Otomobil satarken bu tuzağa düşmeyin!

Otomobil satarken bu tuzağa düşmeyin!

access_time14 Nisan 2015 15:38
İstanbul’da araç sahiplerini, güven sağlayarak dolandıran, bir şebekeye yönelik baskında 12 kişi gözaltına alındı
Şüphelilerin noterlerin kapanma saatini seçerek buluştukları kurbanlarına kendilerini şehit yakını, polis, öğretmen, doktor gibi sıfatlarla tanıttıkları, güven sağladıktan sonra "Paran şimdi geliyor" diyerek  satış sözleşmelerini imzalattıp,  parayı vermeden  ortadan kayboldukları ortaya çıktı.
 
Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, bu şekilde dolandırılanların şikayetleri üzerine  bugün sabah saatlerinde bir operasyon düzenledi. Şüphelilerin araç satışı yapan kişileri telefonla arayarak irtibat kurdukları, otomobili sözde kontrol ederken kendilerini şehit, polis, doktor, öğretmen gibi sıfatlarla tanıtarak satıcıya karşı güven sağladıkları belirtildi. Pazarlık sonucu sözde anlaşan şüphelilerin alıcıya noterlerin kapanış saatine yakın randevu verdikleri buluştuklarında ise "Sen satış sözleşmesini imzala paran hemen geliyor" diye kandırdıkları tespit edildi. Karşısındaki insana güvenerek satış sözleşmesini "Paramı tam ve eksizsiz aldım" diyerek imzalayan mağdurların, daha sonra şüphelilerin aracıyla birlikte ortadan kaybolmasıyla dolandırıldıklarını anladıkları ortaya çıktı. Şüphelilerin bazı olaylarda kısa süreliğine kiraladıkları lüks işyerlerini ise dolandırıcılığın ardından terk ettikleri belirtildi.
 
Polis tarafından yapılan soruşturmanın ardından İstanbul’un çeşitli ilçelerinde tespit edilen adreslere, bu sabaha karşı eşzamanlı baskın yapan ekipler,  12 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişiler Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine getirilerek sorguya alındı. Bu kişilerin ifadesi doğrultusunda gözaltı sayısının artabileceği öğrenildi.
 
Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü ek gözetim izni alınan şüphelilerin önümüzdeki günlerde adliyeye sevk edileceğini belirttiler.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

access_time25 Nisan 2024 10:55

İletişim Başkanlığı'na bağlı DMM, 'uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek' haberlerinin dezenformasyon içerdiği hakkında açıklama...

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

access_time25 Nisan 2024 10:08

Trafiğe martta 226 bin 617 aracın kaydı yapılırken 2 bin 239 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki araç sayısı martta 224 bin 378 arttı.

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Motorine indirim pompaya yansıdı

Motorine indirim pompaya yansıdı

access_time25 Nisan 2024 08:26

Motorin grubuna gece yarısından itibaren 1 lira 17 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,97 TL'ye, Ankara'da 41,87 TL'ye, İzmir'de 42,12...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)