Peugeot 2008 Dakar'da çok farklı

Peugeot 2008 Dakar'da çok farklı

access_time09 Temmuz 2014 15:28
Peugeot 2008 DKR, Dakar rallisinde iki tekerlekten çekişli versiyonuyla 4x4'lerle boy ölçüşecek
Peugeot'dan yapılan açıklamaya göre, Dakar rallisinden başarıyla  çıkmak için Peugeot-Total ekibi farklı bir teknik seçim yaptı. Peugeot Sport Direktörü Bruno Famin, Le Mans 24 saat yarışında  yaptıklarına benzer şekilde yenilikçi bir konseptten yola çıkmayı  kararlaştırdıklarını belirterek, "Çöl rallisinde esas mesele, 4x4 mü yoksa sadece  iki tekerden çekişle mi mücadele edeceğimize karar vermemiz oldu. Yaptığımız  analizden sonra, son derece ilginç avantajlar sunan iki tekerden çekiş konseptini  optimize etmeyi seçtik" bilgisini verdi.

Famin, 2008 DKR'nin seri üretim 2008 Grip Control teknolojisiyle  donatılmış iki tekerlekten çekişli bir crossover olmasının ona hemen hemen her  yerden geçebilmesini sağladığını da ifade etti.     

Her katılımcının şansını dengelemek için yönetmelik 4x4'lerin doğal  yeteneklerini iki tekerden çekişlere bazı avantajlar sunarak telafi ediyor. Dakar  Projesinin Teknik Sorumlusu Jean-Christophe Pallier bu avantajlara ilişkin  şunları kaydetti:

"Otomobil sporlarında ağırlık performansın düşmanıdır. Oysa ralli  krosta iki tekerlekten çekişli birOtomobil 4x4'lerden net şekilde hafif  olabiliyor. Aynı zamanda daha büyük jantlarda kullanılabiliyor. Bu da araca  parkurdaki çok sayıdaki engelden kaçınmak için belli bir avantaj sağlıyor. Bu  özellik ayrıca ön dingil çıkıntısının sınırlı tutulmasını sağlıyor. 2008 DKR  böylece hemen hemen düz duvara bile tırmanabiliyor. Ayrıca, daha cömert  süspansiyon stroklarını benimseyerek, 250 mm yerine 460 mm, daha kolay engel aşma  ve sarsıntı emme kapasitesine sahip oluyor. Dakar rallisinde bu kritik bir  üstünlük oluşturuyor."  

Arkada merkezi konumlu V6 Dizel çift-turbo motora sahip 2008 DKR'nin  bir başka avantajı da bir kum tepesine çıkmadan önce kabinden itibaren lastik  basıncının değiştirilmesini sağlayan uzaktan lastik şişirme sistemi. Bu sistem,  4x4 ekiplerine kıyasla değerli dakikalar kazanılmasını sağlıyor. 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)