Milli SUV'un ön gösterimi Aralık'ta yapılacak

Milli SUV'un ön gösterimi Aralık'ta yapılacak

access_time08 Temmuz 2019 08:35
Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO’su Gürcan Karakaş, SUV tipinde olacak ilk aracın ön gösterimini Aralık ayında yapacaklarını kaydederken, 2022 yılında üretime hazır olacağını, bundan iki yıl sonra da ihracata başlanacağını kaydetti.

Milliyet'ten Levent Köprülü'nün haberine göre, Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği’nin (TAYSAD) Bursa’daki toplantısında açıklamalarda bulunan Karakaş, dünyada otomotiv endüstrisinde büyük bir dönüşüm yaşadığını vurguladı, “100 yılık otomobil şirketleri bu dönüşümü hızlı göremedi. Son dönemde yatırımlar çok fazla arttı. 60’a yakın yeni elektrikli otomobil piyasaya sürülecek. Biz Türkiye’de 32 milyar dolar otomobil ihracatı yapıyoruz ve bundan gurur duyuyoruz.

Çok güzel ama bunun güvence altına alınması ve sürdürülebilir kılınması lazım. Bu dönüşümün Türkiye’deki üreticilerle gerçekleşmesi gerekir. Bir fırsat var ve Türkiye bunun içinde yer almak istiyor” dedi. Karakaş, TOGG olarak teknolojisi ve markası Türkiye’ye ait uluslararası piyasada rekabet edebilen elektrikli akıllı araç üretmeyi, mobilite ekosistemi için altyapı kurmayı hedeflediklerini kaydetti.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Motorine indirim pompaya yansıdı

Motorine indirim pompaya yansıdı

access_time25 Nisan 2024 08:26

Motorin grubuna gece yarısından itibaren 1 lira 17 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,97 TL'ye, Ankara'da 41,87 TL'ye, İzmir'de 42,12...

Tesla hisseleri uçuşa geçti

Tesla hisseleri uçuşa geçti

access_time24 Nisan 2024 12:46

Küresel çapta satışlardaki düşüşün ardından yeni modeller tanıtacağını açıklayan ABD'li elektrikli araba üreticisi Tesla'nın hisse değerleri, yeniden yükselişe...

 İşte martta en çok satılan otomobil markaları

İşte martta en çok satılan otomobil markaları

access_time24 Nisan 2024 11:33

Türkiye ikinci el çevrim içi araç pazarında geçen ay en çok tercih edilen marka Volkswagen oldu

YORUM YAP

YORUMLAR (0)