Renault-Nissan İttifakı'ndan ilk yarıda rekor satış artışı

Renault-Nissan İttifakı'ndan ilk yarıda "rekor" satış artışı

access_time01 Ağustos 2017 11:56
Renault, Nissan ve Mitsubishi Motors satışları 2017 yılının ilk 6 ayında yüzde 7 artış kaydederek 5,27 milyon adede çıktı

Renault, Nissan ve Mitsubishi Motors satışları yılın ilk yarısında yüzde 7 artarak 5,27 milyon adede ulaştı.

Renault-Nissan İttifakı açıklamasına göre, Fransız ve Japon markalarına artan talep ve ittifakın yeni üyesi Mitsubishi Motors'un satışlara katkısı sayesinde 2017 yılının ilk 6 ayında Renault-Nissan İttifakı'nın satışları yüzde 7 artışla 5 milyon 268 bin 79 adede yükseldi.

İttifak grubu üyesi Renault'nun Clio, Sandero, Megane, Captur ve Duster modellerinde satışlar artarken, Nissan'ın da X-Trail/Rogue, Sentra/Sylphy, Qashqai ve Altima/Teana modellerine büyük talep oldu. 2016 sonunda ittifak ailesine katılan Mitsubishi Motors'da ise yaklaşık 495 bin satış adedi kaydetti, ayrıca Outlander SUV modeli, ASEAN bölgesinde de Pajero Sport modeli için küresel taleple karşılaşıldı.

Şirketlerin elektrikli araçlarının kümülatif satışı da ciddi oranda artış kaydederek 481 bin 151 adede ulaştı ve ittifakın kitlesel pazarlara yönelik "öncü elektrikli araç üreticisi" konumunu teyit etti. Satış rakamları, büyük ölçüde Nissan LEAF, Avrupa'da "bir numaralı" elektrikli araç olmaya devam eden ZOE ve Mitsubishi'nin i-Miev modeline olan talep sayesinde yükseldi. Hibrit segmentinde ise Mitsubishi Outlander'ın plug-in hibrit elektrikli versiyonları 13 binden fazla satış rakamına ulaştı.

Renault Grubu pazar payı, bu yılın ilk yarısında 1 milyon 879 bin 288 milyon araç satışı sayesinde yüzde 2,6 büyüyen bir pazarda yüzde 10,4 arttı. Grubun bütün markalarında satış hacmi ve pazar payı açısından büyüme elde edildi. Renault ve Dacia markaları ilk 6 aylık dönemde "satış rekorları" kırdı ve Renault Avrupa'da marka sıralamasında ikinci sıraya yerleşti. Ayrıca bütün bölgeler de satış hacimlerini ve pazar paylarını artırdı. Grup, satışlarını özellikle Afrika-Orta Doğu-Hindistan bölgesinde yüzde 19,3, Asya Pasifik bölgesinde de yüzde 50,5 artırdı.

Nissan Motor Co. Ltd. 30 Haziran'a kadar olan 6 aylık dönemde dünya genelinde 2 milyon 894 bin 488 otomobil ve kamyon satışı gerçekleştirerek pazar payını yüzde 5,6 artırdı. Şirket, Japonya ve Avrupa'da sırasıyla yüzde 22,9'luk ve yüzde 5,7'lik bir büyüme yakaladı. Infiniti ilk 6 aylık dönemde 125 binden fazla araç satarak 2016'daki aynı dönemle karşılaştırıldığında yaklaşık yüzde 13'lük bir büyüme yakaladı.

Mitsubishi Motors Japonya'da Kei mini otomobillerini yeniden satışa sunduğu için dünya çapında 494 bin 303 araçlık satış ve yıllık bazda yüzde 2,4'lük bir satış artışı elde etti. Bu artış, yerel olarak üretilen Outlander SUV'ların lansmanı sonrasında Çin'deki ciddi büyümeyi de yansıtıyor. SUV ve pick-up kamyon modellerine olan talep nedeniyle satışlar ASEAN bölgesinde de arttı.

Mitsubishi Motors'un, Nissan ve Renault ile ortak satın alma, daha fazla lokalizasyon, ortak fabrika kullanımı, ortak araç platformları, teknoloji paylaşımı ve gelişmiş ve gelişmekte olan pazarlarda büyüme gibi alanlarda daha fazla iş birliği yapması nedeniyle ittifakın bu yıl daha fazla sinerji yaratması bekleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Renault-Nissan İttifakı Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Carlos Ghosn, "İttifak, 2017'nin ilk yarısında 5 milyon 268 bin 79 adet ile rekor bir satış rakamına imza attı. İttifak bünyesinde sinerjiyi maksimum düzeye getirmek için teknoloji ve inovatif elektrikli modellere dayanarak ölçek ekonomisinden ve global pazardaki varlığımızdan güç alacağız. Mitsubishi'nin katılımıyla genişleyen ittifakımız, dünyanın her yerindeki müşterilere sadece satış açısından değil, gelecek nesil mobilite hizmetleri de sunarak bütün potansiyelini gerçekleştirebilecek pozisyona sahip." değerlendirmesinde bulundu.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Radar uyarısı yapan sürücülerin cezaları iptal

Radar uyarısı yapan sürücülerin cezaları iptal

access_time16 Nisan 2024 12:11

Bakan Yerlikaya, Düzce’de diğer sürücülere selektörle radar denetimini haber veren 14 sürücüye kesilen trafik cezalarının iptal edildiğini açıkladı. Yerlikaya, trafikteki radar...

Zorlu Enerji, Avrupa'daki elektrikli şarj ağını genişletecek

Zorlu Enerji, Avrupa'daki elektrikli şarj ağını genişletecek

access_time16 Nisan 2024 12:07

Zorlu Enerji, sürdürülebilir ulaşım hedefleri doğrultusunda Avrupa genelinde elektrikli araçlar için şarj istasyonları ağını genişletmek amacıyla stratejik ortaklık kurulduğunu...

Tesla'nın işten çıkarmaları Çin'i de vurdu

Tesla'nın işten çıkarmaları Çin'i de vurdu

access_time16 Nisan 2024 10:17

Tesla'nın işten çıkarma planından Çin operasyonları da etkilendi

İsviçre'li dergiden Togg'a övgü: Türk Teslası

İsviçre'li dergiden Togg'a övgü: Türk Teslası

access_time16 Nisan 2024 09:40

İsviçre'nin ulusal gazetesi Blick, Türk Teslası" benzetmesi yaptığı Togg'a övgüde bulunduğu haberinde, "Elektrikli araç, dijital ekosistemi, sürüş ve şarj performansı da...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)