet güçleri önlemler almaya çalışırken diğer taraftan otomotiv markaları da yavaş yavaş taşın altına elini koymaya başladı. Aksi takdirde ekonomisi hızla gelişen ve büyüyen Türkiye, trafik konusunda dünyada ne yazık ki Hindistan ve Mısır’la aynı ligde yer almaya devam edecek. İşte bu bağlamda Japon Toyota, Türkiye’de bu haftadan itiraberen başlayacak örnek bir sosyal sorumluluk projesine imza atmaya hazırlanıyor; ‘Korna çalma huzurumu çalma.’ 

SAĞLIĞA OLUMSUZ ETKİ

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış CEO’su Ali Haydar Bozkurt, trafikte gereksiz yere çalınan korna sesinin, önüne geçilmesi gereken bir kirlilik ve çevre sorunu olduğunu belirterek, bu kirliliğin önüne geçmek, toplumsal bilinci artırmak ve farkındalık yaratmak amacıyla uzun soluklu bir sosyal sorumluluk projesi başlatma kararı aldıklarını açıkladı. Korna sesinin fizyolojik ve psikolojik açından insan sağlığına olumsuz etkileri olduğunu söyleyen Bozkurt şöyle konuştu;  “Toyota olarak bu projeyi “Korna Çalma Huzurumu Çalma” sloganıyla başlatıyoruz. Özellikle büyük şehirlerde gereksiz şekilde çalınan her korna trafikte büyük bir gürültü oluşturup insanlar üzerinde olumsuz etkiler yaratıyor. İlk etapta Toyota bayilerine gelen müşterilerimize yönelik çalışmalarda bulunarak farkındalıklarını artırmayı planlıyoruz.  Ardından toplumda rol model olan kanaat önderleri, sanatçılar, sporcular, basın mensupları ile sivil toplum kuruluşları, yerel ve mülki idareler ve ilgili bakanlıklarımızla işbirliği yapmayı da hedefliyoruz. Konuyla ilgili olarak temasa geçtiğimiz İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin projemize destek olma kararı bizi ayrıca mutlu etti. Uzun vadede de amacımız 25 milyon sürücüye iletişim çalışmalarıyla ulaşmaktır. Bu çevre kirliliğinin önüne geçerek trafikte sakin ve huzurlu bir ortam sağlamak en büyük başarımız olacaktır.” 

2015 hem rekor hem hibrit yılı olacak

TOYOTA Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Ocak ayı verileri ışığında 2015 yılı için olumlu bir havanın hakim olduğunu ve toplam otomotiv pazarının yüzde 5 ile yüzde 10 arasında  büyüyeceğini öngördüğünü belirtti. Bozkurt, 2015 yılında pazar paylarını artırarak kendi satış rekorlarını kırmayı hedeflediklerini dile getirerek şöyle konuştu; “Bu yıl hedefimiz olan 41-42 bin adetlik satış ile zirveyi zorlayacağız. Satışlarımız içinde yüzde 60 civarında bir paya sahip olan ve 2014 yılında segmentinde filo hariç perakende de en çok satılan model olan Corolla, 2015 yılı hedeflerimize ulaşmamızda da önemli rol oynayacaktır. Önceki yıllarda toplam satışlarımız içinde yüzde 10 olan filo payı 2014 yılında yüzde 24’e yükseldi. Bu sene yine Corolla itici gücümüz olacak. “
 Ali Haydar Bozkurt, 2015 yılında öncelikli konularının başında hibrit teknolojisinin geldiğini de belirterek, “Biz de dünyanın çoğu ülkesinde bilinen ve tercih edilen bu teknolojinin ülkemizde de daha iyi tanınması için geçtiğimiz yılın son aylarında Yaris Hybrid lansmanıyla hibrit iletişimimize başladık. 

HER MODELE HİBRİT

Yaris Hybrid’in lansmanını yaptığımız hafta sonunda yaklaşık  3 bin 500 adet test sürüşü gerçekleşti. Toyota’nın global stratejisi 2020 yılına kadar her modelinin bir hibrit versiyonunu üretmek şeklindedir.  Önemli bir potansiyele sahip hibrit teknolojisinin ülkemizde de tanınması ve kullanımının yaygınlaştırılması için çalışmalarımız 2015 yılında da artarak devam edecekti” dedi. (Hürriyet / Emre Özpeynirci)
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)