Otomobilde dizel devri kapanıyor

Otomobilde dizel devri kapanıyor

access_time22 Şubat 2019 15:07
Akaryakıt fiyatlarının artışı sonucunda dizel pompa fiyatının benzine yaklaşmasıyla birlikte dizel araçların ekonomik olma avantajını yitirmeye başlaması “Dizel devri kapanıyor” diye yorumlandı.

Satın alma ve bakım maliyeti benzinli araçlara kıyasla çok daha yüksek olan dizel araçlar, bugüne dek uzun dönemli kullanımda ekonomik olma avantajı sunduğu gerekçesi ile tercih ediliyordu.

Akaryakıt fiyatlarının eşitlenmesi neticesinde toplam sahip olma maliyeti dikkate alındığında, dizel araç almak yerine daha yüksek donanıma sahip benzinli bir araç sahibi olmak ve LPG dönüşümü yaptırmak tercih haline geldi.

YÜZDE 40 TASARRUF SAĞLIYOR

Türkiye istatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2018 yılı sonunda Türkiye’de yaklaşık 4,7 milyon araç LPG ile çalışıyor. Pompa fiyatı benzinin yaklaşık yarısı düzeyinde bulunan LPG, araç sahiplerine ortalama yüzde 40 tasarruf sağlıyor.

20 BİN KM'DE MALİYETİNİ KARŞILIYOR

Örücü, dizel araçların cazibesini yitirdiğini vurgulayarak, “Dizel otomobil kullanmak önceki dönemlerde yüksek fiyatlarına ve bakım maliyetlerine rağmen tercih edilebiliyordu. Mazot fiyatının benzini yakalaması, dizel devrinin kapanmaya başladığının işareti. Artık bu noktadan sonra, ekonomi arayanlar için en akıllı çözüm LPG kullanmaktır. BRC’li bir araç 20 bin kilometre olmadan dönüşüm maliyetini karşılayarak kâr etmeye başlarken, dizelde bu süre 70 bin kilometre’yi buluyor” dedi.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

access_time17 Nisan 2024 16:29

Piyasa değerinde sert düşüşler yaşanan Tesla'nın CEO'su Elon Musk, dünyanın en büyük üçüncü pazarı olan Hindistan'da 2 milyar doları aşan bir yatırım çalışması...

Otomotivde 3.7 milyar dolarlık yan sanayi ürünü ihracatı yapıldı

Otomotivde 3.7 milyar dolarlık yan sanayi ürünü ihracatı yapıldı

access_time17 Nisan 2024 12:43

Ocak ve mart arasındaki dönemde, Türkiye'den 3 milyar doları aşan otomotiv yan sanayi ürünü birçok farklı ülkeye ihraç edildi.

Benzin ve motorin satışlarında bayram bilançosu

Benzin ve motorin satışlarında bayram bilançosu

access_time17 Nisan 2024 11:43

Türkiye'de Ramazan Bayramı tatilinde toplam 714 milyon 901 bin 91 litrelik benzin ve motorin satışı yapıldı.

Elektrikli araç şarjında rekor!

Elektrikli araç şarjında rekor!

access_time17 Nisan 2024 11:43

Bakan Kacır, "Türkiye genelinde, 17 bin 651 şarj soketinde bayram tatili boyunca 9 günde 120 bin şarj işlemi yapıldı, 115 bin saat şarj hizmeti sunuldu, elektrikli araç şarjında...

YORUM YAP

YORUMLAR (1)

  • ferit can22 Şubat 2019 17:47Dizel ve benzinli araca 100'er tl koyalım bakalım hangisi daha uzun yol yapıyor.Bir şeyi haber yaparken araştırın!

    (%0) (%0)