Otomobil sahiplerine sigorta uyarısı

Otomobil sahiplerine sigorta uyarısı

access_time03 Mart 2014 09:53
Hazine Müsteşarlığı'ndan otomobil sahiplerine uyarı: Peşinat ödenmediği sürece sigorta sözleşmesi yürürlüğe girmez
Kasko ve zorunlu trafik sigortalarına 8-10 ay taksit yapılırken, Hazine, sigortacılık mevzuatı uyarınca yüzde 25'i peşin, kalanı 5 taksit olmak üzere ödeme yapılabileceğini, peşinat ödenmediği sürece sigorta sözleşmesinin yürürlüğe girmeyeceğini bildirdi. Hazine, zorunlu trafik sigortasında sigorta şirketinin karşı tarafın hasarını ödeyip ödemediğinin kontrol edilmesi gerektiğini, aksi takdirde gecikme faizi talebiyle karşılaşılabileceğini belirtti.
 
Hazine Müsteşarlığı, sigorta yaptıran vatandaşlardan gelen soruları yanıtladı. Kredi kartında 9 taksit sınırlaması öncesi bir vatandaş, sigorta poliçesini on taksit yaptırıp yaptıramayacağını sordu. Hazine'nin verdiği yanıtta, sigortacılık Mevzuatına göre, sigortaya ilişkin ücretin peşin ya da taksitle ödenme olanağı bulunduğu, mevzuatta aksine bir hüküm bulunmadığı sürece, taksitlendirme yapılmasına karar verilmesi durumunda, genel olarak, toplam primin en az yüzde 25'i peşin ödenmek suretiyle, kalan tutarın 5 taksit halinde ödenebileceği belirtildi.
 
Zorunlu sigortalara ilişkin çoğu zaman peşin ödeme esasının kabul edildiği vurgulanan yanıtta, "Unutmayın! Peşinat ödenmediği sürece sigorta sözleşmesi yürürlüğe girmez. Bu itibarla bir sigorta sözleşmesi için 10 taksit yaptırma imkanınız bulunmamaktadır" denildi.
 
FAİZ İSTENEBİLİR
 
Bir vatandaş da kendisinin kusurlu olduğu kazada karşı tarafın hasarının zorunlu trafik sigortası tarafından karşılanmaması nedeniyle hasar tutarının faiziyle istendiğini, ne yapması gerektiğini sordu.
 
Hazine ise zarar gören kişilerin uğradıkları hasarın giderilmesi için yasal olarak doğrudan kusurlu tarafa ya da onun sigorta şirketine başvurma hakkına sahip olduğunu belirtti. Böyle bir tazminat talebi ile karşılaşılması durumunda sigorta şirketini haberdar ederek gerekli tazminat ödemesinin yapılmasının istenebileceği, ya da ödemeyi kendisi yapıp sonrasında sigorta şirketinin yükümlülüğünde olan kısmını tahsil edebileceği kaydedildi. Yanıtta, "Zarar gören kişinin hasarının giderilmesine yönelik olarak sigorta şirketinizin yasal süreler içinde tazminat ödemesinde bulunup bulunmadığını kontrol etmeniz, gelecekte zarar gören üçüncü şahısların faizi içerir talepleri ile karşılaşmanızı engelleyecektir" ifadesine yer verildi. (HABERTURK)
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Trafik sigortasında indirimler başladı

Trafik sigortasında indirimler başladı

access_time23 Mayıs 2016 07:18

Trafik sigortasında yasal düzenleme yapıldıktan sonra gözler astronomik artan primlere çevrilmiş durumda.

Trafik sigortası tarifeleri inceleme altında!

Trafik sigortası tarifeleri inceleme altında!

access_time11 Mayıs 2016 16:24

Rekabet Kurumu Başkanı Ömer Torlak, “Yeni düzenleme sonrası şirketler Zorunlu Trafik Sigortası’nda indirime gidecek mi bakacağız" diye konuştu

Trafik Sigortası'nda yeni dönem başlıyor

Trafik Sigortası'nda yeni dönem başlıyor

access_time24 Mayıs 2015 14:18

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, yeni değiştirilen trafik sigortası uygulamasıyla sigorta şirketlerinin fiyat düşürmesini beklediklerini bildirdi

Trafik sigortasında yeni dönem

Trafik sigortasında yeni dönem

access_time14 Mayıs 2015 15:54

Hazine Müsteşarlığı, zorunlu trafik sigortasına ilişkin genel şartları yeniden düzenledi, sigorta teminat türlerine standart getirdi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)