Mercedes, Otomobil Sayfası’na konuştu

Mercedes, Otomobil Sayfası’na konuştu

access_time18 Mayıs 2015 10:02
Otomotivin küresel liderlerinden Mercedes’ten bomba modeller… Mercedes-Benz Otomobil Pazarlama ve Satış Türkiye Müdürü Şükrü Bekdikhan anlatıyor.
BERRİN UYANIK BEKAR – OTOMOBILSAYFASI.COM

Kalite, ilerleme, fark yaratma, hayatı güzelleştirme Mercedes’in tutkusu…
Liderlerin, ünlü işadamlarının, üst düzey yöneticilerin tutkusu ise Mercedes…
Otomotiv dünyasının en önde gelen, en ünlü, en gözde markalarından biri. Dev bir rakip. Her yeni modeline ilgi büyük oluyor. Lüks segmentte yepyeni standartlar belirliyor, yeni bir dönem başlatıyor. Her şovu milyonlarca göz tarafından izleniyor. Hedefleri, yatırımları, sadece meraklılılarını değil, ülkeleri de heyecanlandırıyor. Hep ‘yakın’ takipte. Gittiği topraklarda istihdam yaratıyor, ihracata katkı yapıyor. Tıpkı Türkiye’de olduğu gibi…

Türk halkının özel bir sempatisini yakalamış bir otomobil Mercedes. Seveni, beğeneni, bineni, imreneni o kadar çok ki.  Üretim ve satışta tarihi rekorlara imza atan Mercedes Türkiye, yenilikleriyle gündem oluşturuyor, sektörü sarsıyor. Rakamlar ortada, Türklerin C serisine olan rağbeti yönetim kadrosunu keyiflendiriyor.

İşte bu atmosferde, Mercedes-Benz Otomobil Pazarlama ve Satış Türkiye Müdürü Şükrü Bekdikhan’a soruyoruz. Dünya devi, yıl içinde Türkiye ve küresel pazara hangi araçlarla damgasını vuracak? GLE-Coupe’deki büyük beklenti ne? Mercedes, Istanbul Auto Show’da nasıl bir gövde gösterisi yapacak?  Türkler Mercedes’in en çok hangi rengini istiyor? Ve teknolojinin dört tekere armağanı elektriklide Mercedes’in geldiği nokta nedir? B 200 Electric Drive, S 500 Plug-In Hybrid ve Smart Electric Drive Türkiye’de ne zaman piyasaya sunulacak?

Mercedes-Benz Otomobil Pazarlama ve Satış Türkiye Müdürü Şükrü Bekdikhan, otomobil haberciliğinin genç ve güçlü sitesi Otomobilsayfasi.com’a konuşuyor.
 

 
TARİHİ SATIŞ REKORUNA ULAŞTIK
 
-Mercedes-Benz Türk, 2014’te üretim ve satışta tarihi bir rekor kırdı. Otomobil ürün grubunda rakamlar nedir?

Şükrü Bekdikhan: Geçtiğimiz yıl otomobil satışlarımızda 2013 yılında kırdığımız rekoru yineleyerek 23.100 adet ile tarihimizin en yüksek otomobil satış adedine ulaştık. 2014 yılında yeni kompakt modellerimiz A-Serisi, B-Serisi ve CLA’yı dizel otomatik versiyonları ile pazara sunduk. Türkiye pazarı için büyük önem taşıyan yeni nesil C-Serisi ve amiral gemisi modelimiz S-Serisi’nin 2 kapılı yepyeni versiyonu yeni S-Serisi Coupé de geçtiğimiz yılın en önemli yeniliklerindendi.
 
-Türkiye’de ilk üç ayda en çok hangi modelleriniz satıldı? Türklerin Mercedes’e ilgisi niçin bu kadar büyük? Türklerin Mercedes’te en sevdiği renk ne?
Şükrü Bekdikhan: İlk üç ayda otomobil satışlarımızı geçen yılın aynı dönemine göre %22,5 oranında arttırarak toplam 4.001 adet araç satışı gerçekleştirdik. Bu yüksek adetteki satış başarımızda hiç şüphesiz 1,6 lt. motorlu, dizel yakıt ve otomatik vites seçenekli C 200 modelimizin katkısı büyük. ÖTV avantajı sunan 1,6 lt motorlu araçlarımız ile Türkiye satışlarımızda ciddi bir artış elde ettik. Yılın ilk çeyreğinde 1.050 adetle en çok satılan modelimiz C-Serisi olurken Türkiye pazarında müşterilerimizin en çok tercih ettiği renk ise metalik ve opak seçeneklerini sunduğumuz beyaz.


 
C-SERİSİ TÜRKİYE PAZARINDAN EN ÇOK SATTIĞIMIZ MODEL
 
-C180 modelinize olan ilgi büyük. Bu araç Türkiye’de ne kadar sattı?  

Şükrü Bekdikhan: ÖTV avantajı sağlayan 1,6 lt motor seçeneği ile C-Serisi Türkiye pazarında en çok sattığımız model. 2014 yılında toplamda 5.601 adet C-Serisi satışı gerçekleştirirken bu yılın ilk çeyreğinde tam 1.050 adet C-Serisi modelimiz müşterilerimizle buluştu.
 
2015 YILININ YENİ ÜRÜN PORTFÖYÜ
 
-2015’te otomobil yenilikleriniz neler olacak?

Şükrü Bekdikhan: 2015 yılında Mercedes-Maybach S-Serisi, Mercedes-AMG GT gibi ürün portföyümüzün en tepesinde yer alan modellerimiz yanı sıra segmentinde çığır açacak olan GLE-Coupé, yenilenen GLE ve yepyeni GLC’yi pazara sunacağız.

Bu yılki yeniliklerimiz ile ilgili kısaca bilgi vermek gerekirse: 
                                         
Dünyanın en sessiz otomobili Mercedes-Maybach S-Serisi: Lüks segmentte yepyeni standartlar belirleyen Mercedes-Maybach S-Serisi, S-Serisi ailesinin en yeni modeli olarak otomotiv dünyasında yeni bir dönem başlatıyor. Mercedes-Benz otomobil modellerinin zirvesinde olan araç, 5.453 mm uzunluğu ve 3.365 mm dingil mesafesiyle her iki uzunluk açısından da S-Serisi araçlardan 20 cm daha büyük. Aeroakustik rüzgar tüneli ve bu alanda uzman Mercedes-Benz mühendisleri sayesinde Mercedes-Maybach S-Serisi, dünyanın en sessiz seri üretim sedan otomobili olma özelliğini taşıyor. 


 
Mercedes-AMG GT: Mercedes-Benz spor otomobillerinden beklenebilecek her türlü özelliği sunan en özel araç olma ünvanını alacak yeni Mercedes-AMG GT, sürüş dinamikliği, yarış otomobili performansı, segmentine yepyeni standartlar getiren yakıt tüketimi ve verimliliği ile günlük kullanıma uygun fonksiyonelliği bir arada sunarak  segmentinde tüm bunları yapabilen tek otomobil olma iddiasını taşıyor. İki farklı motora sahip olacak aracın Mercedes-AMG GT versiyonu 462, Mercedes-AMG GT S versiyonu ise 510 beygir gücüne sahip. Süper spor Mercedes-AMG GT, 4,0 litre-V8-biturbo motoru ve Mercedes-Benz Intelligent Drive teknolojisi sayesinde yolda ve yarış pistinde en üst düzeyde sürüş keyfi sunmaya hazır. 

 
 
Mercedes-Benz GLE Coupé: Mercedes-Benz, bu yepyeni modeli ile bir coupé aracın sportif ve dinamik tasarımını, bir SUV aracın güçlü, çarpıcı ve çok yönlü özellikleri ile bir arada sunuyor. Yeni GLE Coupé, dış tasarımında duygu ve zekâyı bir arada sunarken geleneksel tasarım ile modern yaklaşım arasında da ideal bir köprü kuruyor. GLE ailesinin en genç üyesi olan model, dış çizgisinde tüm modern Mercedes-Benz Coupé’lerin sportif ve estetik yapısını koruyor. Klasik SUV öğelerinin karakteristik, yüksek ve yapılı görünümünü de beraberinde sunan GLE Coupé, dört kapılı coupé algısını bir üst seviyeye taşıyor. 

İSTANBUL AUTO SHOW’DA MERCEDES ŞOV
 
- Mercedes-Benz’i 2015 Istanbul Auto Show’da hangi modelleri ile göreceğiz?

Şükrü Bekdikhan: Mercedes-Benz olarak 22 – 31 Mayıs tarihlerinde otomobil severleri bir araya getirecek Istanbul Auto Show’da 14. holdeki geniş standımızda, kompakt sınıftan geniş hacimli SUV’lara, geleneksel sedan otomobillerden coupé araçlara, çevre dostu elektrikli otomobillerden performans standartlarını belirleyen AMG modellerimize kadar uzanan geniş ürün yelpazesi ile yer alacağız. 
Mercedes-Benz spor otomobillerinden beklenen her türlü özelliği sunan en özel araç olma ünvanına sahip Mercedes-AMG GT ve dört kapılı coupé algısını bir üst seviyeye taşıyan yeni Mercedes-Benz GLE Coupé’nin Türkiye lansmanlarını Istanbul Auto Show’da gerçekleştireceğiz. Ayrıca Mercedes-Benz B-Serisi’nin engelli kişiler için özel olarak tasarlanmış versiyonu, pazarda büyük ilgi gören C-Serisi ve çevre dostu elektrikli araçlar bölümünde sergilenecek elektrikli Smart, elektrikli B-Serisi ile S 500 Plug-In Hybrid modellerimiz de standımızda otomobil severlerin beğenisine sunulacak.
 
ELEKTRİKLİ MODELLER 2016’DA PAZARDA
 
-Binek otomobilde elektrikli projeniz var mı?

Şükrü Bekdikhan: Türkiye pazarında E-Serisi ve S-Serisi araçlarımızın benzinli-elektrikli hibrit ve dizel-elektrikli hibrit seçeneklerini sunuyoruz. 22 – 31 Mayıs tarihleri arasında açık olacak Auto Show Fuarı’nda otomobil severlerin beğenisine sunacağımız B 200 Electric Drive, S 500 Plug-In Hybrid ve Smart Electric Drive modellerimizi Türkiye’deki mevcut alt yapının yaygınlaşması ve pazarın olgunlaşmasını takiben 2016 yılı itibarıyla piyasaya sunmayı hedefliyoruz.
 

 
BİZ BU ALANDA ÇOK AVANTAJLIYIZ
 
-Türkiye’de filo kiralama sektörüne nasıl bakıyorsunuz? 

Şükrü Bekdikhan: Mercedes-Benz olarak premium segmentte operasyonel kiralama firmalarıyla uzun yıllardır çalışıyor ve ilgili şirketlerin bu segmentteki tercihlerinin üst sıralarında yer alıyoruz. Bizim bu alandaki en önemli avantajımızın öngörülebilir ve güvenilebilir bir 2. el piyasa değeri yönetimimizin olduğuna inanıyoruz. Operasyonel kiralama şirketleri, her zaman Mercedes-Benz’in ikinci el değerini güvenebilir bir bazla hesaplamalarına dahil ediyorlar. Bunun yanı sıra Satış Sonrası Hizmetler alanında yarattığımız servis önceliği, bakım paketleri ve 7/24 destek hizmetlerimizle operasyonel kiralamada ön plana çıkıyoruz. Bir diğer önemli desteğimizi de filo saha ekibimizin operasyonel kiralama firmalarının nihai müşterilerine yönelik yerinde yaptıkları bilgilendirme, analiz ve değerlendirme olarak görüyoruz. Bu sayede sadece operasyonel kiralama firması değil kullanıcı da ürün hakkında geniş bilgiye sahip oluyor ve doğru ürünü doğru yerde kullandığından emin olarak her iki tarafta da müşteri memnuniyetini sağlıyoruz.
Ayrıca operasyonel ve günlük kiralama şirketlerinin ihtiyaçlarına uygun finansal çözümleri kendi finansman kuruluşumuz olan Mercedes-Benz Finansman aracılığyla sağlayabiliyoruz. Bu alanda terzi usulu müşteri ihtiyaçlarına yönelik çözümlerle bu iç içe geçmiş sektörleri birleştirme olanağına sahibiz.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

EV üreticilerine yatırım yapmak riskli

"EV üreticilerine yatırım yapmak riskli"

access_time08 Mayıs 2023 17:17

ABD’deki elektrikli araç üreticileri, efsane yatırımcı Warren Buffett'ın listesine giremiyor.

Yatırımcılar Tesla’ya değil, Ferrari’ye yönelmeli

"Yatırımcılar Tesla’ya değil, Ferrari’ye yönelmeli"

access_time07 Mart 2023 16:31

Tesla’nın son dönemki performansı üzerine yatırımcıları uyaran Morgan Stanley, makro belirsizlikle başa çıkmak için Ferrari hisselerini öneriyor.

Uber, ödemelerde kripto para kabul edecek

Uber, ödemelerde kripto para kabul edecek

access_time13 Şubat 2022 10:06

Kripto paralarla ödeme sistemi hızla genişliyor. Birçok şirket bu alanda hazırlık yaparken UBER CEO’su Khosrowshahi kripto ödemelerini "kesinlikle" kabul edeceklerini...

Toyota'nın Yeni Finans Direktörü Nilgün Aydın Türkücü oldu

Toyota'nın Yeni Finans Direktörü Nilgün Aydın Türkücü oldu

access_time15 Haziran 2021 17:26

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş.'de Finans Direktörlüğü görevine Nilgün Aydın Türkücü getirildi.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)