Putin'in limuzinine Türkiye'den yedek parça

Putin'in limuzinine Türkiye'den yedek parça

access_time09 Temmuz 2019 06:31
Rusya Devlet Başkanı Putin'in limuzini için yedek parça tedarikini Türk şirket yapacak

Rus otomotiv şirketi Kamaz’ın ürettiği kamyonların bazı parçalarını tedarik eden Coşkunöz Holding’in, Rusya lideri Vladimir Putin'in makam aracı olan Aurus limuzinin parça tedarikçilerinden biri olacağı duyuruldu.

Rusya’ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı basın dairesinden Coşkunöz Holding’in CEO’su Erdem Acay’ın açıklamasına dayanılarak yapılan açıklamada, Kamaz kamyonlarının bazı parçalarını tedarik eden Türk üreticinin, Rusya lideri Vladimir Putin'in makam aracı olan Aurus limuzini için Alabuga Özel Ekonomik Bölgesi’nde parça üretecek firmalardan biri olacağı belirtildi.

Açıklamaya göre Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, Yekaterinburg’da düzenlenen ‘Innoprom 2019’ uluslararası sanayi fuarı çerçevesinde Coşkunöz Holding CEO’su Erdem Acay ile bir araya geldi. Taraflar, Tataristan ile Coşkunöz Holding arasındaki işbirliğinin devamı ile ilgili konuları ele aldı.

Açıklamada, “Erdem Acay, Coşkunöz’ün Alabuga Özel Ekonomik Bölgesi’ndeki tesislerde kurulacak olan Aurus otomobillerinin üretimi için tedarikçilerinden biri olacağını bildirdi. Şirket bugün ayrıca AvtoVAZ şirketiyle de görüşmelerini sürdürüyor” ifadelerine yer verildi.

Görüşme sırasında Minnihanov, Coşkunöz’ün Alabuga’daki üretim kapasitesini sistemli bir şekilde arttırdığını da belirterek, Türk üreticinin ürünlerine çok yüksek talep olduğunu, şirketin alıcılarından biri olan Rus otomotiv devi Kamaz’ın kabin karkaslarının üretiminde Coşkunöz’ün parçalarından yararlandığını vurguladı.
Devlet liderlerine güvenli bir yolculuk sağlamayı amaçlayan 'Kortej' projesi kapsamında ilk olarak üretilen Aurus Senat limuzinini Rus lider ilk kez Mayıs 2018’de gerçekleşen göreve başlama töreninde kullanmıştı.

Putin, ABD Başkanı Donald Trump ile ilk tam kapsamlı görüşmesini yaptığı tarihi Helsinki zirvesine de Aurus Senat'la gelmişti. (Sputnik)

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

access_time23 Nisan 2024 12:33

Dünyada bu yıl elektrikli araç satışlarının 17 milyona ulaşarak güçlü bir büyüme göstermesi bekleniyor.

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

access_time23 Nisan 2024 12:02

Perşembeden itibaren motorine 1,40 TL indirim bekleniyor. Peki benzinde indirim var mı? Güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? İşte İstanbul, Ankara ve İzmir'de geçerli olan...

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

access_time23 Nisan 2024 03:38

Tesla'nın, araç satışlardaki yavaşlamanın da etkisiyle son yılların en düşük kar marjı raporunu açıklaması muhtemel görünüyor.

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

access_time22 Nisan 2024 17:43

Otomotiv sektöründe heyecan yaratan bir gelişmeyle, TEMSA'nın yeni CEO'su olarak Evren Güzel atanıyor. Güzel, otomotiv ana sanayinde Türkiye'nin ilk kadın CEO'su olacak, bu da...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)