Maliye Bakanı'ndan ÖTV yanıtı

Maliye Bakanı'ndan ÖTV yanıtı

access_time11 Ağustos 2014 14:27
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek,katma değer vergisinde indirim veya iade yapılması yönünde Bakanlığınca herhangi bir çalışmanın yürütülmediğini bildirdi
 Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, karayolu yolcu taşımacılığı yapan araçlarda kullanılan akaryakıtın özel tüketim vergisi ve katma değer vergisi ile karayolu taşımacılığına (bilet bedellerine) uygulanan katma değer vergisinde indirim veya iade yapılması yönünde Bakanlığınca herhangi bir çalışmanın yürütülmediğini bildirdi. 

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri’nin soru önergesini yanıtlayan Maliye Bakanı Şimşek, Petrol Piyasası Kanununa göre petrol fiyatlarının, 1 Ocak 2005 tarihinden itibaren en yakın erişilebilir dünya serbest piyasa oluşumu dikkate alınarak, serbest piyasa koşullarına göre oluştuğunu ve oluşan fiyata, kamunun herhangi bir müdahalesinin söz konusu olmadığını kaydetti. 

“VERGİ YÜKÜ ARTMAMIŞ, AZALMIŞTIR”- 

Yıllar içinde artan fiyatların aksine akaryakıt üzerindeki vergi yükünün artmadığını, azaldığını belirten Maliye Bakanı Şimşek, “100 TL’lik benzin fiyatlarının içerisinde vergi yükü 31 Aralık 2002 tarihinde 70,2 TL iken, 3 Temmuz 2014 tarihi itibarıyla 57,76 TL’ye, 100 TL’lik motorin fiyatının içerisinde vergi yükü 1 Ocak 2005 tarihinde 65,1 TL iken 3 Temmuz 2014 tarihi itibarıyla 50,85 TL’ye düşmüştür” dedi. 

“ÖTV’DE İNDİRİM YAPILMASI KAMU FİNANSMAN DENGESİ ÜZERİNDE OLUMSUZ ETKİ DOĞURACAKTIR”- 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, karayolu taşımacılığı (bilet bedelleri) ve akaryakıt teslimlerine uygulanmakta olan katma değer vergisi oranı ile karayolu taşımacılığında araçlarda kullanılan akaryakıttan alınmakta olan özel tüketim vergisinde indirim yapılmasının kamu finansman dengesi üzerinde olumsuz etki doğuracağını söyledi. 
Maliye Bakanı Şimşek, karayolu taşımacılığı yapan araçlarda kullanılan akaryakıtın özel tüketim vergisi ve katma değer vergisi ile karayolu yolcu taşımacılığına (bilet bedellerine) uygulanan katma değer vergisinde indirim veya iade yapılması yönünde bakanlığınca herhangi bir çalışmanın yürütülmediğini açıkladı.
 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla hisseleri uçuşa geçti

Tesla hisseleri uçuşa geçti

access_time24 Nisan 2024 12:46

Küresel çapta satışlardaki düşüşün ardından yeni modeller tanıtacağını açıklayan ABD'li elektrikli araba üreticisi Tesla'nın hisse değerleri, yeniden yükselişe...

 İşte martta en çok satılan otomobil markaları

İşte martta en çok satılan otomobil markaları

access_time24 Nisan 2024 11:33

Türkiye ikinci el çevrim içi araç pazarında geçen ay en çok tercih edilen marka Volkswagen oldu

Elektrikli araç satışları 8 kattan fazla arttı

Elektrikli araç satışları 8 kattan fazla arttı

access_time24 Nisan 2024 11:29

Türkiye'de toplam elektrikli araç satışları 2023'te önceki yıla göre 8 kattan fazla artarak 68 bin 700'e yükseldi.

Türk-Alman ilişkilerine can suyu: Otomotiv sektörü

Türk-Alman ilişkilerine can suyu: Otomotiv sektörü

access_time24 Nisan 2024 11:24

Almanya otomotiv sektöründe, gerek ana sanayilerde gerekse tedarik sanayindeki önemli firmalarda kilit rollerde Türk yöneticiler var.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)