Nissan Japonya'da üretime yeniden başlıyor

Nissan Japonya'da üretime yeniden başlıyor

access_time07 Kasım 2017 09:00
Dünyanın önde gelen Japon otomotiv devi Nissan, araçların yetki verilmeyen kişilerce son kontrolünün yapıldığının ortaya çıkması ardından askıya aldığı üretimine yeniden başlıyor.

Dünyanın önde gelen Japon otomotiv devi Nissan, araçlarının yetki verilmeyen kişilerce son kontrolünün yapıldığının ortaya çıkması ardından Japonya’da askıya aldığı üretimine Salı gününden itibaren (yani bugün) yeniden başlıyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre, şirket bugün yaptığı açıklamada Japonya Ulaştırma Bakanlığı’nın üretilen araçlar ile ilgili nihai kontrol süreçlerinde yapılan değişiklikleri kabul ettiğini ve Fukuoka, Kanagawa ve Tochigi şehirlerindeki fabrikalarının üretime yeniden başlayacağını duyurdu.

Japonya Ulaştırma Bakanlığı Nissan’dan Japonya’da satacağı araçlarının son kontrolünün sertifikalı denetmenler tarafından yapılmasını şart koşmuştu. Ancak Nissan’ın bu şartı yurtdışına sattığı araçlarda uygulama zorunluluğu bulunmuyor.

Skandal ardından Japonya’daki 1,2 milyon aracını geri çağıran ülkenin en büyük ikinci otomobil üreticisi Nissan’ın 20 yıldır Japonya’da ürettiği ve bu ülkede sattığı tüm araçlarında Japonya Ulaştırma Bakanlığı’nın gerekli kıldığı şartları karşılayacak uygun denetimleri görevlendirmediği de iddia edilmişti.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

access_time18 Nisan 2024 16:56

Toyota, kapı kolu açma anahtarı arızası nedeniyle 211 bin Prius'u geri çağırdı. Şirket, yedek parçaların tedarik periyodu tamamlanana kadar Prius model üretimini durdurduğunu...

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

access_time18 Nisan 2024 13:51

TOGG'un CEO'su Karakaş, yerli elektrikli otomobile ilişkin, "B segmentindeki bir SUV'un çalışmalarını yapıyoruz. Seneye bu vakitler T10F'nin satışları başladıktan bir müddet...

Avrupa'da binek araç satışları martta düştü

Avrupa'da binek araç satışları martta düştü

access_time18 Nisan 2024 09:56

Dünyaca ünlü birçok otomobil firmasının satışları, elektrikli araçlara yönelik zayıf talep nedeniyle mart ayında düşüş yaşadı.

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

access_time17 Nisan 2024 16:29

Piyasa değerinde sert düşüşler yaşanan Tesla'nın CEO'su Elon Musk, dünyanın en büyük üçüncü pazarı olan Hindistan'da 2 milyar doları aşan bir yatırım çalışması...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)