MINI'den radikal sporcu tasarımlı Paceman

MINI'den radikal sporcu tasarımlı Paceman

access_time11 Temmuz 2014 16:42
SUV özellikleri taşıyan Countryman modelinin arka kapılarını iptal eden MINI, Paceman’i çıkardı
Otomatik vites ve 4 tekerlekten çekiş sistemiyle dikkat çeken araç, performansıyla da keyif veriyor. İngiliz otomobil üreticisi MINI, tasarımı ve tarzıyla 2000’li yılların fenomenlerinden biri haline geldi. Aracın sevimli görünümünün altında gizlediği sporcu genleri, en güçsüz model olan One’da bile aracın çalıştığı andan itibaren kendini gösterirken, zirvedeki özel modeller adetayarış otomobili heyecanını yollara taşıyor.
Bu otomobillere olan ilgi o kadar yoğun ki, marka yeni karoser seçenekleri ve tasarımlar üzerineyoğunlaşmaya başladı. İlk aşamada Clubman ile çeşitlendirmeye giden marka, ardından Cabrio, Coupe, Roadster ve Countryman modelleriyle MINI’yi geniş bir aile haline getirdi.

Bu listedeki SUV özellikleri taşıyan tek model olan Countryman öyle başarılı oldu ki marka çokgeçmeden bu aracın da 3 kapılı, daha sportif bir versiyonunun üzerinde çalışmaya başladı.

Radikal tasarım

Bu çalışmanın sonunda ortaya çıkan Paceman, önden bakıldığında pek çok otomobil severi yanıltabilse de radikal arka tasarımı ve eksik olan iki kapısıyla meraklı gözlerin ilgi odağı haline gelebiliyor. Markanın diğer modellerinde de kullandığı mavi rengiyle konuğumuz olan araç, Cooper S motoruna ve ALL4 isimli 4 tekerlekten çekiş sistemine sahip.

Kaslı görünüyor

Bu 3 kapılı hafif arazi aracı, ön tasarımını Countryman ile paylaşıyor. Geniş hava girişiyle dikkat çeken ön tampon, karoserin altını tamamen kaplayan plastik kaplamaları, kaslı arka tamponu veşık jantlarıyla araç etkileyici bir duruşa sahip.
Sportif çizgilere rağmen Paceman, MINI Hatch’den belirgin şekilde büyük bir araç. Bu içmekanda daha rahat anlaşılıyor. İç mekana geçildiğinde yüksek sayılabilecek bir oturma pozisyonu, fazladan genişlik ve yüksekliğin getirdiği artan ferahlık dikkat çekiyor. Araç 3 kapılı olsa da arka bölümde sunulan yaşam alanı da yeterli hacme sahip. 3 kapılı aracın 330 litrelikbagajıysa kompakt otomobil standartlarında.
Sakin kalabilen için tüketim makul Performans olarak boylarından büyük işler yapan araç, yakıt tüketimi verilerinde de beklentilerikarşılıyor. Fabrika verilerine
göre ortalama tüketimi 7.7 litre (manuel vites: 6.7 litre) olan araç, sakin kullanımda bu değerirahatlıkla yakalıyor. Performanslı sürüşlerdeyse çift haneli rakamları görmek hiç de zor değil.

Pahalı oyuncak

Gelelim keyifli sürüşün bedeline. MINI’nın Paceman için belirlediği başlangıç fiyatı 95 bin 779 lira. Bize konuk olan MINI Cooper S Paceman ALL4 ise 113 bin 157 liralık etiket taşıyor. Yüksek diyebileceğimiz bu fiyat, rakiplerden yüksek performans, premium hissi ve keyif unsurları daişin içine katıldığında görmezden gelinebilir.

6 ileri otomatik şanzıman başarılı

Araçta  gö­rev ya­pan 1.6 lit­re­lik  tur­ bo bes­le­me­li ben­zin­li üni­te 184 bey­gir güç ve 240 nm (over­bo­ost ile 260 nm) tork üre­ti­yor. 6 ile­ri oto­ma­tik şan­zı­man  çift  kav­ra­ma­lı ol­ma­sa da tü­rü­nün en iyi ör­nek­le­rin­den. Ağır­lı­ğı 1.4 to­nu bu­lan  araç , 0’dan 100 km/ s  sü­ra­te 8.2 sa­ni­ye ula­şa­bi­li­yor. Sa­at­te 207 ki­lo­met­re son hı­za ula­şa­bi­len  ara­ cın per­for­man­sı ke­yif ve­ri­yor. Dü­şük de­vir­ler­de üre­ti­len yük­sek tork  ara   hız­ lan­ma­lar­da yüz­le­ri gül­dü­rür­ken, 4X4 sis­te­mi de gü­cü ka­yıp­sız şe­kil­de ye­re ak­ta­rı­yor.  Aracın  direksiyonu, her tür­lü yol du­ru­mu­na gö­re bil­gi­len­di­ri­yor ve vi­raj al­ma li­mit­le­ri de yük­sek. 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

access_time18 Nisan 2024 16:56

Toyota, kapı kolu açma anahtarı arızası nedeniyle 211 bin Prius'u geri çağırdı. Şirket, yedek parçaların tedarik periyodu tamamlanana kadar Prius model üretimini durdurduğunu...

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

access_time18 Nisan 2024 13:51

TOGG'un CEO'su Karakaş, yerli elektrikli otomobile ilişkin, "B segmentindeki bir SUV'un çalışmalarını yapıyoruz. Seneye bu vakitler T10F'nin satışları başladıktan bir müddet...

Avrupa'da binek araç satışları martta düştü

Avrupa'da binek araç satışları martta düştü

access_time18 Nisan 2024 09:56

Dünyaca ünlü birçok otomobil firmasının satışları, elektrikli araçlara yönelik zayıf talep nedeniyle mart ayında düşüş yaşadı.

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

access_time17 Nisan 2024 16:29

Piyasa değerinde sert düşüşler yaşanan Tesla'nın CEO'su Elon Musk, dünyanın en büyük üçüncü pazarı olan Hindistan'da 2 milyar doları aşan bir yatırım çalışması...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)