Peugeot’da benzinlide dizel keyfi

Peugeot’da benzinlide dizel keyfi

access_time04 Nisan 2014 13:15
Peugeot, yakıt tasarrufu için geliştirdiği 3 silindirli benzinli motor seçenekleriyle 1.0 litrelik versiyonu ekledi.
Peugeot, yakıt tasarrufu için geliştirdiği 3 silindirli benzinli motor seçeneklerine 1.0 litrelik versiyonu ekledi. Şehiriçinde yeterli çekiş gücünü sunan ünite, 4.3 litrelik tüketimiyle de dizelleri aratmıyor. Peugeot, yakıt tasarrufu için geliştirdiği 3 silindirli benzinli motor seçeneklerine 1.0 litrelik versiyonu ekledi. Şehiriçinde yeterli çekiş gücünü sunan ünite, 4.3 litrelik tüketimiyle de dizelleri aratmıyor

Fransız otomotiv üreticisi Peugeot, ‘nasıl daha az tüketirim’ sorusuna cevaben geliştirdiği 3 silindirli motoruna yeni birini ekledi. 1.2 litrelik VTI motorla yeterli çekiş gücü ve düşük tüketimi bir araya getirmeyi başaran marka, yeni 1.0 litrelik üniteyle özellikle aracını şehiriçinde kullananların yüzlerini güldürmeyi hedefliyor. Markanın B sınıfındaki hatchback modeli sadece 975 kilogram ağırlığındaki araçta beklentileri karşılıyor.


DIŞI KÜÇÜLMÜŞ İÇİ BÜYÜMÜŞ

Markanın küçük hatchback modeli, yuvarlak hatlarıyla dikkat çekiyor. Yerini aldığı 207 modeline göre boyutları küçülen yeni araç, şaşırtıcı şekilde daha geniş hissettiren iç mekanıyla dikkat çekiyor. Ara­cın iç me­ka­nı da tıp­kı dı­şı gi­bi fark­lı hissettiriyor.

DİREKSİYON SPOR ARAÇLAR GİBİ

Di­rek­si­yo­nun üze­rin­den ta­kip edi­len gös­ter­ge tab­lo­su oku­nak­lı bir ya­pı­da. Kü­çük di­rek­si­yon si­mi­di ise ya­rış oto­mo­bi­li kul­la­nı­yor­muş his­si ve­ri­yor. Fa­kat di­rek­si­yo­nun en üst kademe­del bi­le gö­ğüs hi­za­sın­da kal­ma­sı her­ke­si mut­lu et­me­ye­bi­lir. İç me­kan­da­ki iş­çi­lik ve mal­zeme ka­li­te­si sı­nı­fı­nın en iyi­le­rin­den. Ara­cın iç hac­mi de bo­yut­la­rı­nın ak­si­ne 207’den fe­rah his­set­ti­ri­yor.

37 BİN 900 LİRADAN SATILIYOR

Dizelden Peugeot, 1.0 litrelik VTI motorlu 208’i sadece Access donamıyla satıyor. Yani araç, hem baz motor hem baz donanıma sahip. 37 bin 900 liralık etiketle satılan araç, 1.2 litrelik VTI’dan 2 bin 700, 1.4 litrelik dizel motorlu versiyondan ise 9 bin 500 lira daha ucuz. Access’te ABS, EBD, AFU, çift hava yastığı, soğutmalı torpido gözü, klima, spor direksiyon, yol bilgisayarı, follow me home, vites değişim göstergesi gibi donanımlar sunuluyor.

ŞEHİRİÇİNDE BEKLENTİLERİ KARŞILIYOR

Pe­uge­ot 208’in ye­ni mo­to­ru sa­de­ce 1.0 lit­re hac­min­de. Tit­re­şim­siz ça­lı­şan 3 si­lin­dir­li mo­tor, 68 bey­gir güç ve 95 nm tork üre­ti­yor. Araç 0-100 km/s iv­me­len­me­si­ni 14 sa­ni­ye­de ta­mam­lı­yor ve mak­si­mum sü­ra­ti de sa­at­te 165 ki­lo­met­re. 5 ile­ri ma­nu­el şan­zı­ma­nın ge­çiş­le­ri net. Ara­cın yol tu­tuş ye­te­ne­ği de 185’lik las­tik­le­re rağ­men ol­duk­ça ba­şa­rı­lı. Or­ta­la­ma tü­ke­ti­mi 4.3 lit­re olan araç, bi­zim de­ne­me­le­ri­miz­de 5.4 lit­re­lik de­ğe­re ulaştı.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Otomobil markalarından Temmuz kampanyaları

Otomobil markalarından Temmuz kampanyaları

access_time24 Temmuz 2021 13:52

Türkiye otomotiv pazarı pandemi koşullarına rağmen canlılığı sürdürüyor. Yılın ilk 6 ayında satışlarını yüzde 55 artıran markalar, tatil sezonun gelmesi ile birlikte kampanyalara...

Otomobil markalarından yaza özel kampanya

Otomobil markalarından yaza özel kampanya

access_time26 Haziran 2021 16:40

Yaz aylarının gelmesi ile tatil hazırlıkları başladı

Otomobil markalarının Mayıs kampanyaları

Otomobil markalarının Mayıs kampanyaları

access_time15 Mayıs 2021 14:46

Birçok otomobil markası, büyük çoğunluğu tam kapanma ile geçen Mayıs ayında tüketicileri unutmadı

Renault avantajları Mayıs ayında da hız kesmiyor

Renault avantajları Mayıs ayında da hız kesmiyor

access_time07 Mayıs 2021 14:44

Salgın dönemindeki faaliyetleriyle hayati önem taşıyan sağlık çalışanları ve çiftçilere de dosya masrafsız kredi ve ilk bakım hediyesi sunuluyor

YORUM YAP

YORUMLAR (0)