Park ücretini bile araç ödeyecek

Park ücretini bile araç ödeyecek

access_time20 Mayıs 2019 09:03
Rezervasyon ve ödeme dahil tüm işlem, tamamen otomatik olarak araç tarafından gerçekleştirilecek.

Dünyanın önde gelen araç teknolojileri şirketlerinden Bosch, “Nesnelerin İnterneti” konusundaki çalışmalarını bir üst noktaya taşıdı. Otomobillere, makinelere, binalara ve diğer milyonlarca günlük nesneye bağlanabilirlik sağlamayı amaçlayan Bosch, bu amaçla yeni ürün geliştirme çalışmalarına devam ederken. 2018 yılında toplam 52 milyon adet “internet erişimli ürün” sattığını açıkladı. Farklı üreticiler tarafından üretilmiş 10 milyondan fazla cihazı bir “ağ”a bağlayan Bosch, bu nesnelerin kendi ekosistemleri içinde birbirleriyle iletişim kurması ve etkileşimde bulunması için iş ortaklarıyla çalışmalar yürüyor.

Peki bu ne işe yarayacak? Örneğin Bosch, elektrikli otomobillerin şarj sürecini iyileştirmek amacıyla farklı bir prototip üzerinde çalışıyor. Bu prototip, müşterilerin, kendi ihtiyaçlarına en uygun şarj noktalarını seçebilmesi, yer ayırtabilmesi ve ödeme yapabilmesini sağlamayı amaçlıyor.

Çocuk parkı!

Böylelikle sürücü, akıllı şarj istasyonu tarafından kendisine gönderilen, fiyat ve hizmet seçenekleri arasından en uygununu seçebilecek. Yani çocuklu bir sürücü, küçük çocuğu varsa ve kahve seviyorsa, oyun parkı ve kafesi olan bir şarj istasyonunu seçebilecek. Rezervasyon ve ödeme dahil tüm işlem, tamamen otomatik olarak araç tarafından gerçekleştirilecek. Bu yeni sistemle ilgili ilk denemeler halen devam ediyor.

Bosch ile Siemens, akıllı park yönetim sistemi üzerinde de çalışıyor. Böylece otomobiller, gelecekte kendi yakınlarındaki otoparklarla doğrudan iletişime geçecek ve en iyi şartları görüşecek. Otomobil, seçilen otoparkın girişine geldiğinde, bariyere kendisini tanıtacak ve sürücünün bilet almasına gerek olmadan içeri girebilecek. Araç çıkışta da bariyerle iletişime geçip, sanal işlemle kendi park ücretini kendisi ödemiş olacak. (Levent Köprülü - Milliyet)

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

access_time25 Nisan 2024 10:55

İletişim Başkanlığı'na bağlı DMM, 'uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek' haberlerinin dezenformasyon içerdiği hakkında açıklama...

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

access_time25 Nisan 2024 10:08

Trafiğe martta 226 bin 617 aracın kaydı yapılırken 2 bin 239 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki araç sayısı martta 224 bin 378 arttı.

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Motorine indirim pompaya yansıdı

Motorine indirim pompaya yansıdı

access_time25 Nisan 2024 08:26

Motorin grubuna gece yarısından itibaren 1 lira 17 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,97 TL'ye, Ankara'da 41,87 TL'ye, İzmir'de 42,12...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)