LPG'de daha fazla düşüş beklemiyoruz

"LPG'de daha fazla düşüş beklemiyoruz"

access_time21 Ekim 2014 12:02
Türkiye LPG Derneği Başkanı Selim Şiper'den LPG ile ilgili çarpıcı açıklamalar
Türkiye LPG Derneği Başkanı Selim Şiper, petrol fiyatlarındaki düşüşün LPG fiyatlarını etkilemeyeceğini söyledi.

Şiper, petrol fiyatlarındaki düşüşün LPG fiyatlarına etkisini AA'ya değerlendirdi. Dünyada LPG üretiminin, petrolden ziyade doğalgaza bağlı olduğunu dile getiren Şiper, son 1 yıl içindeABD'nin kaya gazı hamlesinden dolayı LPG üretiminin arttığını ve bunun fiyatları aşağı çektiğini ifade etti.

LPG fiyatlarının bundan sonra daha fazla düşüş göstermeyeceğini belirten Şiper, şöyle konuştu:

"Son 1,5 yıldaki düşüş trendi bundan sonraki süreçte daha az olacaktır. Afaki bir durum beklenmiyor. Düşünülenin aksine, kış aylarıyla gelen talep artışı, özellikle Japonya veÇin'in talebindeki artış LPG fiyatlarını da artırabilir. Petrol fiyatlarının düşüşüne aldanıp kimse fazla plan yapmasın. Fiyatlar indiği süratle çıkabilir, 80 dolarlık seviyeye alışmak doğru değil. Petrol fiyatlarını teknik açıdan aşağı çekecek bir dinamik yok. Fiyat düşüşlerinin tamamen politik sebeplerle olduğunu düşünüyorum."

Dünya LPG Derneği Otogaz Müdürü Alexander Stöhr de LPG'nin iki ana maddesi olan "propan" ve "bütan" fiyatlarının petrol fiyatlarındaki trendi izlemediğini ve LPG fiyatlarında bir düşüş beklemediklerini söyledi. Stöhr, kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte gerek doğalgaz gerekse LPG'ye olan talepte artış olacağını bunun da LPG fiyatlarını etkileyebileceğini kaydetti.
 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

access_time23 Nisan 2024 12:33

Dünyada bu yıl elektrikli araç satışlarının 17 milyona ulaşarak güçlü bir büyüme göstermesi bekleniyor.

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

access_time23 Nisan 2024 12:02

Perşembeden itibaren motorine 1,40 TL indirim bekleniyor. Peki benzinde indirim var mı? Güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? İşte İstanbul, Ankara ve İzmir'de geçerli olan...

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

access_time23 Nisan 2024 03:38

Tesla'nın, araç satışlardaki yavaşlamanın da etkisiyle son yılların en düşük kar marjı raporunu açıklaması muhtemel görünüyor.

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

access_time22 Nisan 2024 17:43

Otomotiv sektöründe heyecan yaratan bir gelişmeyle, TEMSA'nın yeni CEO'su olarak Evren Güzel atanıyor. Güzel, otomotiv ana sanayinde Türkiye'nin ilk kadın CEO'su olacak, bu da...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)