Lükste 'bagaja teslim' dönemi

Lükste 'bagaja teslim' dönemi

access_time25 Nisan 2015 05:52
Lüks otomobil üreticilerinin farklılık yaratmak amacıyla müşterilerine sundukları donanım ve hizmetler giderek ilginçleşiyor
Volvo’nun, teknoloji devi Ericsson ile geliştirdiği sistemin ardından Audi de, Amazon ve DHL ile işbirliği yaparak benzer bir hizmeti kullanmayı düşündüğünü açıkladı. Tüm bunlar olduğunda, araç sahibinin internet üzerinden satın aldığı mallar, ev yerine doğrudan “otomobilin bagajına” teslim edilecek. Yani paket için evde bekleme dönemi sona erecek. Üstelik sürücü, bunun için örneğin çalışma masasının başından bile kalkmayacak.

Şimdilik sınırlı...

Bu tip bir hizmeti ilk gündeme getiren, Volvo olmuştu. Geçen yıl, sistemi yeni XC90’la birlikte bazı yeni modellerinde de kullanmaya başlayacağını açıklayan Volvo, araç sahiplerinin örneğin anlaşmalı marketlerden ısmarladıkları malzemelerin, bagaja teslim edilmesinin mümkün olacağını belirtmişti. Buna göre kurye, aracın yanına geldiğinde, araç sürücüsü tarafından kuryenin telefonuna bir kod ya da izin gönderiliyor. Bu sayede kurye, örnegin 1 dakika için aracın bagajını açıp, eşyaları buraya koyuyor. Araç, bu sürenin sonunda tekrar kendisini kilitliyor ve aynı kod, bir kez daha kullanılamıyor.
Audi de, benzer bir sistemin çalışmalarına Amazon ve DHL işbirliğiyle başladığını geçtiğimiz günlerde duyurdu. Buna göre Amazon’dan alışveriş yapan bir Audi sahibi, DHL tarafından bunların aracın bagajına teslim edilmesini ya da gönderecekleri paketin alınmasını isteyebilecek. İlk deneme uygulamaları da, gelecek aydan itibaren Almanya’nın Münih kentinde başlayacak. Sistemin, markanın eski modellerinde de kullanılması mümkün olabilecek.
Amazon ve DHL, daha önce de paket dağıtımının, insansız küçük hava araçlarıyla yapılması konusunda da girişimler yapmış, ancak bu fikre, güvenlik nedeniyle izin verilmemesi gündeme gelmişti.
İlk denemeleri tamamladığını açıklayan Volvo, yakın zamanda gerçek uygulamanın İsveç’te başlayabileceğini belirtirken, Audi, tüm marka müşterilerinin sistemi kullanmasının gelecek yılı bulabileceğini kaydetti. Ancak böyle bir dağıtımın güvenlik açığı yaratıp yaratmayacağı, araçların aynı yerde uzun süre kalıp kalmayacağı
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)