Rolls-Royce Dawn görücüye çıktı

Rolls-Royce Dawn görücüye çıktı

access_time09 Eylül 2015 14:19
Rolls-Royce’un gün geçtikçe büyüyen ailesi, Wrait Coupe çizgisinin üstü açık bir versiyonu olarak nitelendirilebilecek yeni Rolls-Royce Dawn ile büyül
Rolls-Royce’un gün geçtikçe büyüyen ailesi, Wrait Coupe çizgisinin üstü açık bir versiyonu olarak nitelendirilebilecek yeni Rolls-Royce Dawn ile büyülüyor.

Her ne kadar aracın Wrait Coupe çizgisine sahip olduğunu belirtsek de, onunla karşılaştırıldığında kasasının yüzde 80 oranında farklı olduğunu söyleyebiliriz. İlk bakışta Wrait’ten bu araca aktarılan parçaların sadece kapılar, ön panjur ve çevresi olduğu göze çarpıyor. Şirketin iddiasına göre, aracın kabini de dört yetişkinin rahatlık içinde yolculuk edebileceği büyüklükte tasarlanmış.
 
Ayrıca Rolls, aracın sabit bir tavanının olmamasına rağmen diğer Rolls-Royce modelleri kadar rahat ve sessiz olması için büyük çaba harcadıklarını da belirtti. Dawn’ın, en az Wraith Coupe kadar sessiz olduğunu belirten şirket, aracın sınıfının en sessiz üstü açık otomobili olduğunu da ekledi. Rolls-Royce Dawn’ın tavanı saatte 50 km hızla giderken bile 21 saniyede kapanabiliyor.

Şirketin tasarım şefi Giles Taylor, her iki durumda da mükemmel görünen bir ‘ikisi bir arada’ araç tasarlamak için çalıştıklarını belirtirken, aracın tasarımı için 1952 model Silver Dawn Drophead modelinden ilham aldıklarını da sözlerine ekledi.

Rolls’a göre, revize edilmiş denge demiri ve yeni hava yayları ile yepyeni bir süspansiyon sistemine sahip Dawn’ın, sınıfındaki en sağlam otomobil olduğunu da iddia ediyor. Ayrıca araç, yeni süspansiyon sistemi sayesinde oldukça çevik bir yapıya sahip.

Rolls-Royce Dawn, güç almak için Ghost modelinde kullanılan çift turbo 6.6 litre V12 motoru kullanıyor. 0’dan 100’e 4.9 saniyede ulaşmayı başaran araçta, sekiz ileri otomatik şanzıman kullanılmış. 2560 kg ağırlığında olan Rolls-Royce Dawn’ın fiyatı ise 250 bin Pound olarak belirlenmiş.
 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

access_time27 Mart 2024 16:44

1 Nisan tarihinde Beylikdüzü-Kadıköy arasındaki 52 kilometrelik hatta çalışacak elektrikli metrobüslerin test sürüşleri yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin belirttiğine...

 Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

access_time12 Eylül 2022 08:29

Porsche AG, yatırımcıların ilk halka arza büyük ilgi göstermesi nedeniyle, planlı bir borsa listelenmesi için en kısa sürede hazır olmak istediğini bildirdi. Porsche halka arz...

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

access_time14 Ağustos 2022 09:07

NFT dünyasının yeni çılgınları, dijital otomobillere milyonlarca dolar veriyor.

S&P ve Elon Musk'ın sürdürülebilirlik kavgası

S&P ve Elon Musk'ın sürdürülebilirlik kavgası

access_time21 Mayıs 2022 17:34

SP’nin Tesla’yı sorumluluk sahibi şirketler listesinden çıkarması Musk’ı delirtti. “Musk, Exxon’un ilk 10’da olduğu listeye Tesla giremedi” diyerek SP endeksini “aldatmaca”...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)