Oyak Renault'ta işçilerin eylemi sona erdi

Oyak Renault'ta işçilerin eylemi sona erdi

access_time27 Mayıs 2015 09:07
OYAK Renault'ta ücretlerinin iyileştirilmesini isteyen işçilerin 15 Mayıs'ta üretimi durdurarak başlattıkları eylem bu sabah sona erdi
Türkiye’nin otomotiv devi Renault’ta işçilerin 13 gündür devam eden üretimi durdurma eylemi sona erdi. Sabah 08.00 mesaisine giren işçiler üretimi yeniden başlattı.  15 Mayıs gecesi başlayan eylem, işçilerin kendi aralarında bölünmeleri üzerine sona erdi. Fabrika yönetimi ile işçiler arasında önceki iki gün yoğunlaşan görüşmelerden sonuç çıkmamıştı. Fabrika yönetiminin, bin lira avans, 480 lira banka promosyonu ve yıl sonu 600 lira para verme teklifi, saat ücretlerinde bir ay içinde iyileştirme sözünü işçiler kabul etmemişti.


Bunun üzerine günlerdir fabrika içinde eylem yapan işçiler, dışarı çıkarak eylemi dışarıdaki arkadaşları ile birlikte sürdüreceklerini açıklamıştı. Gece ise işçiler arasında içeri girip girmeme konusunda tartışma yaşandı. Eylemi sonlandırıp sonlandırmama konusunda sandık kurularak seçim yapılmak istendi. Ancak oy kullanma işlemi tartışmalar üzerine yarım kaldı. Yaşanan bölünme üzerine işçiler sabah saatlerinde eylemi tamamen sonlandırdı.

Sabah 08.00-16-00 vardiyası fabrikaya girerek günler sonra Renault’ta üretimi başlattı. Diğer vardiyaların da iş başı yapacağı öğrenildi. Bu arada, işçilerin sözcüsü konumundaki Metal İşçileri Birliği, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “An itibariyle Reno’da işçiler işbaşı yapmak üzere içeri girdi.” şeklinde açıklama yaptı. Renault'un ardından üretimi durdurma eylemi yapılan TOFAŞ, Coşkunöz, Mako ve Ototrim fabrikalarında anlaşma sağlanmış, işçiler daha önce işbaşı yapılmıştı.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)