Otobüsçüler fuarda

Otobüsçüler fuarda

access_time25 Nisan 2014 06:16
Otobüs üreticileri ve yan sanayi firmaları yenilikleriyle Busworld Turkey 2014’te yerini aldı. Fuarda farklı markalar ve ilginç standlar dikkat çekti
Dünyanın önemli otobüs fuarları arasında yer alan ve iki yılda bir Türkiye’de düzenlenen Otobüs Endüstrisi ve Yan Sanayi Uluslararası İhtisas Fuarı “Busworld Turkey 2014”, dün kapılarını açtı. Levent Köprülü'nün Milliyet'teki haberine göre 24-27 Nisan tarihleri arasında İstanbul CNR Fuar Merkezi’nde açık kalacak fuarda, Türk otobüs endüstrisinin dev markalarının yanı sıra yan sanayi alanında faaliyet gösteren yerli ve yabancı pek çok firma da ürünlerini sergiliyor.

Bu yıl 5. kez kapılarını açan Busworld Turkey, yerli ve yabancı profesyonel ziyaretçilerin akınına uğradı. IPRU (Uluslararası Yolcu Taşımacılığı Birliği) üyesi 15 ülkeden temsilcileri de ağırlıyor. Ziyaretçiler, otobüs sektörüne yön verecek ana ve yan sanayi yeniliklerini yerinde görüp incelerken, Fas, Lübnan, İran, Özbekistan, Rusya, Ukrayna, Bulgaristan, Macaristan ve Kamerun gibi farklı ülkelerden gelen alım heyetlerinin de, burada katılımcı firmalarla temaslarda bulunarak yeni ticari bağlantılar kurması hedefleniyor.
Türkiye dışında İngiltere, Almanya, İran, Özbekistan gibi ülkelerden firmaların da yerini aldığı fuarda, katılımcı ve kayıtlı ziyaretçiler, fuarın internet sitesi üzerinden randevu alarak, ikili görüşmeler yapacak.

Karsan ‘Atak’ ve ‘Star’ oldu

Karsan, ilk kez geçen yılın sonlarına doğru Belçika’da düzenlenen Busworld Kortrijk fuarında tanıtımını yaptığı ve kendi markasıyla piyasaya sunacağı küçük otobüslerin “adını”, Busworld Turkey’de açıkladı. Belçika’da “CXL” ve “MPXL” proje kodlarıyla tanıtılan araçlar, “Atak” ve “Star” adlarını aldı.

“CXL” yerine “Atak” adıyla satışa sunulacak alçak tabanlı, engelsiz erişimine sahip, 60 yolcu alabilen araç, 8 m uzunluga sahip. “Halk istedi, Karsan yaptı” sloganıyla tanıtılan Atak’ın Euro6 ve CNG (doğalgaz) motorlu versiyonlarının da üretileceği belirtiliyor.
Kod adı MPXL olan ve Star adını alan 8.1 metrelik krüçük otobüs ise, 31 yolcu kapasitesine sahip. “Yollarda uçak konforu” sloganıyla tanıtılan araç, servis ve turizm amaçlı kullanıma yönelik. En büyük özelliği ise, fuarda sergilenen aracın tabanında, ahşabı andıran bir kaplama kullanılmış, ev ortamı yaratılmış olması.
Atak ve Star’ın müşterilere teslimatlarının 2014 ortasında başlaması planlanıyor.

Bursa üretimi İranlı

İranlı otobüs üreticisi Akia, yaklaşık 7 ay önce Bursa’da kurduğu tesislerde üretimine başladığı otobüslerini, ilk kez bu yılki Busworld Turkey Fuarı’nda sergiliyor. Üç farklı tipte ve alçak tabanlı belediye otobüsü üretimi yapan şirket, tüm modellerini bu fuara getirmiş. Tamamen İranlı şirketin sermayesiyle kurulan tesiste üretilen otobüsler “Ultra” adını taşıyor ve Cummins motorlarıyla donatılıyor.

Citibus’a ‘Anadolu Isuzu’ markası...

Uzun zamandır 12 metrelik şehir içi toplu taşıma otobüsü eksikliğin çeken Anadolu Isuzu, nihayet muradına erdi ve Citiport modelinin ilk tanıtımını “Busworld Turkey 2014”te yaptı. Tamamen Türk mühendisleri tarafından tasarlanıp geliştirilen yeni Citiport, “Şehrin yeni yıldızı sahaya çıkıyor” sloganıyla tanıtıldı. Bununla birlikte Citiport’un önünde “Anadolu Isuzu” amblemi yer alması da dikkat çekti. Japon Isuzu ile ortaklığı bulunan Anadolu Isuzu, bu otobüste Cummins motorları kullanırken, ilk kez kendi markasını taşıyan bir ürün lanse etmiş oldu.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Yerli otomobil test aşamasında

Yerli otomobil test aşamasında

access_time05 Mart 2016 07:49

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık yerli otomobilde 30-40 araçlık test filosu üretileceğini söyledi

Yeni yılda el yakacak

Yeni yılda el yakacak

access_time31 Aralık 2015 14:10

2016 model araçların gelmesiyle sıfır otomobilde fiyatlar artacak. Bu artış ikinci el otomobil fiyatlarını da yukarıya çekecek

Konuşan Murat 124 ilgi çekiyor

"Konuşan" Murat 124 ilgi çekiyor

access_time27 Aralık 2015 15:02

Antalya'da düzenlenen "Murat 124" buluşması etkinliğinde, birbirinden renkli ve özellikli otomobiller sergilendi

Yılbaşı için otobüs biletleri tükendi

Yılbaşı için otobüs biletleri tükendi

access_time27 Aralık 2015 11:40

Yılbaşı tatilinde 8 milyon yolcu taşımayı hedefleyen otobüs firmaları, vatandaşların mağdur olmaması için 4 bin 500 ek sefer düzenleyecek

YORUM YAP

YORUMLAR (0)