Oyak Renault'tan 7 yıl sonra yeniden Megane Sedan

Oyak Renault'tan 7 yıl sonra yeniden Megane Sedan

access_time18 Temmuz 2016 04:45
Megane Sedan, 7 yıl aradan sonra 250 milyon Euro (800 milyon TL) yatırımla yeniden Bursa’da üretilmeye başlıyor
Oyak Renault, kompakt sedan sınıfında yer alan ‘Fluence’ modeli yerine Bursa’da yeniden ‘Megane Sedan’ üretmeye hazırlanıyor. 2009’da Türkiye’de üretimi sona eren ve yerini Fluence’ye bırakan Megane Sedan böylece 7 yıl aradan sonra Türkiye’ye geri dönmüş oluyor. Fluence ise 7 yıllık ömrünü tamamlıyor. Fransız Renault’un Türkiye’de en çok ürettiği ve sattığı sedan model olan Megane’nin geri dönüşü için Oyak Renault toplam 250 milyon Euro (800 milyon TL) yatırım yaparken, yeni model yılın üçüncü çeyreğinden itibaren Bursa fabrikasının bantlarından inmeye başlıyor.

AVUSTRALYA’YA DA GİDECEK

Fransız Renault, geçtiğimiz hafta yeni Megane Sedan’ın ilk fotoğraflarını tüm dünyaya servis ederken, bu modelle yeni Megane Ailesi tamamlanmış oldu. Renault, Mart 2015’te yeni Megane Hatchback’i, Mart 2016’da da yeni Megane Sport Tourer’i piyasaya sunmuştu. Oyak Renault, Megane Sedan’ı 20’den fazla ülkeye satacak. İtalya, İrlanda,Romanya, Çek Cumhuriyeti, İsrail, Polonya, Sırbistan, Tunus, Suudi Arabistan veUkrayna gibi ülkelere ihraç edilecek. Avustralya, şirketin en yeni ihracat pazarı unvanını alacak. Oyak Renault, Megane Sedan’dan 519 bin adet üretmişti.

YERLİLİK ORANI DÜŞMÜŞ

Yeni dönemde kısa süre önce makyajlanan Clio, Clio Sport Tourer ve yeni Megane Sedan üretimi ile yoluna devam edecek Oyak Renault’un bugüne kadar ürettiği Megane Hatchback’in üretimi ise İspanya fabrikasına kaydırıldı. Oyak Renault’un yeni Megane Sedan ile birlikte 2017’den itibaren yıllık 360 bin adetlik üretim kapasitesinin neredeyse tamamını kullanması bekleniyor. Oyak Renault, yeni Megane Sedan için 250 milyon Euro’luk yatırım yaparken, bu yatırımın içinde mühendislik ve test maliyetlerinin de bulunduğu belirtiliyor. Araçla ilgili yapılan yorumlarda dış tasarım ve donanımların yenilendiği belirtilirken motor teknolojisi ve kullanılan malzemelerin aynı kaldığı belirtiliyor. Yeni Megane Sedan’ın toplam yerlileşme oranının ise Fluence göre daha düşük olduğu, oranın yüzde 80’lerden yüzde 70’lere indiği kaydediliyor.

EKİM’DE TÜRKİYE’DE SATIŞA SUNULACAK

YENİ Megane Sedan, ekim ayından itibaren Türkiye’de satışa sunulacak. Markanın yenilenen tasarım kimliğinin öne çıktığı otomobilde, dinamik hatlar, C şeklindeki LED farlar, geniş panoramik elektrikli cam tavan, ön panjurda büyük Renault amblemi dikkati çekiyor. Yeni Megane Sedan’da; 7 inç büyüklügünde TFT renkli dijital ekranı, 8.7 inçlik multimedya tablet ekranı, R-LINK 2, MULTI-SENSE, Head-up Display, Eller Serbest Park Sistemi, Aktif Acil Fren Destek Sistemi, Şerit Takip Sistemi ve Eller Serbest Bagaj Kapağı gibi özellikler yer alıyor. Araçta; benzinli motor olarak 5 ileri manuel vitesli veya CVT 1.6 lt 115 beygir, 7 ileri EDC otomatik veya 6 ileri manuel TCe 1.2 lt 130 beygir seçenekleri bulunuyor. Dizel motorlar şöyle sıralanıyor: 6 ileri vitesli dCi 1.5 90 beygir, 6 ileri şanzımanlı veya 6 ileri EDC otomatik dCi 1.5 110 beygir, 6 ileri manuel şanzımanlı dCi 1.6 130 beygir. (Hürriyet / Emre Özpeynirci)
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

access_time17 Nisan 2024 16:29

Piyasa değerinde sert düşüşler yaşanan Tesla'nın CEO'su Elon Musk, dünyanın en büyük üçüncü pazarı olan Hindistan'da 2 milyar doları aşan bir yatırım çalışması...

Otomotivde 3.7 milyar dolarlık yan sanayi ürünü ihracatı yapıldı

Otomotivde 3.7 milyar dolarlık yan sanayi ürünü ihracatı yapıldı

access_time17 Nisan 2024 12:43

Ocak ve mart arasındaki dönemde, Türkiye'den 3 milyar doları aşan otomotiv yan sanayi ürünü birçok farklı ülkeye ihraç edildi.

Benzin ve motorin satışlarında bayram bilançosu

Benzin ve motorin satışlarında bayram bilançosu

access_time17 Nisan 2024 11:43

Türkiye'de Ramazan Bayramı tatilinde toplam 714 milyon 901 bin 91 litrelik benzin ve motorin satışı yapıldı.

Elektrikli araç şarjında rekor!

Elektrikli araç şarjında rekor!

access_time17 Nisan 2024 11:43

Bakan Kacır, "Türkiye genelinde, 17 bin 651 şarj soketinde bayram tatili boyunca 9 günde 120 bin şarj işlemi yapıldı, 115 bin saat şarj hizmeti sunuldu, elektrikli araç şarjında...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)