Mercedes 3. kez yardım gönderdi!

Mercedes 3. kez yardım gönderdi!

access_time06 Temmuz 2015 14:44
Mercedes, Türkiye’deki mültecilere 3. kez yardım gönderdi
Mercedes markasının sahibi Alman Daimler AG şirketi, Türkiye'deki mülteci kamplarında yaşayan Suriyeliler için 8 TIR'dan oluşan yardım malzemesi gönderdi. Sınırsız Havacılık (Luftfahrt ohne Grenzen-LOG) adlı kuruluşun da destek verdiği yardım konvoyu Mercedes-Benz Untertürkheim tesisleri önünden Gaziantep ve Suriye ile sınır olan Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi ulaştırılmak üzere yola çıktı.
 
Konvoyun yola çıkmasından önce düzenlenen törene, Daimler AG’nin ağır vasıta üretiminden sorumlu Grup Başkanı ve Daimler AG Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Wolfgang Bernhard, Sınırsız Havacılık CEO’su Frank Franke, Almanya Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Hans-Joachim Fuchtel, Stuttgart Başkonsolosu Ahmet Akıntı ve Mercedes-Benz çalışanları katıldı.
 
Yaklaşık 120 ton yardım malzemesini Gaziantep’e göndermekten memnuniyet duyduklarını belirten Dr. Wolfgang Bernhard, bölgede bulunan insanların zor şartlar altında oldukları ve bu durumun daha da kötüye gittiğinin altını çizdi.
 
Almanya Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Hans-Joachim Fuchtel ise mültecilere yardım için bireylere, sivil toplum kuruluşlarına ve şirketlere de görev düştüğünü vurguladı.
 
Türkiye’deki mültecileri karşı yapılan bu girişimlerin ve yardımların memnuniyet verici olduğunu belirten Stuttgart Başkonsolosu Ahmet Akıntı da, Daimler AG üst yönetimine ve çalışanlarına gösterdikleri insani duyarlılık için teşekkür etti ve bunun başka şirketlere de örnek olmasını dilediğini ifade etti.
 
Kampanya kapsamında bebek maması, çocuk bezi, giysi, ayakkabı, battaniye ve çadırdan oluşan 1 milyon Euro tutarında yardım malzemesi ihtiyaç sahiplerine gönderildi.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

access_time25 Nisan 2024 10:55

İletişim Başkanlığı'na bağlı DMM, 'uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek' haberlerinin dezenformasyon içerdiği hakkında açıklama...

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

access_time25 Nisan 2024 10:08

Trafiğe martta 226 bin 617 aracın kaydı yapılırken 2 bin 239 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki araç sayısı martta 224 bin 378 arttı.

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Motorine indirim pompaya yansıdı

Motorine indirim pompaya yansıdı

access_time25 Nisan 2024 08:26

Motorin grubuna gece yarısından itibaren 1 lira 17 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,97 TL'ye, Ankara'da 41,87 TL'ye, İzmir'de 42,12...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)