Mercedes Benz SUV tanıdık isme emanet

Mercedes Benz SUV tanıdık isme emanet

access_time19 Ocak 2015 04:15
Mercedes-Benz Türkiye’de 3 yıl Direktörler Kurulu Başkanlığı yapan Wolf Dieter Kurz, markanın SUV segmentindeki hedeflerine ulaşmasını sağlayacak
Alman otomotiv devi Daimler’in İstanbul doğumlu başkanı Dieter Zetsche, 2015’i “SUV yılı” ilan ederken, bu işin sorumluluğunu Türkiye’de yöneticilik yapmış bir isme emanet etti. Levent Köprülü'nün Milliyet'teki haberine göre Mercedes-Benz Türk’ün eski Direktörler Kurulu Başkanı olan ve üç yıl İstanbul’da çalışan Dieter Kurz, markanın SUV sınıfındaki modellerle ilgili hedeflerine ulaşmasını sağlamakla görevli olacak.

Mercedes markasının SUV ve spor Otomobillerinden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olan Dieter Kurz, yeni görevinde üstlendiği sorumluluğun kritik öneme sahip olduğunun altını çizerken, kuşkusuz bunda, Türkiye’de edindiği deneyimlerin, kendisine büyük desteği olacağını kaydetti.

Üç yıllık Türkiye deneyiminin, profesyonel kariyerinde çok büyük bir yere sahip olduğunu  vurgulayan Kurz, “Mercedes’in her ülkede üretimi yok. Dolayısıyla bir yandan otobüs ve kamyon üretimiyle ilgilenirken, diğer yandan da otomobiller dahil tüm ürünlerin pazarlamasından sorumluydum. Sonuçta tüm bu tecrübeleri bir arada yaşamak, her yöneticiye nasip olmaz” dedi. Türkiye pazarının dinamiklerinin çok değişkenliğini hatırlatan, iniş ve çıkışların hızlı yaşandığı bir yapıda çalışmanın çok önemli bir deneyim olduğunun altını çizen Kurz, “Çabuk adapte olmaya çalışıyorsunuz. Bu yüzden çok şey öğrendim, profesyonel anlamda büyük kazanımlar elde ettiğimi düşünüyorum” ifadesini kullandı.

‘SUV ATAĞIMIZ BAŞLADI’

Tüm dünyada SUV pazarındaki artışın, binek otomobilden daha hızlı olduğuna dikkat çeken Kurz, kendilerinin de buna göre plan yaptığını ve bu yıl SUV modellerinde bir atak başlatacaklarını söyledi. Kurz, bu yıl GLE Coupe’nin yanı sıra GLC’yi pazara sunacaklarını, bunun yanında M-Sınıfı’nın adını da, makyaj operasyonu sonrasında GLE olarak değiştireceklerini hatırlattı.
En büyük SUV pazarlarının ABD, Çin ve Almanya olduğunu ifade eden Kurz, bu araçların özellikle yükselen pazarlarda station wagon modellerden pazar payı alacağını düşündüklerini ifade etti. Kurz, yüksek vergiler nedeniyle Türkiye’de lüks SUV satışlarının düşük olduğunu, buna karşılık küçük motor hacmine sahip kompakt SUV ve crossover modellerine ilginin ise hızla arttığını ve artmaya da devam edeceğini belirtti.

GLE EYLÜLDE GELİYOR

Mercedes, bu yılki SUV atağını, yılın ilk fuarı olan Detroit Otomobil Fuarı’nda tanıttığı GLE Coupe ile başlattı. Bu araç, aynı zamanda Mercedes’in yeni isimlendirme stratejisinin kullanıldığı ilk model oldu.
Eylül ayında Türkiye’de satışına başlanacak yeni GLE Coupe, sportif tasarımı, gelişmiş offroad özellikleri ve güçlü motorlarıyla farklı bir araç olarak geliştirilmiş. Coupe tasarımlı bir SUV aracı olan GLE Coupe, Genlerini E-Sınıfı’ndan alan GLE, aynı zamanda şimdiki M-Sınıfı ile de kardeş olacak.



Opel yeni Corsa İle hedef büyüttü

Alman üretici Opel’in uzun soluklu modeli Corsa, 5. nesliyle şubat ayından itibaren Türkiye’de satışa sunulacak. 1994’den bu yana Türkiye’de 200 bin adetlik satışa ulaşan Corsa’nın yeni neslinden yılda 15 bin adede yakın satış beklentisi var. Yeni Corsa, 40 bin TL’den başlayan fiyatlarla satılacak. Corsa’nın beşinci nesliyle hayli iddialı olduğunu vurgulayan Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, “Corsa ile binek araç pazarında sektörün en önemli oyuncuları içerisinde yer alıyoruz. Yeni Corsa, şubat ayında bayilerimizdeki yerini alacak. Corsa’dan bu yıl 14-15 bin adet aralığında satış hedefliyoruz. Pazar tahminlerine paralel olarak satış hedefi aşağı ve yukarı yönlü değişiklik gösterebilir” dedi.
Yeni model ataklarının süreceğini anlatan Keklik, “Küçük KARL modelimiz yaz aylarında piyasaya çıkacak. Yenilenen Astra’yı ise bu yılın sonlarında pazara sunacağız. Ayrıca merakla beklenen 1.6 lt dizel motor ve otomatik şanzıman kombinasyonunu da Insignia, Astra ve Mokka modellerinde sunmaya başlayacağız. Bunu, ilk olarak Mokka ile, mart ayından itibaren sunacağız” diye konuştu.

Küçük motorla keyif

Yeni nesil Corsa, Türkiye’de yeni 1.0 lt (115 HP) benzinlinin yani sıra, daha önceki neslinde de kullanılan 1.2 lt (70 HP), 1.4 lt (90 HP) benzinli, 1.3 lt (75 ve 95 beygir) dizel motor seçenekleriyle satılacak. 1.4 lt motorda otomatik, 1.3 lt motorda da Easytronic şanzıman olacak. Ayrıca Easytronic vites kutusunun yeni nesli, mayıs ayından itibaren yine 1.3 dizel motorla sunulmaya başlanacak.
Corsa’nın, yeni geliştirilen 1.0 lt üç silindirli motoru 6 ileri manuel şanzımanla eşleştirilmiş. Bu motor seçeneğinde “Enjoy”, “Color Edition” ve “Sport” donanım paketleri bulunurken, Sport donanımı siparişle gelecek. Sarsıntısız ve sessiz olmasıyla ön plana çıkan bu motorla Corsa, fabrika verilerine göre 100 km’de ortalama 5.0 lt tüketiyor.
Yeni Corsa’nın sürücü merkezli kontrol merkezinde, “IntelliLink” bilgi-eğlence sistemi dikkat çekiyor. 7 inçlik renkli dokunmatik ekran, Apple ve Android cihazlarla uyumlu. Sesli komut sistemiyle kullanılabilen sistem, ayrıca Bluetooth, Siri Eyes Free, BringGo, Stitcher ve TuneIn gibi uygulamalarla da çalışabiliyor.
Araçta, donanım seçeneklerine göre değişkenlik gösteren, bi-xenon farlar, “Kör Nokta Uyarısı”, “Opel Eye-Ön Kamera”, “Şeritten Ayrılma Uyarısı”, “Uzun Far Asistanı”, “Takip Mesafesi Göstergesi” ve “Ön Çarpışma Uyarısı” gibi güvenlik sistemlerini bulmak mümkün olacak.



Lotus’tan atılan Türk modifiye oto yapacak

Ferrari’de bir dönem “Türk lokumu” diye anılan Dany Bahar, İngiliz Lotus’un CEO’luğundan atıldıktan sonra bir süredir ortalarda görünmüyordu. Bahar, bir dönem pazarlamasının başında bulunduğu Ferrari’nin evinden, İtalya’nın Modena kentinden çıktı. Bu kez, kendi işinin patronu olarak.
“Ares” adıyla kendi şirketini kuran Bahar, spor ve lüks otomobillerden vazgeçmemiş. Yeni işi ise, Bentley, Rolls Royce, Bugatti kullanıcılarına yönelik. Yeniden tasarım, “dünyada tek” denilebilecek şekilde özel aksesuarlarla donatmak gibi işler yapacak olan Bahar, bu tip araç isteyen dünyada 250 kadar süper zengin olduğunu söylüyor.

Üreticilere fark atacak!

Bahar, bu kişilerin garajlarında en az 30 ve üzeri otomobil bulunduğunu, dünyada tek sayılabilecek araçlara sahip olabilmek adına 2 milyon doları gözden çıkarabilecek nitelikte olduklarını kaydediyor. Bahar’ın yapmak istedikleri arasında Bentley Mulsanne’ı ya da bir Rolls Royce Wraith modelini (henüz resmi fabrika üretime başlamasa da) bir SUV ya da 4x4’e dönüştürmek, tamamen kişiye özel aksesuarlarla donatmak. Bahar’ın portföyünde Aston Martin, Ferrari gibi markalar da olacak.
Pek çok kaynakta İstanbul doğumlu ve Dany Taner Bahar adıyla yer alsa da, kendisini İsviçreli olarak tanımlayan Bahar, Ferrari’den sonra Lotus’un başına geçmiş ve markanın yeniden diriltilmesi için farklı konseptler hazırlatmıştı. Ancak Lotus’un Malezyalı sahipleri, Bahar’ı aşırı harcamak, şirketi zarara uğratmakla suçlayıp onu görevden almıştı.



Amerikalılarda bu sevda bitmez!

Düşen petrol fiyatlarıyla birlikte Kuzey Amerika pazarında en çok satılan modeller listesinin başına yeniden pick-up sınıfındaki araçlar oturdu. Özellikle benzin fiyatlarının hayli düşmesi nedeniyle kompakt otomobillerini SUV ve pickup araçlarla değiştirenlerin hayli fazla olduğu belirtilirken, geçen yıl pickup satan markaların satışlarında artışlar olduğu gözden kaçmadı.
2014’te pick-up pazarı yüzde 10 büyüyerek, 8.6 milyon adete çıktı. Binek otomobil satışları ise yüzde 2 büyüyerek 7.9 milyon adette kaldı. Amerikalı markaların hakim olduğu pick-up pazarında, Avrupalı ve Asyalı markalarda boş durmuyor. Bu nedenle Detroit Fuarı, özellikle Japon ve Korelilerin yeni model tanıtımlarına sahne oldu...

NISSAN

 Japon üretici, yenilediği büyük boy pickup modeli Titan’ı ilk kez Detroit Fuarı’nda tanıtmayı tercih edenlerden. Büyük boy pickup pazarında iyi bir yer edinmeye çalışan ve ABD’li rakipleriyle yarışmaya çalışan Nissan, her ne kadar büyük satışlara ulaşamasa da, Titan XD ile şansını deneyecek. En üst versiyonunda Cummins üretimi bir V8 turbo dizel motor kullanan Titan XD’nin 310 HP güç ürettiği belirtiliyor.

TOYOTA

Dünyanın 1 numaralı otomotiv üreticisi unvanını alan Toyota, önem verdiği Amerikan pazarı için Radikal bir karar verdi ve kompakt pickup modeli Tacoma’yı 11 yıl sonra ilk kez baştan aşağı yeniledi. Detroit’te tanıtılan yeni Tacoma, eskiyen yüzü nedeniyle uzun süredir rakipleri karşısında zayıf kalıyordu. Yenilenen Tacoma, 3.5 lt V6 benzinli motorla satışa sunulacak.

FORD

Amerikan pazarının en çok satan pickup modeli, kuşkusuz F-150. Devrim niteliğinde bir kararla alüminyum gövdeyle üretilmeye başlanan F-150’nin, Detroit’te tanıtılan yeni versiyonu ise F-150 SVT Raptor’du. Arazi şartlarında performanslı bir sürüş için geliştirilen ve bu yüzden farklı şasi, süspansiyon ayarları yapılan araçta, çift turbo beslemeli V6 motor bulunuyor. ABD fiyatı yaklaşık 45 bin dolar.

HYUNDAI

Koreli Hyundai, Detroit’te yeni konsept pickup konsepti Santa Cruz’u sergiledi. Sıra dışı tasarımıyla pickup sınıfına farklı bakış açısı getirmeyi amaçlayan Santa Cruz, aynı zamanda Koreli üreticinin pickup pazarına giriş bileti olacağa benziyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türk otomotiv firmaları Brezilya'da fuara katıldı

Türk otomotiv firmaları Brezilya'da fuara katıldı

access_time30 Nisan 2023 15:45

Türk otomotiv sektörü firmaları Brezilya'daki "Automec Feira" fuarına katıldı.

Uluslar arası fuarda yeniler ve eskiler yan yana

Uluslar arası fuarda yeniler ve eskiler yan yana

access_time17 Ekim 2021 21:19

ABD'nin Florida eyaletinin Miami kentindeki Miami Beach Convention Center'da düzenlenen Miami Uluslararası Otomobil Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Autoshow, yarın ilk kez dijitalde ziyaretçileriyle buluşuyor

Autoshow, yarın ilk kez dijitalde ziyaretçileriyle buluşuyor

access_time13 Eylül 2021 13:18

Autoshow 2021 Mobility Fuarı, 14-26 Eylül tarihlerinde dijital ortamda ziyarete açılıyor.

Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nın yeni adresi Katar

Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nın yeni adresi Katar

access_time26 Ağustos 2021 03:41

Katar Turizm ile Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı (GIMS) arasında ortaklık anlaşması imzalandı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)