Las Vegas'ta 'sürücüsüz' şov

Las Vegas'ta 'sürücüsüz' şov

access_time07 Ocak 2015 03:46
LAS Vegas’ta düzenlenen dünyanın en büyük elektronik ve teknoloji fuarı ‘Consumer Electronics Show (CES) 2015'te geleceğin otomobilleri boy gösterdi
LAS Vegas’ta düzenlenen dünyanın en büyük elektronik ve teknoloji fuarı ‘Consumer Electronics Show (CES) 2015’in kapıları önceki gün basına dün de teknoloji meraklılarına açıldı.

Ahmet Can'ın Hürriyet'teki haberine göre fuarda bu yıl yine teknoloji devleri gövde gösterisi yaparken, otomotiv şirketlerinin ağırlığı da hissedildi. Bunun sebebi ise otomotivde teknolojilerin hızla artıp, gelecekte sürücüsüz modellerin devreye girecek olması. Gelecekteki ulaşımın temellerini oluşturması sürpriz olmayacak sürücüsüz otomobiller, teknolojiden aldığı destekle yollarda yer alacak. Bu yüzden de teknoloji devleri kadar otomotiv devleri de CES 2015’e yoğun ilgi gösterdi. BMW, Mercedes, Audi ve Toyota, dünyanın en büyük teknoloji fuarında yer aldı. 

Sony ise otomobiller için geliştirdikleri görüntü işleme teknolojisiyle gelecekteki ulaşımın nasıl olacağı hakkında bilgiler verdi.



Geleceğin lüks otomobili

MERCEDES, geleceğin ulaşımı olarak kabul edilen otonom (sürücüsüz) araç için ilk hamleyi yaptı. CES 2015’te tanıtılan Mercedes F015 adındaki konsept otomobil, 2030’un lüks otomobili olarak adlandırılıyor. Mercedes F015’in en büyük özelliği ise sürücüsüz kullanılması. Otonom konsepti aracın iç mekanına yansıtılmış. Günümüzdeki araçların koltuk düzeninin aksine Mercedes F015’te tüm yolcular yüz yüze oturuyor. Mercedes, aracın iç mekanını ‘lounge stili’ diye tanımlıyor. Mercedes F015’in dışı fütüristik tasarımıyla dikkat çekti.



Sürücüsüz Audi tura çıktı

CES 2015’te Mercedes dışında Alman rakibi Audi de sürücüsüz A7’i tanıttı. ABD’deki Silikon Vadisi’nde geliştirilen otomobil, CES 2015 fuarının düzenlendiği alana kadar sürücüsüz olarak getirildi. Las Vegas sokaklarında da test edilen araç toplamda 1450 kilometre yolu tek başına tamamladı. Üstünde 20 sensörle hareket eden aracın azami hızı ise saatte 240 kilometre olduğu Audi’den paylaşılan bilgiler arasında.



Mirai halka açıldı

TOYOTA, dünyanın hidrojen yakıt hücreli ilk otomobili Mirai’yi geçtiğimiz ay Japonya’da satışa sunarken, 2015’te Avrupa’da satışa çıkaracak. CES 2015’e Mirai ile katılan şirket, otomotivde ses getirecek kararını açıkladı. Toyota Başkan Yardımcısı Bob Carter’ın paylaştığı bilgilere göre şirket, hidrojen yakıt hücreli motor için aldığı 6 bin patenti ücretsiz kullanıma açtı.  Ücretsiz kullanıma açılan bu patentler için yakıt hücresi birimi, yüksek basınçlı hidrojen tankları, yazılım kontrol sistemleri kapsıyor.



Vale yerine saat

BMW akıllı saat üzerinden kendi kendine park edebilen otomobili tanıttı. Vale servisini bitirecek özellik olarak da sunulan ‘Active Asist’ dört lazer sensörü ile çalışıyor. BMW’nin elektrikli otomobili i3’te kullanılan bu özellikteki sensörler 360 derecelik alanı tarıyor. ve yer bulduğunda park ederek kendini kilitliyor ve sahibinin akıllı saatinin komutunu bekliyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türk otomotiv firmaları Brezilya'da fuara katıldı

Türk otomotiv firmaları Brezilya'da fuara katıldı

access_time30 Nisan 2023 15:45

Türk otomotiv sektörü firmaları Brezilya'daki "Automec Feira" fuarına katıldı.

Uluslar arası fuarda yeniler ve eskiler yan yana

Uluslar arası fuarda yeniler ve eskiler yan yana

access_time17 Ekim 2021 21:19

ABD'nin Florida eyaletinin Miami kentindeki Miami Beach Convention Center'da düzenlenen Miami Uluslararası Otomobil Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Autoshow, yarın ilk kez dijitalde ziyaretçileriyle buluşuyor

Autoshow, yarın ilk kez dijitalde ziyaretçileriyle buluşuyor

access_time13 Eylül 2021 13:18

Autoshow 2021 Mobility Fuarı, 14-26 Eylül tarihlerinde dijital ortamda ziyarete açılıyor.

Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nın yeni adresi Katar

Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nın yeni adresi Katar

access_time26 Ağustos 2021 03:41

Katar Turizm ile Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı (GIMS) arasında ortaklık anlaşması imzalandı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)