Otomotiv devi 1 milyar dolar zarara uğrayacak

Otomotiv devi 1 milyar dolar zarara uğrayacak

access_time28 Eylül 2018 10:47
Ford, ABD Başkanı Donald Trump'un ek gümrük vergileriyle başlattığı küresel ticaret savaşının bir an önce uzlaşmayla çözülmesi gerektiğini söyledi

Ford, son dönemde gittikçe tırmanan küresel ticaret savaşındaki kayıplarına dair bir açıklama yaptı. Bloomberg TV'ye konuşan Ford CEO'su Jim Hackett, ABD Başkanı Donald Trump'ın vergi tarifelerinden dolayı şirketin 1 milyar dolarlık kâr kaybıyla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Hackett, yaptığı açıklamada "Metal ürünlerine uygulanan ek gümrük vergilerinden dolayı şirketimiz 1 milyar dolar kaybedecek. İronik olan ise bu ürünlerin büyük bölümünü ABD'den karşılıyor olmamız." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, mart ayında ithal çelik ve alüminyuma sırasıyla yüzde 25 ve yüzde 10 gümrük vergisi getirdiğini duyurmuş ve “New York’un 5. Caddesi’nde tek bir Mercedes kalmayıncaya kadar onlarla mücadele edeceğim” demişti.

ABD halihazırda AB çıkışlı binek araçlara yüzde 2.5 vergi uyguluyor. Donald Trump, Avrupa Birliği'nin ABD çıkışlı ithal araçlara uyguladığı yüzde 10'luk verginin indirilmesini veya tamamen kaldırılmasını istiyor. 

Ancak Trump'ın uyguladığı ek gümrük vergilerinden kaynaklı belirsizlik nedeniyle işlerin durgunlaştığını söyleyen belirten Hackett, Çin ve Kanada'nın misillemesine de dikkat çekti.

FOCUS ÜRETİMİNİ ABD'YE GETİRMEYECEK

Ağustos ayı sonunda yapılan açıklamada Ford, bu vergilerden dolayı Çin'de ürettiği Ford Focus Active SUV modelinin ABD'ye ithalatını iptal ettiğini belirtmişti. Üretimini kademeli olarak pikap ve SUV segmentine kaydıran otomotiv devinin bu modeli klasik Focus'un yerini alacaktı.

Trump, bu karar karşısında Ford'un aracı ABD'de üreteceği çıkarımında bulunsa da Ford, bu şekilde para kazanamayacağını belirterek böyle bir planı olmadığını belirtmişti.

ABD hükümetine çağrıda bulunan Ford CEO'su Hackett, Çin ve Avrupa Birliği ile bir an önce uzlaşmaya varılması gerekiğini vurguladı ve ek gümrük vergilerden kaynaklı belirsizliğin işletmeleri olumsuz etkilediğini söyledi.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

access_time18 Nisan 2024 16:56

Toyota, kapı kolu açma anahtarı arızası nedeniyle 211 bin Prius'u geri çağırdı. Şirket, yedek parçaların tedarik periyodu tamamlanana kadar Prius model üretimini durdurduğunu...

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

access_time18 Nisan 2024 13:51

TOGG'un CEO'su Karakaş, yerli elektrikli otomobile ilişkin, "B segmentindeki bir SUV'un çalışmalarını yapıyoruz. Seneye bu vakitler T10F'nin satışları başladıktan bir müddet...

Avrupa'da binek araç satışları martta düştü

Avrupa'da binek araç satışları martta düştü

access_time18 Nisan 2024 09:56

Dünyaca ünlü birçok otomobil firmasının satışları, elektrikli araçlara yönelik zayıf talep nedeniyle mart ayında düşüş yaşadı.

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

access_time17 Nisan 2024 16:29

Piyasa değerinde sert düşüşler yaşanan Tesla'nın CEO'su Elon Musk, dünyanın en büyük üçüncü pazarı olan Hindistan'da 2 milyar doları aşan bir yatırım çalışması...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)