Peugeot'dan cep dostu 5008

Peugeot'dan cep dostu 5008

access_time17 Kasım 2014 15:31
Peugeot’nun sportif minivanı 5008, yenilenen yüzüyle daha dikkat çekici hale geldi
1.6 litrelik dizel motor ve otomatik vitesle birlikte sunulan araç, düşük tüketimiyle öne çıkıyor. Ge­niş ai­le­le­rin ra­hat ve kon­for­lu  yol ­cu­luk­lar ya­şa­ya­bil­me­si ama­cıy­la or­ta­ya çı­ka­rı­lan mi­ni­van (MPV) sı­nı­fı, mo­del sa­yı­sı­nın ar­tı­şı­na pa­ra­lel ola­rak ya­vaş ama emin adım­lar­la bü­yü­me­si­ni sür­dü­rü­yor.

Av­ru­pa ve AB­D’­nin çok ön­ce­le­ri keş­fet­ti­ği bu sı­nıf, 5 ve 7 ki­şi­lik se­çe­nek­le­re sa­hip. C seg­men­tin­den iti­ba­ren 7 ki­şi­lik otur­ma dü­ze­niy­le pa­za­ra su­nu­lan bu araç­lar, ge­nel iti­ba­riy­lespor­tif­lik­ten uzak ta­sar­la­nı­yor. Bu sı­nı­fı di­na­mizm ka­tan mar­ka­lar da yok de­ğil. Fran­sız oto­mo­tiv üre­ti­ci­si

Pe­uge­ot, 5008 mo­de­liy­le gi­riş yap­tı­ğı MPV pa­za­rın­da, spor­tif sü­rüş özel­lik­le­ri ve dü­şük tü­ke­ti­miy­le mut­lu edi­yor.

FERAHLIK ÖN PLANDA

4.5 met­re­yi aşan uzun­lu­ğu ve 1.84 met­re­lik ge­niş­li­ğiy­le sı­nı­fı­nın iri mo­del­le­rin­den olan 5008, mar­ka­nın ye­ni yü­zü­ne ka­vuş­tu. Ye­ni bu­run ya­pı­sı, ge­niş ha­va gi­riş­le­ri ve çe­kik  farlar, ara­cın spor­tif ka­rak­te­ri­ni ta­mam­lı­yor. Ara­cın   me­ka­nı ise sü­rü­cü ve  yol­ cu­la­rı ayı­ran bir şe­kil­de ta­sar­lan­mış. Sü­rü­cü­nün et­ra­fı­na ko­num­lan­dı­rı­lan kok­pit, bu an­lam­da tüm ra­kip­le­rin­den ay­rı­lı­yor.

Ye­ni açı­lır ka­pa­nır bil­gi ek­ra­nı ve mul­ti­med­ya ku­man­da­la­rıy­la ay­rı­lan kok­pit, er­go­no­mi ve ka­li­te açı­sın­dan ba­şa­rı­lı. Ara­cın ön kol­tuk­la­rı gi­bi, ikin­ci sı­ra kol­tuk­la­rı da ye­te­rin­ce fe­rah. Ge­rek­ti­ği an­lar­dan ba­gaj ze­mi­nin­den kü­çük bir ha­re­ket­le açı­lan üçün­cü sı­ray­sa ra­kip­ler­de ol­du­ğu gi­bi da­ha çok ço­cuk­la­ra hi­tap edi­yor. Sa­de­ce Al­lu­re do­na­nı­mıy­la su­nu­lan araç­ta pa­no­ra­mik cam ta­van stan­dart ve içe­ri­de­ki fe­rah­lı­ğı ol­duk­ça ar­tı­rı­yor.

91 BİN LİRADAN SATIŞA SUNULUYOR

Yeni 5008, sadece Allure donanımı ve dizel-otomatik kombinasyonuyla satışa sunuluyor.Peugeot’nun araç için belirlediği fiyatsa 91 bin lira. Araçta,  ESP , elektronik park freni, Hill Assist,  ABS , AFU,  EBD , CBC, ASR, ön/yan/perde hava yastıkları, park sensörü, hız sabitleyici, güvenli takip mesafesi kontrol sistemi, çift bölgeli otomatik klima, 17 inç alaşım jantlar gibi son derece zengin bir donanım listesi yer alıyor.

TÜKETİM 0.6 LİTRE DÜŞÜRÜLMÜŞ

Mak­yaj­lı 5008’de, yi­ne 1.6 lit­re­lik di­zel mo­to­ra yer ve­ri­li­yor. 115 bey­gir güç ve 270 nm tork üre­ten bu mo­tor, ye­ni 6 ile­ri ETG-6 isim­li ro­bo­ti­ze şan­zı­man­la kom­bi­ne edi­li­yor. Vi­tes ara­lık­la­rı kı­sal­tı­lan şan­zı­man, ilk hız­lan­ma­lar­da ol­ma­sa da, ara hız­lan­ma­lar­da da­ha çe­vik his­set­ti­ri­yor.

Fa­kat ilk iki vi­tes­te­ki ge­çiş hız­la­rın­da bü­yük bir  yol

 alı­na­ma­mış. 1520 ki­log­ram­lık araç, 0’dan 100 km/s hı­za 13.3 sa­ni­ye­de ula­şa­bi­li­yor. Mak­si­mum sü­rat­se sa­at­te 183 ki­lo­met­re. Mak­yaj­la ge­len en bü­yük fark­lı­lık, ya­kıt tü­ke­tim­inde. Mak­yaj ön­ce­si or­ta­la­ma tü­ke­ti­mi 5.3 lit­re olan araç, şim­di 4.7 lit­rey­le ye­ti­ne­bi­li­yor. Böy­le­ce men­zil, 1270 ki­lo­met­re­nin üze­ri­ne çı­ka­bi­li­yor. Bi­zim kul­la­nı­mı­mız­da ulaş­tı­ğı­mız de­ğer­se 5.5 lit­re ol­du.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

access_time27 Mart 2024 16:44

1 Nisan tarihinde Beylikdüzü-Kadıköy arasındaki 52 kilometrelik hatta çalışacak elektrikli metrobüslerin test sürüşleri yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin belirttiğine...

 Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

access_time12 Eylül 2022 08:29

Porsche AG, yatırımcıların ilk halka arza büyük ilgi göstermesi nedeniyle, planlı bir borsa listelenmesi için en kısa sürede hazır olmak istediğini bildirdi. Porsche halka arz...

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

access_time14 Ağustos 2022 09:07

NFT dünyasının yeni çılgınları, dijital otomobillere milyonlarca dolar veriyor.

S&P ve Elon Musk'ın sürdürülebilirlik kavgası

S&P ve Elon Musk'ın sürdürülebilirlik kavgası

access_time21 Mayıs 2022 17:34

SP’nin Tesla’yı sorumluluk sahibi şirketler listesinden çıkarması Musk’ı delirtti. “Musk, Exxon’un ilk 10’da olduğu listeye Tesla giremedi” diyerek SP endeksini “aldatmaca”...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)