OTTOO’na 100 bin dolarlık yatırım

OTTOO’na 100 bin dolarlık yatırım

access_time15 Ağustos 2018 16:34
Akıllı araç platformu OTTOO, StartersHub ve Angel Effect ortaklığında 100 bin dolarlık yatırım aldı.

Mart 2016’da Murat Aras, Koray Kocabaş ve Fatih Sinan Bir tarafından kurulan bulut tabanlı araç veri ve bağlantı platformu OTTOO, otomotiv ekosistemindeki oyuncular için araç ve sürüş verilerine dayalı ürünler geliştiriyor. Ottoo ile sürücüler hem araç ile ilgili maliyetlerini azaltıyor hem de araç ve sürüş güvenliğini artırıyorlar. Ottoo, kaza ya da aracın çekilmesi gibi durumlarda hem kullanıcıyı hem de kullanıcının önceden belirlediği kontaklara bildirim gönderiyor. Aynı zamanda da firmalar ile kullanıcılar arasında iletişim kanalı oluşturuyor. Aracın anlık benzin seviyesi ve konumuna göre en yakın akaryakıt istasyonunu tavsiye etmek, arıza durumunda en yakın servis istasyonlarını listelemek ya da çekici çağırmak gibi özellikleri içerisinde barındırıyor. 

Şu an öncelikli olarak otomotivle ilgili şirketleri platforma dahil etme aşamasında olduklarını açıklayan OTTOO ekibi sigorta, akaryakıt, satış sonrası hizmet sektörleri başta olmak üzere bu sektörlerdeki firmalara yönelik dijital dönüşüm planları ile farklı çözümler sunduklarını belirtti. Kullanıcıların bu sektördeki ürün ve hizmetlere ulaşabilecekleri ve araç ve sürüş güvenliklerini arttırabilecekleri OTTOO mobil uygulamalarının çok kısa bir zamanda pazara çıkacağını da sözlerine ekledi.

2017 yılında StartersHub XO programına dahil olan ve ilk çekirdek yatırımını alan OTTOO, aldığı yeni yatırımı, ekibi büyütmek ve müşteri portföyünü geliştirmek için kullanacağını belirtti. StartersHub’ın yaptığı devam yatırımı ile ilgili StartersHub kurucularından Ersin Pamuksüzer, OTTOO’nun gelişmesinden memnun olduklarını ve global anlamda bir fırsat gördüklerini belirtti. Yeni yatırım ile Angel Effect üyelerinden Ercüment İnanç, Olcay Ungun, Murat Selek, Cem Önce ve Okan Utkueri OTTOO girişiminin yatırımcıları arasına katıldı.

OTTOO kurucu ortaklarından Murat Aras aldıkları yatırım ile ilgili; “Oluşturmaya çalıştığımız ekosistem açısından yatırımcılarımızın otomotiv, sigortacılık, akaryakıt ve telekom deneyimleri bizim için çok değerli. Yatırım sonrası çalışmalarımızı aldığımız akıllı paranın etkisiyle daha hızlı bir şekilde ilerleteceğimize inanıyoruz.” şeklinde düşüncelerini aktardı. 

Aynı zamanda Angel Effect Melek Yatırımcı Ağı’nın ilk yatırımı olması ile ilgili görüşlerini belirten Angel Effect kurucu üyelerinden Ercüment İnanç, “OTTOO’nun vizyonuna inanıyoruz ve ekibimizin çeşitliliği bize güven veriyor. Mentor Effect çatısı altında başlayan mentorluk yolculuğumuzda önemli bir aşamaya geldiğimizi anladık; OTTOO ile bağımızı daha da güçlendiriyoruz. Mentorlar grubu olarak yatırım sonrası bize düşen sorumluluk artıyor” dedi.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Maserati yeni pist otomobili Project24'ü tanıttı

Maserati yeni pist otomobili Project24'ü tanıttı

access_time31 Temmuz 2022 11:11

Maserati, yepyeni ve sadece pist kullanımı için geliştirdiği süper spor otomobil projesi "Project24"ü tanıttı.

Skoda'nın yeni gözbebeği Fabia RS Rally2 tanıtıldı!

Skoda'nın yeni gözbebeği Fabia RS Rally2 tanıtıldı!

access_time19 Haziran 2022 17:35

Skoda ralli aracının yeni neslini tanıttı. Dördüncü nesil FABIA üzerine yorumlanan araç, RS mahlasıyla FABIA RS Rally2 adını aldı.

Honda 'dan Japonya'da bir ilk

Honda 'dan Japonya'da bir ilk

access_time22 Eylül 2021 08:20

Honda Motor'un Japonya içinde çevrim araç satışı yapacağı, bu satış şeklinin Japonya'da bir ilk olacağı bildirildi.

Çin'in yeni elektrikli otomobili Nio satışa sunulacak

Çin'in yeni elektrikli otomobili Nio satışa sunulacak

access_time07 Mayıs 2021 10:31

Çinli elektrikli otomobil üreticisi Nio, Avrupa piyasasına giriyor. Çinli elektrikli  araç üreticisi Nio, 2022 yılından itibaren Almanya'da da boy  göstererek Mercedes Benz, BMW...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)