Otokar’a 2015 yılı Savunma Sanayii Ödülü

Otokar’a 2015 yılı Savunma Sanayii Ödülü

access_time24 Nisan 2015 11:36
Türkiye’nin kara sistemleri üreticisi Otokar, 2015 Yılı Savunma Sanayii Ödül Töreni’nde 1’incilik ödülüne layık görüldü
Türkiye’nin en büyük özel sermayeli savunma sanayii şirketi ve bir Koç Topluluğu şirketi olan Otokar, Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından “2015 yılı Savunma Sanayi Birincilik Ödülü” ile ödüllendirildi. Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği’nin (SaSaD) 22 Nisan Çarşamba günü Ankara Bilkent Otel’de gerçekleştirilen 26’ncı Olağan Genel Kurul Toplantısı ve Sanayi Ödül Töreni’nde Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, ödülü Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir’den aldı.

Ödül, Türkiye’nin önde gelen savunma sanayii sektörü firmalarının 2012-2014 yılları bilanço, gelir-gider tabloları ve sektör performansına ilişkin verileri doğrultusunda Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın yaptığı değerlendirmeler sonucu Otokar’ın oldu.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kara sistemleri alanında bir numaralı tedarikçisi olan Otokar, bugün Türkiye’nin en büyük özel sermayeli savunma sanayii şirketi konumunda. Otokar’ın ürünleri dünya çapında da 30’a yakın ülke ve 50’ye yakın kullanıcı tarafından tercih ediliyor. Araçları NATO ve Birleşmiş Milletler güçlerinde de kullanılan Otokar tarafından üretilen 28 binden fazla zırhlı araç, dünyanın çok farklı noktalarında, zorlu iklim koşulları altında, riskli bölgelerde kabiliyetlerini kanıtlamış durumda.

Ar-Ge yatırımıyla da öncü

Gelişen ihtiyaçlar ve teknolojilere uygun olarak ürün gamını sürekli yenileyen ve genişleten Otokar, teknolojiye sahip ve hakim olma misyonu ile fikri mülkiyet hakları kendisine ait ürünler üretmek üzere Araştırma-Geliştirme’ye (Ar-Ge) önem veriyor. Son 5 yılda Ar-Ge faaliyetlerine cirosunun yüzde 4’ünü ayıran şirketin son 10 yıldaki Ar-Ge harcaması 271 milyon TL’ye ulaştı. Şirket, ayrıca Ar-Ge Merkezi’ndeki test imkanlarını tüm sektörün kullanımına sunuyor.

Otokar, geçtiğimiz günlerde de Türk Patent Enstitüsü (TPE) tarafından düzenlenen Türk Patent Ödülleri Töreni’nde “Patent Ligi 5’incisi” olarak seçilmişti.

Türkiye’nin Araçları

Otokar, savunma sanayii ürünleri ile savunma sanayii stratejileri doğrultusunda önemli çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Ülke savunma sanayisinin gelişimine büyük önem veren Otokar, Türkiye’nin savunma sanayindeki ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarımı ve fikri mülkiyet hakları Otokar’a ait araçlar üretiyor. Türkiye’nin milli ana muharebe tankı Altay Projesi’nde de ana yüklenici olan milli kara sistemleri üreticisi, 3/4 tondan 60 tona kadar uzanan taktik tekerlekli ve paletli araçlardan oluşan geniş ürün yelpazesi ve kule sistemleriyle kullanıcı ihtiyaç ile beklentilerine uygun ürünler tasarlıyor, geliştiriyor ve üretiyor.

Türkiye’nin en köklü kara sistemleri firması Otokar, bugün Sakarya’daki fabrikasında 2 binin üzerindeki çalışanı ile faaliyet gösteriyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

access_time18 Nisan 2024 16:56

Toyota, kapı kolu açma anahtarı arızası nedeniyle 211 bin Prius'u geri çağırdı. Şirket, yedek parçaların tedarik periyodu tamamlanana kadar Prius model üretimini durdurduğunu...

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

access_time18 Nisan 2024 13:51

TOGG'un CEO'su Karakaş, yerli elektrikli otomobile ilişkin, "B segmentindeki bir SUV'un çalışmalarını yapıyoruz. Seneye bu vakitler T10F'nin satışları başladıktan bir müddet...

Avrupa'da binek araç satışları martta düştü

Avrupa'da binek araç satışları martta düştü

access_time18 Nisan 2024 09:56

Dünyaca ünlü birçok otomobil firmasının satışları, elektrikli araçlara yönelik zayıf talep nedeniyle mart ayında düşüş yaşadı.

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

access_time17 Nisan 2024 16:29

Piyasa değerinde sert düşüşler yaşanan Tesla'nın CEO'su Elon Musk, dünyanın en büyük üçüncü pazarı olan Hindistan'da 2 milyar doları aşan bir yatırım çalışması...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)