Rapid Spaceback'e Red Dot ödülü

Rapid Spaceback'e Red Dot ödülü

access_time24 Temmuz 2014 10:21
Skoda’nın Rapid Spaceback modeli, uluslararası tasarım uzmanlarının da kalbini fethetti ve prestijli 'Red Dot' ödülünü kazandı.
Çek üretici Skoda, yeni tasarım felsefesiyle şekillendirdiği ve aynı zamanda marka tarihinin ilk orta sınıf hatchback modeli olan Rapid Spaceback, uluslararası uzmanlar ve tasarımcıların oluşturduğu jürinin ortak tercihi oldu. Rapid Spaceback, dünyanın en prestijli tasarımlarının yer aldığı yarışmada “Red Dot” ödülüne layık görüldü. Yeni Octavia Combi RS ise yine tasarımı sayesinde jüri tarafından “Şeref Mansiyonu” ile ödüllendirildi. Böylece Skoda model ailesinin 7 üyesi, Red Dot tasarım ödülü almış oldu.


53 ÜLKEDEN 1816 ÜRETİCİ KATILDI

2014 Red Dot Tasarım Ödülleri’nin uluslararası uzmanlardan 40 kişilik jürisi, Skoda Rapid Spaceback ve diğer tüm modelleri yakından dikkatle inceleyerek değerlendirdi. Jürinin dikkate aldığı kriterler arasında yenilikçilik, fonksiyonellik, ergonomi, dayanıklılığın yanı sıra çevresel uyum ve işlevlerin belirgin olup olmadığı gibi unsurlar da bulunuyor. Farklı kategorilerde 53 ülkeden 1816 üretici, tasarımcı ve mimar bu yarışmaya katılırken, 4 bin 815 tasarım yer aldı.

Yeni tasarım felsefesinin ürünü modeller sayesinde her pazarda tüketicilerin gönlünü kazanan, satışlarını artıran Skoda, bunları Red Dot Tasarım Ödülleri’ndeki başarısıyla da taçlandırmış oldu. Rapid Spaceback, çok sıkı bir rekabetin yaşandığı Red Dot’ta, sıradışı tasarımıyla bu ödülü kazanmayı bilerek, geçen yıl aynı ödülün sahibi olan sedan versiyonu Rapid Sedan’ın başarısını bir adım öteye taşıdı. Rapid Spaceback’in yanı sıra yeni Skoda Octavia RS de başarılı tasarım çözümleri sunması sayesinde “Şeref Mansiyonu” ile ödüllendirildi. Octavia’nın sedan versiyonu da aynı ödülü geçen yıl almıştı.


folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)