Noterde lüks otomobil vurgunu

Noterde lüks otomobil vurgunu

access_time25 Kasım 2014 12:26
Noter kapanmak üzereyken aracın satışını alıp hesaba 177 bin 500 yerine 1750 TL yatırdılar. 'Yanlışlık oldu. Yarın düzeltiriz' deyip kaçtılar
İstanbul'da paravan galeriler kurup, otomobil sahiplerini dolandıran bir çete tespit edildi. Bilişim şirketi sahibi Savaş Demir’in de kurbanları arasında olduğu çetenin otomobilini satmak isteyen 100’e yakın kişiyi dolandırıp milyonlarca liralık vurgun yaptığı belirlendi. Bilişim şirketi sahibi Savaş Demir, ofisinden 250 bin dolarlık soygun gerçekleştirilmesi üzerine lüks marka otomobilini satma kararı aldı. Bir internet sitesine de satılık ilanı koydu. Bunun üzerine telefonla Demir’i arayan 2 kişi pazarlık yapmadan otomobilini satın alacaklarını söyleyip galerilerine davet etti.

İYİ GİYİMLİ SEKRETERLER

Adresi verilen otomobil galerisine giden Demir’i kapıda iyi giyimli sekreter karşıladı. Galeri sahibi A.T., “Savaş isimli bir müşterim var. Sizin plaka ona çok uygun, hiç pazarlık yapmadan otomobilinizi onun için alacağız” dedi. Sekreterler de A.T.’ye, “Efendim 100 bin dolar para geldi, hangi hesaba yatıralım?”, “200 bin dolar para geldi nereye gönderelim?” şeklinde bilgiler verdi. Bu durumdan şüphelenmeyen Savaş Demir, galeri görevlileri ile otomobilin satış devri için bir notere gitti. Galeri yetkililerinin bilgi vermesi üzerine hesabını kontrol eden Demir, 177 bin 500 TL yerine bin 750 TL yatırıldığını gördü. Kendisine muhasebe hatası olduğu, parayı hemen yatıracakları söylenen Demir, noterdeki satış işlemlerini tamamladı.

100’E YAKIN DOSYA VAR

Savaş Demir, paranın geri kalan kısmını elden almak için bir gün sonra gittiği galerinin taşındığını gördü. Otomobilinin bir başka galeri tarafından internet üzerinden 157 bin TL’den satışa çıkarıldığını da tespit eden Savaş Demir, İstanbul Anadolu Adliyesi’ne giderek şikâyetçi oldu. Otomobilinin satışını önlemek için de satılamaz kararı aldırdı. Savcılık soruşturmasında çetenin 100’e yakın otomobil sahibini dolandırdığı ortaya çıktı. Sürekli farklı yerlerde lüks otomobil galerileri açıp dolandırıcılık yapan çetenin 10 milyon TL’lik vurgun yaptığı belirlendi.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)