Otokoç'un ilk Avrupa yatırımı Macaristan'a

Otokoç'un ilk Avrupa yatırımı Macaristan'a

access_time24 Şubat 2015 12:07
2014’te 62 bin 300 yeni araç satışı yapan Otokoç Otomotiv 3.9 Milyar TL ciro gerçekleştirdi
GÖKHAN TAŞÇI-OTOMOBİLSAYFASİ.COM

Türkiye'nin lider otomotiv perakendecisi ve araç kiralama şirketi Otokoç Otomotiv, 2014 yılı değerlendirmelerini ve 2015 yılı hedef ve öngörülerini, Genel Müdür Görgün Özdemir, Otokoç Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Dr. M Önder Kutman, Otokoç Genel Müdür Yardımcısı Uğur Güven, Avis & Budget Genel Müdür Yardımcısı İnan Ekici ve Birmot Genel Müdür Yardımcısı Çağrı Karaoğuz’un, katılımı ile düzenlediği basın toplantısında açıkladı.

Toplam otomotiv pazarının 2014 yılında yüzde 9,3 daraldığını ve yeni araç satışının 803 bin seviyesinde gerçekleştiğini belirten Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir yaşanan daralmadaki en önemli etkenin yükselen ÖTV oranları ve siyasi ortam sebebiyle oluşan ekonomik dalgalanma olduğunu belirtti. Özdemir; “2015 yılının planlamasını yaparken 2014’e benzer bir tablo olacağını öngörmüştük ancak; yılın ilk 2 ayına baktığımızda daha olumlu bir gidişat olduğunu gözlemliyoruz ve pazarın yüzde 10-11 aralığında büyüyerek, 900 binli seviyelere yaklaşacağını düşünüyoruz.” diye ekledi.

Otokoç Otomotiv’in 2014 yılını 3,9 milyar TL ciro ile kapattığını, 62 bin 300 adet yeni ve 20 bin adet de ikinci el araç satışının yanında 112 bin adetlik sigorta ve finansman satışı gerçekleştirdiğini belirten Özdemir, 2015 yılında ise; olumlu senaryoya göre baz aldıkları otomotiv pazarında yaklaşık 70.000 adet yeni araç satışı ile pazardan yüzde 8 pay almayı hedeflediklerini,  ikinci elde ise 24 bin araç satış hedefi belirlediklerini, sigorta ve finansman satış hedefinin ise 2014 yılına paralel gerçekleşeceğini öngördüklerini ayrıca ciro gerçekleştirmelerini ise 4,4 milyar TL olarak planladıklarını sözlerine ekledi.

Müşteri memnuniyeti ve sadakatini her zaman ön planda tutarak; müşteri, çalışan ve hissedara değer katarak sektördeki öncü konumlarını devam ettirdiklerini belirten Özdemir, “Türkiye’de satılan Ford ve Fiat markalı yeni araçların üçte birinin satışını Otokoç Otomotiv olarak biz gerçekleştiriyoruz. Volvo için bu oran yüzde 46, Alfa Romeo, Lancia ve Jeep grubunda ise yüzde 42’dir. Benzer şekilde ülkemizin ağır ticari vasıta kategorisinin gururu Ford Trucks’daki payımız da yüzde 20’yi geçti. Bu büyük başarının arkasında müşteriye verdiğimiz değer ve sunduğumuz modern ve kaliteli hizmet yatıyor.” dedi.

2014’TE YENİ ARAÇ SATIŞI DÜŞERKEN KİRALAMALAR ARTTI

Araç kiralama sektörünün parlak bir yıl geçirdiğini belirten Genel Müdür Özdemir, sektörde araç parkının yüzde 14 büyüdüğünü, uzun ve kısa süreli kiralama toplam araç parkının 257 bine ulaştığını söyledi. Büyüme ivmesinin önümüzdeki yıl da sürmesini beklediklerini belirten Özdemir, Otokoç Otomotiv’in temsil ettiği Avis ve Budget markalarının sektörde ilk iki sırayı aldığını hatırlattı. Özdemir şöyle devam etti; “Geçtiğimiz yıl Türkiye’deki 40. yılını kutladığımız Avis, ilk günden bu yana üstlendiği liderliği hiç bırakmadan sürdürüyor. 2007 yılından bu yana yürüttüğümüz Budget operasyonumuz ise henüz 7. yılında sektörün en büyük ikincisi konumuna yükseldi. 2014 yılında Avis’in cirosu yüzde 26, Budget’ın ise yüzde 36 artış gösterdi.”

OTOKOÇ OTOMOTİV’İN İLK AVRUPA YATIRIMI MACARİSTAN’A

Avis ve Budget markalarıyla Türkiye’de örnek gösterilen bir başarıya imza attıklarını belirten Özdemir, “Yurtdışında Azerbaycan ve K. Irak’ta araç kiralama hizmeti sunuyorduk. Yakın coğrafyada yatırım yapma stratejimizden hareketle 2014 yılında da Kazakistan’da araç kiralama operasyonuna başladık. Türkiye dahil 4 ülkede 129 ofisle hizmet veriyoruz. Yurtdışı araç parkımız bin 500’ü geçmiş durumda. Şu anda Otokoç Otomotiv’in ilk Avrupa yatırımını, Budget markamızla Macaristan’da hayata geçirmeye hazırlanıyoruz.” dedi.

ZİPCAR İLE SAATLİK KİRALAMA BAŞLIYOR

2014 yılının en önemli atılımlarından biri olarak, dünyanın lider saatlik araç kiralama firması Zipcar’ı Türkiye’ye getirmek üzere anlaşmaya vardıklarını belirten Özdemir, Zipcar’ın, Avis ve Budget’la beraber 3. araç kiralama markası olarak Otokoç Otomotiv’e dinamizm katacağını ve şehir içi ulaşım ihtiyacına ekonomik ve esnek bir alternatif çözüm sunacağını söyledi.

SANAL OTOKOÇ OTOMOTİV CADDESİ DEVREYE ALINDI

Otokoç Otomotiv’in tüm markalarının yer alacağı Otokoç Otomotiv Caddesi ve sanal showroomlarını hizmete aldıklarını söyleyen Özdemir, “Müşterilerimiz Otokoç Otomotiv’in tüm hizmetlerine bu cadde üzerinden ulaşabilecekler, sanal showroomlarda araçları inceleyebilecekler ve ilerleyen dönemde canlı destek ile interaktif bağlantı sağlayabilecekler.” dedi.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)