Mercedes Benz Türk’ten QR Kodlu Acil Yardım

Mercedes Benz Türk’ten QR Kodlu Acil Yardım

access_time10 Temmuz 2014 16:05
Mercedes-Benz araç kullanıcılarının ve müşterilerinin güvenliğini güvence altına almak için QR kod teknolojisini kazaları engellemeye eğiliyor
Güvenlik alanında sektörde çıtayı her zaman yukarılara taşıyan, bu kapsamda araç kullanıcılarının ve müşterilerinin güvenliğini güvence altına almak için daima yeniliklere imza atan Mercedes-Benz, şimdi de QR kod teknolojisini kullanarak kazalara etkin müdahale edebilme konusuna eğildi. Şirket, saniyelerin dahi hayati önem taşıdığı kazalarda, kurtarma ekiplerinin en hızlı ve etkin şekilde müdahale edebilmesi için yeni bir adım attı. Bu sistem ile Mercedes-Benz, otomobillerinde gerçekleşen kazalar sonrasında QR kod teknolojisi ile dijital ortamda araç bilgilerine ulaşabilme imkanı sunan ilk otomotiv markası olarak bir ilke daha imza attı.

Kurtarma ekiplerinin hızlı ve en doğru şekilde müdahele etmesini sağlayacak QR kod, 2013 sonu itibariyle yeni üretilen tüm Mercedes-Benz otomobillerde ve 2014 yılında üretilmeye başlanan tüm smart marka araçlara standart olarak entegre edildi. Ayrıca 1990 yılından sonra üretilen tüm Mercedes-Benz otomobillere de bu kodu yetkili Mercedes-Benz servislerinde ücretsiz olarak yerleştirmek mümkün.

Türkiye’de Temmuz 2014 tarihi itibariyle Türkçe olarak hizmet verecek sistem kapsamında, kurtarma ekipleri kaza yapan aracın ilk müdahalede hayati önem taşıyan kritik bilgilerine (hava yastığı, yakıt deposu, akü vb.) ulaşılabilecek. Kaza sonrasında hasar gören araçlarda en kolay ulaşılabilen bölüm olan yakıt depo kapağı içerisinde ya da B-sütununda kapı içerisinde bulunacak QR kodu, akıllı telefonlar dışında internet erişimi olan tüm tabletlere de okutularak ilgili bilgilere ulaşmayı mümkün kılıyor.

Mercedes-Benz Türk, güvenilir ve kaliteli servis anlayışını müşterilerine her alanda hissettirmeye ve bu alanda faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

access_time23 Nisan 2024 12:33

Dünyada bu yıl elektrikli araç satışlarının 17 milyona ulaşarak güçlü bir büyüme göstermesi bekleniyor.

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

access_time23 Nisan 2024 12:02

Perşembeden itibaren motorine 1,40 TL indirim bekleniyor. Peki benzinde indirim var mı? Güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? İşte İstanbul, Ankara ve İzmir'de geçerli olan...

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

access_time23 Nisan 2024 03:38

Tesla'nın, araç satışlardaki yavaşlamanın da etkisiyle son yılların en düşük kar marjı raporunu açıklaması muhtemel görünüyor.

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

access_time22 Nisan 2024 17:43

Otomotiv sektöründe heyecan yaratan bir gelişmeyle, TEMSA'nın yeni CEO'su olarak Evren Güzel atanıyor. Güzel, otomotiv ana sanayinde Türkiye'nin ilk kadın CEO'su olacak, bu da...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)