Mercedes ve Cherry'den Çin kapışması

Mercedes ve Cherry'den Çin kapışması

access_time23 Mart 2017 13:25
Çinli otomobil üreticisi Chery, Mercedes Benz'in ürettiği yeşil enerjili bazı araçları için 'EQ' adını kullanması üzerine şikayette bulundu.

Yakın gelecekte elektrikli otomobil dünyasının en büyük pazarı haline gelmesi beklenen Çin'de iki dev otomotiv üreticisi kıyasıya bir rekabete girdi.

Çinli otomobil üreticisi Chery Mercedes'in yeşil enerjili araçlarında kullandığı EQ markası yüzünden Daimler Grup ile karşı karşıya geldi.

Chery'den yapılan açıklamaya göre, Mercedes'in bu ismi Çin'de de kullanmak istemesi üzerine, 'eQ' isminin iki yıl önce iki kapılı akülü elektrikli otomobilde kullanıldığını belirterek, Sanayi ve Ticaret için Devlet İdaresi'nin Ticari Marka Bürosu'na şikayette bulunulduğu ifade edildi. Mercedes Benz EQ'nun Chery eQ ile son derece benzer ürünler olduğu ve Çin pazarına girmesi halinde marka haklarını etkileyeceğinin de altı çizildi.

Mercedes'ten konuyla ilgili açıklama yapılmazken, Chery'nin lehine verilen karar, Alman otomotiv devi için darbe olacak. Çünkü şehirlerdeki hava kirliliği ile mücadele kapsamında Çin hükümeti yeşil araçları teşvik ediyor. Bu sebeple ülke yeni enerjili araçlar için önemli bir pazar konumunda bulunuyor.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

access_time25 Nisan 2024 10:55

İletişim Başkanlığı'na bağlı DMM, 'uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek' haberlerinin dezenformasyon içerdiği hakkında açıklama...

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

access_time25 Nisan 2024 10:08

Trafiğe martta 226 bin 617 aracın kaydı yapılırken 2 bin 239 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki araç sayısı martta 224 bin 378 arttı.

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Motorine indirim pompaya yansıdı

Motorine indirim pompaya yansıdı

access_time25 Nisan 2024 08:26

Motorin grubuna gece yarısından itibaren 1 lira 17 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,97 TL'ye, Ankara'da 41,87 TL'ye, İzmir'de 42,12...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)