Leroy’dan ‘Sakarya modeli’ yanıtı

Leroy’dan ‘Sakarya modeli’ yanıtı

access_time15 Ekim 2014 15:02
Toyota Motor Avrupa Başkan ve CEO’su Didier Leroy, Sakarya’daki üretim tesislerinde çarpıcı mesajlar verdi.
GÖKHAN TAŞÇI – OTOMOBİLSAYFASI.COM / SAKARYA

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. üretimde 20. yıla ulaşmasının coşkusunu bugün Sakarya’daki üretim tesislerinde düzenlenen törende 3.500 çalışanıyla kutladı.
Törende konuşan Toyota Motor Avrupa Başkan ve CEO’su Didier Leroy, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye çalışanlarına seslenirken, “Türkiye’nin uzun vadeli ekonomik büyüme potansiyeline sahip olduğuna tamamen inanıyor ve buradaki Toyota çalışanlarının yeteneklerine güveniyorum” mesajını verdi. Leroy, Türkiye için de, “ Çok harika bir piyasa. Çok daha geniş bölgeye ihracat yapabilir” dedi.
 
7 yıl ara verilen üretime geçtiğimiz yıl yeniden başlandığını hatırlatan Didier Leroy, “2014'de 1.6 D14 motorunu lanse ediyoruz. Yeni motor çok başarılı oldu. 1.4 milyon euroluk bir yatırım” dedi ve ekledi: “11. nesil Toyota üretimi Türkiye'de tekrar başladı.”
 
Sözlerine “Ekonomik gelişmeler her zaman rahat ve huzurlu değildi ama şuanki durumumuzdan mutluluk duyuyoruz” şeklind devam eden Leroy, “Türkiye'deki Sakarya'da bulunan bu fabrikamızın en büyük artısı üstün kalitesi. Japonya’da kalite neyse Türkiye'de aynı kalite bire bir bulunmakta” diye konuiştu.
 
Sakaryalı bir gazetecinin, “Sakarya Türkiye'nin otomobil üretim merkezi. Toyota Sakarya isimli bir araç üretmeyi düşünüyor mu?” sorusuna Leroy, “Şehrinizle gurur duymakta haklısınız. Sakarya tabi ki büyük merkez. Bu bölgeye saygı duyuyor ve seviyoruz. Ama şehrin adını bir araca koymayı düşünmüyoruz. Burada daha çok üretim daha çok yatırım yapmak istiyoruz” yanıtını verdi.
 
TOYOTA'NIN YOL HARİTASI

Toyota Motor Avrupa Başkan ve CEO’su Didier Leroy, Toyota yol haritasını da şöyle açıkladı:
 
“Bizim bazı rakiplerimiz tek teknolojiye odaklanıyor. Biz de durum bu şekilde işlemiyor. Kentsel hareketlilik, elektrikli üretim derken elektrikli araçtan bahsetmiyorum. Pilli araçlar da denilebilir. Kentsel ulaşımda toplu taşımanın artacağını düşünüyorum ve insanlar toplu taşıma araçlarından indikten sonra gidecekleri yola bir araçla devam etmek durumunda kalacaklarını düşünerek yol çiziyoruz.
 6 sene önce biz Hibrit araç ürettiğimizde rakip firmalar ‘Hibrit'in geleceği yok’ demişlerdi ama şu anda Hibrit araç üretip ‘Bizim Hibrit aracımız var’ diyerek gururlanıyorlar. Hibrit geçici bir çözüm değildir, uzun zaman devam edecek bir çözümdür.”
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

access_time25 Nisan 2024 10:55

İletişim Başkanlığı'na bağlı DMM, 'uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek' haberlerinin dezenformasyon içerdiği hakkında açıklama...

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

access_time25 Nisan 2024 10:08

Trafiğe martta 226 bin 617 aracın kaydı yapılırken 2 bin 239 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki araç sayısı martta 224 bin 378 arttı.

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Motorine indirim pompaya yansıdı

Motorine indirim pompaya yansıdı

access_time25 Nisan 2024 08:26

Motorin grubuna gece yarısından itibaren 1 lira 17 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,97 TL'ye, Ankara'da 41,87 TL'ye, İzmir'de 42,12...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)