Mercedes Benz CEO'su Zetsche: Çalmadık, önce biz yaptık

Mercedes Benz CEO'su Zetsche: Çalmadık, önce biz yaptık

access_time24 Kasım 2017 05:43
"Daimler, Tesla'nın elektrikli kamyonunu çaldı" başlıklı haberlere Mercedes Benz CEO'su Zetsche'den yanıt geldi: Elektrikli kamyonu önce biz yaptık ve üzerine çok şeyler koyduk

Alman otomotiv devi Daimler AG ve Mercedes-Benz’in İstanbul doğumlu Dünya Başkanı ve CEO’su Dr. Dieter Zetsche, uluslararası haber ajanslarının, “Daimler Tesla’nın elektrikli kamyonunu çaldı” başlıklı haberlerine son dönemde sık kullandığı profesyonel sosyal paylaşım platformu Linkedin’den yine esprili bir cevap verdi.

Zetsche, “Tabi ki biz de bu başlığı okurken eğlendik. Ama bu durumun çalmakla alakası olmadığını net olarak söylemeliyim. Tam tersine biz elektrikli kamyonun üstüne çok şeyler koyduk ve çok önce yaptık. Çünkü bizim grup olarak hedefimiz pazara mümkün olduğunca çok sayıda sürdürülebilir hareket (mobilite) ve lojistik seçeneğini sunmak” dedi.

65 MİLYON PARSEL

Lojistiğin bugün büyük şehirlerin içinde ve dışında trafiğin en önemli unsuru olduğunu kaydeden Zetsche şu mesajları verdi:

“Her yıl dünyada 65 milyon parsele teslimat yapılmaktadır. Ve hepimizin kişisel alışveriş alışkanlıklarımızdan bildiği gibi bu trend gelecekte hızlanacaktır. Tahminlere göre gelecek on yılda teslimatların iki katına çıkacağı öngörülüyor. Bu yüzden otobüs ve kamyonların çevremizin daha yaşanabilir olması için düşük emisyon ve gürültüsüz olması gerekiyor. İşte bu nedenle bu tip araçları giderek daha fazla pazara sunmaya kararlıyız. Bir yıldan fazla bir zaman önce 25 tona kadar kentsel dağıtım için tamamen elektrikli bir kamyon konseptini sunan ilk şirketiz. 'Mercedes-Benz Elektrikli Kamyon' teknik olarak mümkün olanı gösterdi ve biz de o yoldan gidiyoruz."

SESSİZ DEVRİM OLACAK

"Ekim ayında, “E-FUSO Vision One” isimli yüzde 100 elektrikli kamyon konseptimizi tanıttık. Tek şarjla 350 kilometre menzile sahip bu aracımız 11 ton yükleme kapasitesine sahip. “FUSO eCanter” ile ise kısa mesafeli ve şehir içi taşımacılık konusunda uzmanlaşmış elektrikli kamyonetimiz de var. Bu aracın ilk müşterileri Amerika’da UPS oldu."

"Biz şu anda tam elektrikli hafif ticari araçlar üzerinde çalışıyoruz. Bu konuda örneğin Hermes ile ortaklık yapıp 2020’den itibaren bin 500 elektrikli hafif ticari araç vereceğiz. Daimler Grubu tüm tedarik zincirinin elektriklenmesinde önemli ilerleme kaydediyor. Sürdürülebilir ve lokal olarak emisyonsuz lojistik geliştirmede lider konumuz. Geçen hafta ABD’deki iştirakimiz Thomas Built Buses ile efsane sarı okul otobüsünün elektriklisi geliştirdik ve tanıttık. Bu örneklerin tümü bizim gelecekteki lojistikte yaşanacak sessiz devrimin ana oyuncularından biri olmak konusunda ciddi olduğumuzu gösteriyor." (Hürriyet / Emre Özpeynirci)

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)