Nissan'ın Türkiye hedefi büyük

Nissan'ın Türkiye hedefi büyük

access_time23 Kasım 2014 16:45
Nissan, Türkiye’de en fazla satış yapan Japon marka olmayı hedefliyor
Nissan Türkiye Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Anaç,  yılın 10 aylık döneminde yüzde 3’lük pazar payına ulaştıklarını ve yılı da bu pay ve 21 bin 800 adetlik satışla kapatacaklarını bildirdi.

Anaç, Nissan Qashqai 1.2 X-Tronic'in basın toplantısında 2017 için ise kendilerine 31 bin 750 adetlik satış hedefi koyduklarını vurgulayarak, "Böylece payımız yüzde 3,8’e yükselecek. Bir başka değişle 3 yılda satışlarımız yüzde 50 artacak” dedi. 

Bu büyümenin yarısından fazlasının Qashqai’den geleceğini belirten Anaç, uzun vadedeyse Türkiye’de en fazla satış yapan Japon marka olmayı hedeflediklerini vurguladı.

Anaç, Nissan'ın 2007 yılından bu yana dünyada 2 milyondan fazla satış rakamına ulaşan Qashqai modelinin, Türkiye'de de bu başarısını sürdürerek 55 binin üzerinde tüketici tarafından tercih edildiğini söyledi.

Yüzde 22'lik payıyla pazarının lideri Qashqai'nin, hem konfor hem de yakıt tasarrufu açısından geliştirilerek 1.2 turbo benzinli otomatik şanzıman olarak üretildiğini anlatan Anaç, satışa sunulan yeni Qashqai'nin fiyatının 74 bin 990 liradan başladığını kaydetti.

- Yeni Qashqai'nin özellikleri

Verilen bilgilere göre yeni nesil Qashqai 1.2 turbo benzinli otomatik şanzıman; yakıt performansıyla dizel motorları aratmayarak sürücüsünün beklentilerinin de ötesine geçiyor. Yeni Qashqai 1.2 X-Tronic, gelişmiş turbo şarjlı motoru 115PS (85kW) güç ve 165Nm tork sağlıyor. 1.2 litrelik motor, önceki 1.6 litreye göre daha hızlı ivme kazanırken, esnek ve seri bir sürüş konforu sunuyor.

Stop & Start teknolojisinin standart olarak sunulduğu 1.2 X-Tronic, 5.6 litre/100 kilometre yakıt tüketimiyle dikkati çekerken, 129 g/km karbondoksit salımı da çevreci yönünü öne çıkarıyor.

Sürücü güvenliğini üst seviyede tutan Nissan, geliştirdiği Güvenlik Kalkanını yeni Qashqai 1.2 X-Tronic seçeneğinde de sunuyor. Nissan Güvenlik Kalkanında yer alan Otomatik Çarpışma Önleyici Sistem, Yorgunluk Algılama Sistemi, Trafik İşareti Tanıma Sistemi, Şerit Takip Uyarı Sistemi, Kör Nokta Uyarı Sistemi, Hareketli Nesne Algılama Sistemi gibi donanımları bir araya getirerek güvenlik teknolojilerinde geleceğin sistemlerini kullanıcılarına bugünden sunuyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Vespa meraklılarına kiralama kolaylığı

Vespa meraklılarına kiralama kolaylığı

access_time13 Ağustos 2015 13:09

Vespa, günlük kiralama ile meraklılarına kolaylık sağlamayı hedefiyor

Mercedes'ten satış rekoru

Mercedes'ten satış rekoru

access_time06 Ağustos 2015 12:18

Mercedes-Benz satışları Temmuz ayında rekor kırdı

Bodrum'da turistleri taşıyan otobüs kaza yaptı

Bodrum'da turistleri taşıyan otobüs kaza yaptı

access_time25 Temmuz 2015 16:44

Muğla’nın Bodrum ilçesinde içerisinde havaalanına giden Belçikalı turistlerin bulunduğu otobüs kaza yaptı

Eskişehir'de trafik kazası

Eskişehir'de trafik kazası

access_time25 Temmuz 2015 12:13

Eskişehir'in Çifteler ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü, 30 kişi yaralandı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)