Otomobil dünyasında '1 Nisan' şakaları

Otomobil dünyasında '1 Nisan' şakaları

access_time01 Nisan 2014 10:29
Otomobil dünyasının daha önceden duyurduğu bir çok yenilik 1 Nisan şakası çıktı
Rüzgar enerjisiyle çalışan, görünmez olan, manyetik çekim gücüne sahip, gövdesi havayastıklarıyla korunan otomobil haberleri büyük ilgiyle okudu. Ancak hepsi zekice hazırlanmış 1 Nisan şakaları olarak çok konuşuldu.

Dışarıdan bakıldığında çok ciddi bir sektör gibi görünse de otomotiv aslında neşeli ve yaratıcı bir sektör. Geniş kitleleri heyecanlandıracak modeller üretmek için büyük çaba harcayan markalar, bazen de yaptıkları zeka dolu esprilerle kullanıcıları güldürmeyi bazen de şaşırtmayı başarıyor. 

İNANDIRICI HABER BÜLTENLERİ

Dünya markalarının iletişim ve reklam departmanlarında çalışanların hazırladıkları “1 Nisan” şakaları çoğunlukla kurumsal haber bültenleri olarak servis ediliyor. İnce düşünülmüş, üzerinde çalışılmış ve resmi bir haber bülteni gibi servis edilmiş çok sayıda 1 Nisan şakası, bunun bir espri olduğu anlaşılmadan medyada kullanıldığı da oldu. İşte sektörün çok ses getiren 1 Nisan şakaları.. 

KENDİNİ ŞARJ EDEN SEAT

SEAT, 2009 yılında çatısına rüzgar türbini monte edilen modelini duyurdu. 24 beygir gücündeki elektrik motoru bu sayede şarj edilip, hiç yakıt tüketmeden yol alabiliyordu. 

BMW PICK-UP ÜRETTİ

2011 yılında BMW, en hızlı modellerinden olan M3’ün 414 beygir gücünde V8 motora sahip özel bir pick-up modelini ürettiğini medyaya basın bülteni olarak servis etti. Araç o kadar etkileyici oldu ki, BMW tutkunları ne zaman üretileceğini bile sormaya başladı. 

PAPA'NIN YENİ TERCİHİ HYUNDAİ İ10 OLDU

Hyundai İngiltere’de hazırladığı basın bülteniyle Papa’nın artık makam aracı olarak markanın en küçük otomobili i10’u tercih ettiğini açıkladı. Haber birçok yayın organında geniş yer buldu.

RÜZGAR GÜÇLÜ KIA 

KIA, 2009 yılında Soul modelinin yakıt ekonomisi için rüzgar gücünü kullanan bir versiyonunu ürettiğini basına duyurdu. Ön ve arka kısmında açılır kapaklar bulunan aracın rüzgarı kullandığı açıklandı.  

VOLVO'DAN GÖVDESİ HAVAYASTIKLI OTOMOBİL

Volvo kurumsal iletişim departmanı, markanın yeni teknolojisi gövde havayastığını duyurdu. Kazalarda zarar görmemesi için otomobilin tüm yüzeyi havayastığıyla kaplanmıştı. Ön camı görünmeyen "teknolojisi” basında epey yer buldu.

BOND TEKNOLOJİSİ

Seat, 2008 yılında basına servis ettiği haber bülteninde James Bond filmlerindeki görünmez otomobil teknolojini gerçeğe dönüştürdüğünü duyurdu. Elektro yansıtıcı kaplamalara sahip otomobil park edildiğinde bile görülemediği duyuruldu.

MANYETİK ENERJİYLE YOL ALAN YENİ BMW ÇIKTI

BMW, 2009 yılında son derece kurumsal şekilde hazırlanmış basın bülteniyle en yeni teknolojisini basına duyurdu: Manyetik çekim gücü. Bültende, BMW sürücüsü öndeki araca yaklaştığı zaman bir düğmeye basarak manyetik çekim gücü teknolojisi sayesinde yakıt ekonomisi yapıyordu. 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

access_time27 Mart 2024 16:44

1 Nisan tarihinde Beylikdüzü-Kadıköy arasındaki 52 kilometrelik hatta çalışacak elektrikli metrobüslerin test sürüşleri yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin belirttiğine...

 Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

access_time12 Eylül 2022 08:29

Porsche AG, yatırımcıların ilk halka arza büyük ilgi göstermesi nedeniyle, planlı bir borsa listelenmesi için en kısa sürede hazır olmak istediğini bildirdi. Porsche halka arz...

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

access_time14 Ağustos 2022 09:07

NFT dünyasının yeni çılgınları, dijital otomobillere milyonlarca dolar veriyor.

S&P ve Elon Musk'ın sürdürülebilirlik kavgası

S&P ve Elon Musk'ın sürdürülebilirlik kavgası

access_time21 Mayıs 2022 17:34

SP’nin Tesla’yı sorumluluk sahibi şirketler listesinden çıkarması Musk’ı delirtti. “Musk, Exxon’un ilk 10’da olduğu listeye Tesla giremedi” diyerek SP endeksini “aldatmaca”...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)