Otomobil şarj eden yollar!

Otomobil şarj eden yollar!

access_time20 Temmuz 2017 09:25
Otomobilinizi seyahat esnasında şarj etmeye ne dersiniz? Önümüzdeki on yıl içinde elektrikli araçlar kablosuz bağlantıyla yolda şarj edilebilecek! Böylece vakit kaybı da yaşanmamış olacak.

Otomotiv dünyasındaki değişimler baş döndürücü bir hızda devam ediyor. Markaların bir bir açıkladıkları elektrikli modellerinin yanı sıra ülkeler de hem yollarını hem mevzuatlarını bu yeni duruma adapte etmeye çalışıyor.

Öte yandan mevcut otobanların gelecekte elektrikli Otomobillerin ihtiyaçlarını karşılayacak seviyeye gelmesi için de gerekli çalışmalar yürütülüyor. Gelecek on yıl içinde ortaya çıkacak olan teknolojik yeniliklerle birlikte yollara döşenecek olan kablosuz bağlantılı cihazlar otomobilleri şarj edebilecek.


Bu konuda ön ayak olanlardan biri de Amerikan menşeli yüksek teknoloji şirketi Qualcomm. Şirket bu konudaki çalışmalarını hızlandırmış durumda. Yol yapım şirketlerinin de yakın bir gelecekte zemine asfalt ile birlikte elektrikli yastıklar döşeyecek teknolojilere geçmeleri bekleniyor. Böylelikle sürücüler, seyahatleri sırasında durmak zorunda kalmadan otomobillerini şarj edebilecek.


Renault Elektrikli Araçlar mühendisi Virginie Maillard, gelecek on yılda yaşanacak bu tip yeniliklerin arkasında kalmamak adına markaya ait otomobillerin kablosuz şarja uygun bir şekilde üretileceğini açıkladı. Bu bağlamda 2020'li yılların ilk yarısında çıkması planlanan Renault Zoe modelinin bu özellikle donatılacağı açıklandı.

Elektrikli otomobil tekonolojisine geçme konusunda oldukça istekli olan Fransa'nın yollarında bu teknolojiyi ilk kullanan ülkelerden olması bekleniyor.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)