Paranın satın alamadığı otomobil

Paranın satın alamadığı otomobil

access_time05 Kasım 2016 09:11
Bazen paranızın olması her şeye sahip olacağınız anlamına gelmiyor. Paranın alamadığı şeyler de var!

Ne kadar çok olursa olsun paranın satın alamadığı şeyler var hayatta. 1987 yılında Frankfurt Otomobil Fuarı’nda yaşanan bir olayda olduğu gibi. Para dolu çantayla BMW standına gelen milyoner işadamı, tüm çabalarına rağmen prototip Z1’i satın alamadı.

İmanın ve paranın kimde olduğu belli olmaz, atasözünü bilirsiniz. Otomotiv dünyasının duayen isimlerinin anlattığı kimi hikayeler, atasözünün "Paranın kimde olduğu belli olmaz" kısmını doğrular nitelikte.
Elinde çuvalla bayiye giren adamla önce kimse ilgilenmez. Bayi çalışanları üstü başı dökülen bu adamı dilenci zannederler. Kısa süre sonra olay anlaşılır. Adam otomobil almak istiyordur. Parayı da yanındaki çuvalla getirmiştir...
İçlerinden en ilginci ise lüks spor bir markanın İstanbul'daki bayisine gelen genç adam ve kız arkadaşının hikayesi... Genç sevgililer bayiye girip, fotoğraf çekmek için izin isterler. Haftasonu bayide tesadüfen bulunan markanın genel müdürü gençleri kırmaz ve izin verir. Gençler otomobilin fiyatını ve özelliklerini sorar. Genel müdür tüm soruları yanıtlar. Gençlerin fiyatı milyon TL ile ifade edilen bu otomobille satın alacak gibi ilgilenmeleri karşısında ise içinden gülmektedir.

ÇANTADA 150 BİN MARK

Pazartesi sabahı erken saatlerde bayiden içeri elinde bir çantayla genç bir adam girer. Adam, haftasonu kız arkadaşıyla otomobilin fiyatını soran gençtir. Bayi çalışanlarının şaşkın bakışları altında çantayı açar. Çantanın içi para doludur. Otomobili satın almak için işlemlerin başlamasını ister. İşlemler hemen başlatılır. Kurduğu şirketi milyonlarca dolara yabancı fona satan genç, kız arkadaşına sürpriz yapmak istemiştir.
Dünyada da buna benzer yaşanmış hikayeler olduğunu biliyor musunuz? auto motor&sport'un BMW'nin 100'üncü yılı için hazırladığı özel sayısında da benzer bir hikaye anlatılmış.
Yıl 1987... Frankfurt Otomobil Fuarı'nda BMW standını ziyaret eden bir otomobilsever, standdaki konsept otomobili Z1'i satın almak istediğini söyler. Standdaki görevliler bunun mümkün olmadığını, bu aracın fuarda sergilenmek üzere üretilen bir prototip olduğunu söyler. Ancak, adam ikna olmaz. Almanya'nın güneyinde bir triko fabrikasının sahibi olan işadamı, "Parayla her şeyin mümkün" olduğunu söyleyip yanında duran şoföründen çantayı açmasını ister. Şoför, işadamının sözünü ikiletmeden çantayı masaya koyup açar. Çantanın içinde 150 bin mark vardır. Milyoner işadamı, "Karar vermenizi sağlamak için yanımızda para getirdik. Sabah bankadan taze taze çektik" şeklinde espri yapar. Otomobili alacağından emindir. Ama işler beklediği gibi gelişmez.
Devreye BMW yöneticileri girer. Milyoner işadamını kırmadan "Hayır" cevabı vermenin yollarını ararlar. İşadamına, standda sergilenen prototipi satamayacaklarını, fakat seri üretilen ilk Z1'ı kendisine verecekleri sözünü verirler. Hayal kırıklığı yaşayan işadamı, pek memnun olmasa da teklifi kabul eder. Ufuk Sandık - Sabah

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Ehliyet alımı ve yenilemede yeni dönem!

Ehliyet alımı ve yenilemede yeni dönem!

access_time25 Nisan 2024 10:55

Trafik kazalarının artması nedeniyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yeni bir düzenleme yapıldı. Bu düzenlemede uyku apnesi ile ilgili karar çok dikkat çekti. Bu yeni...

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

access_time25 Nisan 2024 10:08

TÜİK'ten yapılan açıklamaya göre, martta trafiğe kaydı yapılan araç sayısı aylık ve yıllık bazda artış gösterdi.

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Motorine indirim pompaya yansıdı

Motorine indirim pompaya yansıdı

access_time25 Nisan 2024 08:26

Motorin grubuna gece yarısından itibaren 1 lira 17 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,97 TL'ye, Ankara'da 41,87 TL'ye, İzmir'de 42,12...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)