Otomotiv sektörünün yeni oyuncusu Oto World

Otomotiv sektörünün yeni oyuncusu Oto World

access_time03 Mart 2015 16:44
AVM’si Oto World, Pendik-Kurtköy Bölgesi’ni 2. El otomotiv sektörünün ana üssü yapmaya hazırlanıyor
LEVENT ÇEZİK-GÖKHAN TAŞÇI-OTOMOBİLSAYFASİ.COM

Mayıs ayı itibariyle faaliyete geçecek olan Anadolu Yakası’nın “İlk ve Tek” Oto AVM’si Oto World, Pendik-Kurtköy Bölgesi’ni 2. El otomotiv sektörünün ana üssü yapmaya hazırlanıyor. 365 ticari birimi ile aynı anda 3.000’den fazla aracın sergileneceği proje, yan tarafında yer alan açık oto pazarı ve online olarak alım-satımların da gerçekleştirileceği internet portalı ile her kesimden otomotiv tüketicisine hitap edecek.

03.03.2015, İstanbul. Değişen tüketici alışkanlıkları doğrultusunda, 2. el pazarında satıcı ve alıcıyı modern bir ortamda buluşturmayı hedefleyen Oto World, 2. el otomobil satıcıları ve tüketicilere sağladığı avantajlarla otomotiv sektöründeki yerini alıyor. Sabiha Gökçen Havaalanı’nın bitişiğinde yer alan, 170.000.000 TL yatırım bedeli ile, toplam 95.000 m2 kapalı alana sahip Anadolu Yakası’nın “ilk ve tek” Oto AVM’si Oto World, Mayıs ayı itibariyle ticari faaliyetine başlayacak. Oto World, özellikle 2. el otomobil ve hafif ticari araç satışı konusunda sektörün lokomotifi olmayı hedefliyor.

Projenin ve barındırdığı ilklerle sektöre katkılarının anlatıldığı toplantıda söz alan Oto World Genel Müdürü Sermet Yardımcı şu açıklamalarda bulundu: “Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin verilerine göre geçtiğimiz yıl Ocak- Kasım ayları arasında 5 milyon 1.714 araç "el değiştirdi." Bu rakam bir önceki yılın aynı dönemine göre 2. el pazarında yüzde 8,6’lık büyümeye tekabül ediyor. Böylesi büyüyen bir pazarda tüketici davranışlarının gözetildiği, satıcı ve tüketicinin modern ve güvenilir bir ortamda bir araya geldiği bu projeyi ilk önce İstanbul’a ve tüm Türkiye’ye sunmaktan gurur duyuyoruz.

2. el araç almak veya aracını satmak üzere Oto World’e gelen bir tüketicinin, ekspertiz, sigorta ve bankacılık gibi satın alımda ihtiyacı olacak tüm hizmetlere aynı çatı altında ulaşabileceği modern ve güvenilir bir ortam sunuyoruz.

Projenin ilk yılı itibariyle hedefimiz 30 bin aracın satışıyla yaklaşık 2 milyar TL’lik bir ticaret hacmine ulaşmak. Süreçte devreye girecek olan internet portalı ve açık oto pazarının katkısıyla bu rakamın çok daha artacağını öngörüyoruz. ” 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

İkinci el otomobil pazarında satışlar yüzde 35 arttı

İkinci el otomobil pazarında satışlar yüzde 35 arttı

access_time17 Mart 2024 12:27

Türkiye'de ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında satış sayısı, şubatta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35 artışla 170 bin 457 oldu.

Ocakta en çok satılan ikinci el oto markaları

Ocakta en çok satılan ikinci el oto markaları

access_time15 Şubat 2024 12:08

Türkiye ikinci el çevrim içi araç pazarında geçen ay Fiat en çok tercih edilen marka olurken, model bazında binekte en çok Egea, hafif ticaride ise Doblo tercih olarak öne...

Kilometrelerini düşürdükleri araçları sattılar! 17 tutuklama

Kilometrelerini düşürdükleri araçları sattılar! 17 tutuklama

access_time10 Şubat 2024 15:13

İstanbul'da, kilometrelerini düşürdükleri araçları satan 17 şüpheli tutuklandı

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Kanun dışı araç alım-satımı düştü

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Kanun dışı araç alım-satımı düştü

access_time02 Ağustos 2023 10:50

Ticaret Bakanlığı yaptığı açıklamada "Araç alım satımında kanun dışı ilan sayılarında ciddi düşüş sağlandı" dedi.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)