Milyar dolarlık kararı bir tweetle duyurdu!

Milyar dolarlık kararı bir tweetle duyurdu!

access_time10 Mayıs 2020 07:49
Elon Musk, Tesla fabrikasının açılmasına izin verilmediği için şirketin genel merkezini California eyaletinden taşıyacağını duyurdu. Musk, fabrikanın bulunduğu Alameda ilçesine de dava açacağını belirtti.

Tesla ve SpaceX’in kurucusu Güney Afrikalı girişimci Elon Musk, Tesla fabrikasının açılmasına korona virüs önlemleri yüzünden izin verilmediği için şirketin genel merkezini California eyaletinden taşıyacağını duyurdu.

TEKSAS’A TAŞINIYOR

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, fabrikanın bulunduğu Alameda ilçesine de dava açacağını belirten Musk, fabrikanın Teksas eyaletine taşınması için girişimlerde bulunacaklarını belirtti.

Musk, daha önce ABD’de korona virüs salgınına karşı uygulanan sosyal mesafe ve karantina önlemlerinin anayasaya aykırı ve “faşistçe” olduğunu öne sürerek “Amerikalılara kahrolası özgürlüklerini geri verin” demişti.

Musk, CEO’su olduğu elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın gelirlerinin ele alındığı bir toplantıda, “İnsanları anayasal haklarına aykırı olarak zorla evlerine hapsediyorsunuz. Yanlış ve korkunç yollarla insanların özgürlüklerini ellerinden alıyorsunuz. Bu, insanları Amerika’ya getiren ya da Amerika’yı inşa ettiği değerlere aykırı” diye konuşmuştu.

BİR TWEET SONRASI TESLA’NIN DEĞERİ DÜŞMÜŞTÜ

Musk, Twitter hesabından 1 Mayıs tarihinde “Tesla hisseleri çok pahalı bence” mesajını paylaşmıştı.

Bu mesaj üzerine Tesla'nın hisse değeri 144 milyar dolardan 129 milyar dolara sert düşüş göstermişti.

ABD'deki Tesla fabrikası kapalı kalacak

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)