Lexus'un Avrupa Başkanı'ndan inadına Kaş

Lexus'un Avrupa Başkanı'ndan inadına Kaş

access_time29 Ağustos 2016 05:58
Lüks otomobil markası Lexus’un Avrupa Başkanı Alan Uyttenhover, 15 Temmuz öncesi yaptığı Türkiye tatil planını yaşanan darbe girişimine rağmen bozmadı
Japon otomotiv devi Toyota’nın bünyesindeki yer alan lüks otomobil markası Lexus’un Avrupa Başkanı Alan Uyttenhover tam bir Türkiye hayranı çıktı. Emre Özpeynirci'nin Hürriyet'teki haberine göre 15 Temmuz darbe girişimi ve yaşanan talihsiz olayların ardından Lexus’un Türkiye’ye olan güveni aynı şekilde devam ederken, Alain Uyttenhoven da bu güvenin altını çizer şekilde yaz tatilini temmuz ayının ikinci yarısında ailesiyle birlikte Türkiye’de geçirdi.

Türkiye’ye duydukları güven ve bakış açılarının değişmediğini ifade eden Alain Uyttenhoven, “15 Temmuz’un ardından eşim ve 2 çocuğumla (19 ve 21 yaşlarında) birlikte Kaş’ta tüplü dalış yaptığımız harika bir hafta geçirdik” dedi.

GÖNÜLLÜ ELÇİLERİMİZ

Türkiye’de tatil yapmaya 15 Temmuz öncesi karar veren Uyttenhoven, yaşananların ardından bu planı değiştirmeyi 1 dakika bile düşünmemiş. Darbe girişimi sonrası hükümet iş dünyası ile birlikte dünyaya çıkarma yapıp imajımızı yeniden artırmak için çalışmalar yaparken Uyttenhoven gibi önemli isimler bizim için bu dönemde adeta gönüllü elçiler oldular. 1 Ocak’ta tüm dünyada Mercedes markalı otomobillerin başına geçecek Mercedes-Benz Türkiye’nin ilk kadın CEO’su Alman Britta Seeger de, eşi ve 14 yaşındaki üçüz çocuklarıyla birlikte 3 hafta karavanla Türkiye tatili planı yapmıştı.

NORMALLEŞME SÜRECİ

Lexus’un Avrupa Başkanı Alan Uyttenhover, Türkiye’de yaptığı tatil sonrası yaptığı açıklamada, “Bir kez daha Türk insanının misafirperverliği karşısında çok etkilendim. Türkiye’nin büyük bir hayranıyız. Daha önce Marmaris’te tekneyle denize açıldığımız birçok tatillerimiz olmuştu. Ayrıca İstanbul da dünyanın en etkileyici şehirlerinden biri. Türkiye’nin en kısa zamanda daha normalleşmiş bir sürece girmesini diliyorum. Böylece yabancı turistler tekrar geri gelerek bizim gibi deniz manzarasının, yemeklerin ve misafirperverliğin tadını çıkarabilirler” diye konuştu. 

LEXUS ALANA DEV GARANTİ  

TÜRKİYE pazarına 2016’nın mart ayında Maslak’ta açtığı ilk showroomu ile giriş yapan ve 5 yılda 1000 adetlik satışa ulaşmayı hedefleyen Lexus, ayrıcalığını göstermek için ‘Satın Alma Garantisi’ başlatıyor. Lexus’un Türkiye temsilcisi olan ALJ Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ali Haydar Bozkurt, markaya ve modellerine duydukları güvene bağlı başlattıkları bu yeni ve ses getirecek uygulama hakkında şunları söyledi: “6 ay önce girdiğimiz Türkiye pazarında Lexus müşterileri hiçbir zaman mağdur olmayacak. Biz Lexus’un yüksek ikinci el değerine güvendiğimizi sunduğumuz ‘Satın Alma Garantisi’ni uygulamaya geçirerek gösteriyoruz. Sattığımız Lexus modellerini yılına bağlı olarak belli bir oran değerinde geri alma garantisi veriyoruz. O günkü güncel fiyat üzerinden bir yaşındaki araç için yüzde 80, iki yaşındaki araç için yüzde 70, üç yaşındaki araç için de yüzde 60 olacak şekilde geri alım fiyatı belirleyeceğiz. Yani bugün 100 bin Euro’ya sattığımız araç 1 yıl sonra 110 bin Euro olmuşsa, 110 bin Euro’nun yüzde 80’ini üzerinden o aracı geri alacağız. Dünyada belirli oranla ve güncel fiyattan bunu yapan başka kimsenin olmadığını düşünüyorum. Pazara yeni giren bir marka olduğumuz için, müşterilerimizin kafalarındaki soru işaretlerini gidermek adına böyle bir uygulama başlatıyoruz. Böylece markamıza güvenen müşterilerimizin otomobillerini avantajlı fiyatlarla değerlendirmelerine imkan sağlamış olacağız.”

5 YIL SONRA PATLAYACAK

İLK birkaç yılı Lexus markasının Türkiye’de bilinirliğini artırmaya ayırdıklarını ifade eden Bozkurt, “6 ayda 25 adedin üzerinde araç sattık. Yıl sonunda 150 olan satış hedefimizi 100’e revize ettik. Yaşananlar hedeflerimizin düşmesini sağladı, ama bizim ilk 5 yıl hedefimiz satıştan ziyade, markamızı  müşterilerimize doğru anlatmak. Beşinci yılın sonunda yılda 1000 adet ve üzeri satışa ulaşmayı hedefliyoruz. 5 yıl sonunda Lexus patlama yaşayacak” dedi. Türkiye’nin her yerinde daha yaygın bir satış ağı kurmak üzerine çalışmalar yaptıklarını aktaran Bozkurt, İstanbul’un ardından Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Adana’da da showroom açacaklarını söyledi. Lexus, aynı zamanda değişik illerde bu farkı yaşamak isteyenler için de çeşitli organizasyonlar düzenliyor ve Lexus ile ilgilenenlere İstanbul dışında da test sürüşü imkanı sağlıyor.

HELİKOPTER VE TIR’LA ÖZEL SERVİS

LEXUS’un çalışma ilkesi olan premium sınıf üzeri hizmet anlayışını Türkiye’de de uyguladıklarını dile getiren Ali Haydar Bozkurt, yaptıkları çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: “Maslak’ta açılan showroomda çalışma saatleri dışında da randevuyla 7 gün/24 saat hizmet vererek, yoğun programa sahip kişilerin de vakitlerini verimli bir şekilde kullanmalarına ve mesai saatleri dışında da hizmet almalarına imkan sağlıyoruz. Markanın diğer hizmetlerinden biri de, her müşterinin özel bir danışmanının olması. Müşteriler otomobil ile ilgili her türlü ihtiyacında bireysel danışmanlarına rahatlıkla ulaşabiliyorlar. İhtiyaç olması halinde müşterilerinin olduğu yere helikopter ile teknisyen de gönderebilen Lexus, aynı zamanda müşterilerine özel TIR’lar ile araç transferi hizmeti de sağlıyor. Böylece Lexus sahipleri yurtiçinde herhangi bir şehre uçakla seyahat ederken, otomobilinin TIR ile bulunduğu yere gönderilmesi sayesinde aracının keyfini sonuna kadar çıkarıyor.”
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)