Noterde inanılmaz dolandırıcılık

Noterde inanılmaz dolandırıcılık

access_time07 Kasım 2017 08:52
Noterlerde araç satışında vatandaşları dolandırmakta kullanılan sahte dekont, sahte fatura almayı göze alan firmanın parayı sahte olarak havale ettiğini göstermek istemesinde de kullanılıyor.

Maliye Bakanlığı kayıtdışı ekonomi ile mücadelede ne kadar sıkı tedbirler alsa da kayıtdışılıktan beslenen ‘tufeyli’ kesimler akla gelmeyen yöntemlerine bir yenisini ekledi. Sahte faturanın ardından gümrük ithalat belgesinin sahtesini bastıranlar, şimdi de banka havale dekontunu bastırıp sisteme sokmaya başladılar. Noterlerde araç satışında vatandaşları dolandırmakta kullanılan sahte dekont, sahte fatura almayı göze alan firmanın parayı sahte olarak havale ettiğini göstermek istemesinde de kullanılıyor. Dolandırıcılar vatandaşları noterde bile kandırmayı başarıyor.

NOTERDE İŞLEM

Araç satış işlemleri sırasında noterde parayı hesabına yatırdığını söyleyen alıcı kişi karşılığında hesaba geçtiğini banka dekontu ile kanıtlıyor. Ancak o dekontun sahte olduğu, paranın hesabına geçmediği an fark ediliyor. İzlenen bir diğer yöntemin ise tanıdık büyük bir firmanın sahte faturası ile satış yapılmış gibi gösterilmesi olduğu belirtiliyor. Kayıt dışılıktan beslenen bu kesimler artık sahte fatura bastırıp, mal satışı yapmış gibi işlemin yanına, şimdi de kestikleri fatura bedelinin havale ile banka üzerinden yapıldığı hilesini göstermeye başladı.

DEV BANKALAR VAR

Bunun için de bazı bankaların banka havalesi ödeme dekontlarının sahtesinin de bastırıldığına dikkat çeken iş dünyası, bu bankaların ise sektördeki ilk 10 arasında yer aldığına dikkat çekiyor. Sahte faturacıların böylece sahte fatura tutarının firma tarafından havale ile ödendiğini göstermeyi becerdiğini dile getiren yetkililer, faturanın ödendiğinin doğruluğu ise sadece bankadan istenecek ekstre ile belirlenebildiğini kaydetti.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

İkinci el otomobil pazarında satışlar yüzde 35 arttı

İkinci el otomobil pazarında satışlar yüzde 35 arttı

access_time17 Mart 2024 12:27

Türkiye'de ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında satış sayısı, şubatta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35 artışla 170 bin 457 oldu.

Ocakta en çok satılan ikinci el oto markaları

Ocakta en çok satılan ikinci el oto markaları

access_time15 Şubat 2024 12:08

Türkiye ikinci el çevrim içi araç pazarında geçen ay Fiat en çok tercih edilen marka olurken, model bazında binekte en çok Egea, hafif ticaride ise Doblo tercih olarak öne...

Kilometrelerini düşürdükleri araçları sattılar! 17 tutuklama

Kilometrelerini düşürdükleri araçları sattılar! 17 tutuklama

access_time10 Şubat 2024 15:13

İstanbul'da, kilometrelerini düşürdükleri araçları satan 17 şüpheli tutuklandı

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Kanun dışı araç alım-satımı düştü

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Kanun dışı araç alım-satımı düştü

access_time02 Ağustos 2023 10:50

Ticaret Bakanlığı yaptığı açıklamada "Araç alım satımında kanun dışı ilan sayılarında ciddi düşüş sağlandı" dedi.

YORUM YAP

YORUMLAR (1)

  • Şahin kuş20 Haziran 2018 16:29Yanında bilgisayar götürecen hesabına bakacan bunların oyununu bozacan

    (%0) (%0)