PSA Cenevre'ye damgasını vurdu

PSA Cenevre'ye damgasını vurdu

access_time08 Mart 2017 05:34
87. Cenevre Otomobil Fuarı kapılarını açtı. 3 yıl önce iflasın eşiğinden dönerek Çinli Dongfeng ve Fransız hükümetinin desteğiyle yükselişe geçen Peugeot Citroen Grubu, hem Opel'i alışı hem de 'yılın otomobili' seçilmesiyle fuara damgasını vurdu

Cenevre Otomobil Fuarı, 87'nci kez kapılarını açtı. Fuarı izleyen gazetecilerden Emre Özpeynirci'nin Hürriyet'te yer alan haberi şöyle:

2017 yılının Avrupa’da ilk ve tüm markaların katıldığı tek etkinliği ve otomobil şovu olan ‘Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’ dün kapılarını 87’inci kez açtı. Aslan kükredi7-8 Mart’ta dünya basının takip ettiği fuarı otomobilseverler ise 9-19 Mart tarihleri arasında ziyaret edebilecek. Bu yıl fuara lüks spor otomobiller ve SUV’ların damga vurması beklenirken, açılıştan bir gün önce Fransız Peugeot Citroen Grubu’nun (PSA) General Motors’tan (GM) Alman Opel’i satın aldığını resmi olarak açıklaması gündemi bir anda değiştirdi.

3 YILLIK ZAFER

2.3 milyar dolarlık bu satın almanın Avrupa’da ve hatta dünyada önümüzdeki süreçte otomotivde tüm dengeleri değiştirmesi beklenirken, fuarda da en çok konuşulan konuların ilk sırasında yer aldı. Bu önemli satın almanın ardından aslan logosuyla ünlü Peugeot’nun başarılı SUV modeli 3008’in de ‘Avrupa’da Yılın Otomobili’ seçildiği açıklandı. Bu iki önemli gelişmeyle birlikte tüm dünya Cenevre’de 3 yıl önce iflasın eşiğinden Çinli Dongfeng ve Fransız hükümetinin desteğiyle dönen ‘Aslan’ının adeta yeniden kükreyişini duydu. Fuarın bir anda en aranılan kişisi olan PSA Grubu’nun CEO’su Carlos Tavares de hem tek başına hem de Opel’in CEO’su Karl-Thomas Neumann ve General Motors (GM) Başkanı Dan Ammann’la birlikte görüntü vererek tam anlamıyla kendi şovunu yaptı.

 
Cenevre fuarında PSA Grubu’nun CEO’su Carlos Tavares, Opel’in CEO’su
Karl-Thomas Neumann ve General Motors (GM) Başkanı Dan Ammann’la
el sıkışarak gövde gösterisi yaptı.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türk otomotiv firmaları Brezilya'da fuara katıldı

Türk otomotiv firmaları Brezilya'da fuara katıldı

access_time30 Nisan 2023 15:45

Türk otomotiv sektörü firmaları Brezilya'daki "Automec Feira" fuarına katıldı.

Uluslar arası fuarda yeniler ve eskiler yan yana

Uluslar arası fuarda yeniler ve eskiler yan yana

access_time17 Ekim 2021 21:19

ABD'nin Florida eyaletinin Miami kentindeki Miami Beach Convention Center'da düzenlenen Miami Uluslararası Otomobil Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Autoshow, yarın ilk kez dijitalde ziyaretçileriyle buluşuyor

Autoshow, yarın ilk kez dijitalde ziyaretçileriyle buluşuyor

access_time13 Eylül 2021 13:18

Autoshow 2021 Mobility Fuarı, 14-26 Eylül tarihlerinde dijital ortamda ziyarete açılıyor.

Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nın yeni adresi Katar

Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nın yeni adresi Katar

access_time26 Ağustos 2021 03:41

Katar Turizm ile Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı (GIMS) arasında ortaklık anlaşması imzalandı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)