Lastikçilerin yeni derneği LASİD

Lastikçilerin yeni derneği LASİD

access_time21 Mayıs 2014 11:55
Lastik üreticileri ve ithalatçılarından oluşan yeni bir dernek kuruldu
Lastik sektöründe yeni bir dernek kuruldu. Sektörü geliştirmek ve sektör sorunlarını topluca çözüme kavuşturma hedefiyle yola çıkan LASİD’in ele alacağı konuların başında doğru ve güvenli lastik kullanımı; kış lastiği ve kaplama geliyor.

HANGİ MARKALAR ÖNCÜ OLDU

Lastik üreticileri ve ithalatçıları aynı çatı altında bir araya gelerek sektör derneği kurdu. Türkiye’de araç lastiği üreten ya da yurt dışında lastik üreten ve kendi kurdukları şirketleri aracılığıyla ithal edip satan firmaların üyesi olduğu derneğe LASİD (Lastik Sanayicileri ve İthalatçıları Derneği) adı verildi. Lastik endüstrisini geliştirmek; sektörü yurt içi ve yurt dışında daha güçlü bir şekilde temsil edebilmek amacıyla kurulan LASİD’in kurucu üyeleri alfabetik sıralamayla; BRİSA, CONTINENTAL, GOODYEAR, MICHELIN ve PIRELLI.


LASİD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bayman; “Üyelerimiz, rekabet hukuku ve diğer tüm yasal ve idari düzenlemeleri gözetmek şartıyla gönüllülük esasına göre bir araya gelmiştir" dedi. Bayman şöyle konuştu: ‘’Derneğimiz, lastik sektörünü geliştirmeye hizmet etmek amacıyla yola çıkmıştır. Sektörümüz ve ürünlerimiz ile ilgili konularda kamuoyunu bilgilendirerek, doğru ve bilinçli lastik kullanımını yaygınlaştıracak faaliyetler gerçekleştirmeyi hedeflemektedir. Kurucu üyeler olarak lastik üretici ve ithalatçılarını derneğimize üye olmaya çağırıyoruz.’’
 

Sektör ile tüm kurumlar ve toplum arasında köprü olacak

LASİD Genel Sekreteri Bahadır Ünsal; LASİD’in ‘kalite’, ‘güvenlik’, ‘kış lastiği’, ‘kaplama’ ve benzeri konularda kamuoyunu ve tüketiciyi bilinçlendirmeyi amaçladığını belirterek ‘’Türkiye lastik sektörünün ulusal ve uluslararası ilişkilerinin gelişmesi için sektörle ortak çalışmalar yürüteceğiz. Sektörün sorunlarını topluca ele alarak sektör ile resmi kurumlar, yasa koyucular ve toplum arasında köprü görevi göreceğiz’’ dedi.  
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

EV üreticilerine yatırım yapmak riskli

"EV üreticilerine yatırım yapmak riskli"

access_time08 Mayıs 2023 17:17

ABD’deki elektrikli araç üreticileri, efsane yatırımcı Warren Buffett'ın listesine giremiyor.

Yatırımcılar Tesla’ya değil, Ferrari’ye yönelmeli

"Yatırımcılar Tesla’ya değil, Ferrari’ye yönelmeli"

access_time07 Mart 2023 16:31

Tesla’nın son dönemki performansı üzerine yatırımcıları uyaran Morgan Stanley, makro belirsizlikle başa çıkmak için Ferrari hisselerini öneriyor.

Uber, ödemelerde kripto para kabul edecek

Uber, ödemelerde kripto para kabul edecek

access_time13 Şubat 2022 10:06

Kripto paralarla ödeme sistemi hızla genişliyor. Birçok şirket bu alanda hazırlık yaparken UBER CEO’su Khosrowshahi kripto ödemelerini "kesinlikle" kabul edeceklerini...

Toyota'nın Yeni Finans Direktörü Nilgün Aydın Türkücü oldu

Toyota'nın Yeni Finans Direktörü Nilgün Aydın Türkücü oldu

access_time15 Haziran 2021 17:26

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş.'de Finans Direktörlüğü görevine Nilgün Aydın Türkücü getirildi.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)