Meteoroloji'den İstanbul için uyarı!

Meteoroloji'den İstanbul için uyarı!

access_time17 Eylül 2014 09:50
İstanbul alarmda! Kuvvetli yağışlar geliyor...
Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ve AKOM meteoroloji biriminin hava tahmin raporlarına göre, bugün İstanbul şiddetli yağışların etkisi altına girecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, cuma sabah saatlerine kadar Marmara Bölgesi ve İstanbul genelinde 20 ila 150 kilogram aralığında kuvvetli gök gürültülü sağanak yağması bekleniyor. Yağışların; Istrancalar, Çatalca, Büyükçekmece, Arnavutköy, Sultangazi, Sarıyer, Beykoz, Sultanbeyli, Pendik ve Tuzla ilçelerinde şiddetli, diğer semtlerde ise çok kuvvetli yağacağı, gelecek sistemle hava sıcaklıklarının da 5 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, İSKİ, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı ekipleri, meteorolojik tahminler doğrultusunda tüm birimleriyle kritik noktalarda tedbirlerini alıyor.

Muhtemel sorunlara karşı çalışmalar AKOM'dan yönetilecek.

BU İLLERDE YAŞAYANLAR DİKKAT!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bu gece ve sabah saatlerinde Kırklareli'nin doğu ilçeleri; İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir'in kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği kaydedildi. Öte yandan açıklama, 'Yarın Çarşamba Türkiye'de görülecek yağışların, Marmara'nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik), Batı Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu), İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı ile Konya'nın batı ilçeleri), Batı Akdeniz'in iç kesimleri (Antalya'nın iç kesimleri, Isparta, Burdur) ile Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor" denildi.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusu ile Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kırklareli'nin doğu ilçeleri, Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir'in kuzey ilçeleri, Bursa, Bilecik, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

EGE

Az bulutlu ve açık, bölgenin iç kesimleri ile zamanla bölge geneli parçalı çok bulutlu, iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Kütahya ve Afyon çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kıyılarında kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu, iç kesimleri ile doğusu yer yer çok bulutlu, Hatay çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz, Adana ve Osmaniye çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Isparta ve Burdur çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
 
İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Eskişehir çevreleri ile zamanla bölgenin kuzey ve doğusu ve Konya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzeybatısında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Bolu ve Düzce çevreleri ile zamanla bölgenin iç kesimleri ile Zonguldak çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.Yağışların; öğle saatlerinden sonra iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin batı kıyılarında kuzeydoğu (poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Samsun çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)