Kosifler iki günde 400 BMW sattı

Kosifler iki günde 400 BMW sattı

access_time23 Mart 2014 11:14
% 10 ekstra indirim yaptı 2 günde 400 BMW sattı
Kosifler Oto, pazardaki daralmayı aşmak için ekstra indirim yaptı. BWM X1 ve 1-3 serilerinde ekstra yüzde 10 indirim olunca iki günde 400 otomobil satıldı.
 
Alman otomotiv devi BMW’nin Türkiye’deki ilk bayisi olan Kosifler Oto, sektörde 30’uncu yılını kutlamaya hazırlanıyor. Geçen yıl 3 bin 800’ü BMW olmak üzere 5 bin otomobil satan Kosifler Oto, geçen yıl 444 milyon TL olan cirosunu bu yıl 575 milyon TL’ye çıkarmayı hedefliyor. Kredi kullanım oranlarındaki değişiklik ve ÖTV artışı yüzünden satışlarda gözlenen daralmayı indirim kampanyalarıyla atlatma yoluna giden şirket, bu sayede stoklarını eritmeye başladı.
 
Ciddi indirim yapıyoruz
 
Kosifler Oto Satış Müdürü Barkın Pınar, alınan kararlar yüzünden sektörde yüzde 20 daralma olduğunu, temsil ettikleri markalarda ise bu oranın yüzde 50’yi bulduğunu belirtti.
Pınar, “Kredi kullanım oranı yüzde 60’a düştü. Oysa bizim müşterimiz yüzde 80 ve üzerinde kredi kullanıyordu. Şimdi nereden baksanız 80-90 bin lira peşinat vermesi gerekiyor. ÖTV artışı da hiç beklemediğimiz bir anda geldi ve çok etkili oldu. Fiyatlar yüzde 5-6 arttı ama psikolojik etkisi fazla oldu. 17 Aralık’tan sonraki gelişmelerden çok bu etkenler sektörü olumsuz etkiledi” dedi.
 
Bu darboğazı aşmak için kampanyalar düzenlediklerini kaydeden Pınar, “Kampanyalarımız BMW 1-3 serisi ve X1 modelleri için yapıldı. Söz konusu modellerde Mart ayına özel yüzde 10’a varan ilave indirimlerin yanı sıra tüm modellerimizde euro kurunu 2.79’dan hesapladık. BMW 1 Serisi Joy Edition modelinde anahtar teslim fiyatı 79 bin 500 TL; BMW X1’in fiyatı da 89 bin 500 TL oldu. Bu kampanya ile 2 günde 400’e yakın otomobil satıldı” diye konuştu.


 
Yeni yatırım var
 
3 serisinde de ciddi indirim olduğunu belirten Pınar, “Bu seride 100 bin TL’nin altında bir fiyata otomobil sahibi olunabilir. 60 araçlık stokumuz var, onu da bitireceğimizi düşünüyoruz. Kampanyalar sayesinde bugün ayda 999 TL taksitle BMW alabilirsiniz” dedi. 2013’ü tahminleri doğrultusunda tamamladıklarını vurgulayan Kosifler Group Yönetim Kurulu Üyesi Hilal Kosif ise yeni tesisler açacaklarını; Kavacık’ta yeni satın aldıkları arazide de otomotiv yatırımı planladıklarını ifade etti.
 
Turizme 300 milyon euro yatırım
 
Hilal Kosif, inşaat ve turizm yatırımlarına da değindi. Hilton ile yaptıkları anlaşma çerçevesinde Hilton İnn Garden otelleri açmaya başladıklarını belirten Kosif, şöyle devam etti: “Turizme 4 yıl önce şehir otelciliği ile girdik. Kütahya, Şanlıurfa, Mardin ve Konya’da otel açtık. Bu alanda toplam 300 milyon euro yatırım yaptık. Şimdi bu otellerin yanına showroom açma planımız var. Otellerin ve showroom inşaatlarını da biz gerçekleştiriyoruz.”
 
Euro yerine TL ile otomobil kiralayacak
 
HİLAL Kosif, 2012 yılında araç kiralamaya başladıklarına değinerek bu yıl farklı projeler geliştireceklerini anlattı. 200 araçlık bir filoları olduğunu anlatan Kosif, premium sınıfta TL üzerinden araç kiralamayı planladıklarını söyledi. Kiraların şu anda 699 eurodan başlayıp 5 bin euroya kadar çıktığını anlatan Kosif, “Çalışmalarımız devam ediyor. Bütün kiralama şirketleri premium sınıftaki otomobilleri için euro üzerinden işlem yapıyor. Son dönemde yaşanan döviz kurlarındaki yüksek artışlarından dolayı kiralama müşterisi o riski almak istemiyor ve TL üzerinden işlem talep ediyor. Kredi kullanım oranlarının düşmesi de kiralamaya pozitif etki yaptı. Biz de BMW ve diğer araçları TL üzerinden kiralamayı planlıyoruz” diye konuştu.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Otomobil markalarından Temmuz kampanyaları

Otomobil markalarından Temmuz kampanyaları

access_time24 Temmuz 2021 13:52

Türkiye otomotiv pazarı pandemi koşullarına rağmen canlılığı sürdürüyor. Yılın ilk 6 ayında satışlarını yüzde 55 artıran markalar, tatil sezonun gelmesi ile birlikte kampanyalara...

Otomobil markalarından yaza özel kampanya

Otomobil markalarından yaza özel kampanya

access_time26 Haziran 2021 16:40

Yaz aylarının gelmesi ile tatil hazırlıkları başladı

Otomobil markalarının Mayıs kampanyaları

Otomobil markalarının Mayıs kampanyaları

access_time15 Mayıs 2021 14:46

Birçok otomobil markası, büyük çoğunluğu tam kapanma ile geçen Mayıs ayında tüketicileri unutmadı

Renault avantajları Mayıs ayında da hız kesmiyor

Renault avantajları Mayıs ayında da hız kesmiyor

access_time07 Mayıs 2021 14:44

Salgın dönemindeki faaliyetleriyle hayati önem taşıyan sağlık çalışanları ve çiftçilere de dosya masrafsız kredi ve ilk bakım hediyesi sunuluyor

YORUM YAP

YORUMLAR (0)