Rusya'dan uçan otomobil için ilk adım

Rusya'dan uçan otomobil için ilk adım

access_time07 Ekim 2019 06:56
Rusya’nın Novosibirsk kentindeki Sibirya Havacılık Bilim ve Araştırma Enstitüsü’nün çatısı altında yerli üretim ilk ‘uçan otomobilin’ geliştirilmesi için bir proje laboratuvarının kurulduğu bildirildi

Rusya İleri Araştırmalar Fonu’ndan Sputnik’e yapılan açıklamada, Novosibirsk’teki Sibirya Havacılık Bilim ve Araştırma Enstitüsü’nün çatısı altında yerli üretim ilk ‘uçan otomobilin’ geliştirilmesi için bir proje laboratuvarının kurulduğu, çalışmalar için 4 yıllık süre öngörüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, “Laboratuvar uzmanları, hibrid motorlu süper kısa kalkış ve inişli ulaştırma insansız hava aracının (uçan otomobilin) demo örneğini geliştirecek” ifadelerine yer verildi.

Açıklamaya göre yeni ulaştırma aracının, etrafında 15 metre yükseklikte engellerin bulunduğu 50 metrelik alan üzerinde kalkış ve iniş yapabilmesi bekleniyor.

Bunun yanı sıra aracın uçuş mesafesi 1000 kilometre, geliştireceği azami hız ise 300 kilometre/saatin üzerinde olacak.

Rusya İleri Araştırmalar Fonu proje yöneticisi Grigoriy Makeiç, “Önümüzdeki 4 yıl içinde hava aracının teknik görünümünün belirlenmesi, modellerin aerodinamik borularda test edilmesi, aracın bire bir ölçekli demo örneğinin geliştirilmesi, ayrıca kara ve hava testlerinin yapılması yönünde çalışmalar planlandı” ifadelerini kullandı.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

access_time25 Nisan 2024 10:55

İletişim Başkanlığı'na bağlı DMM, 'uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek' haberlerinin dezenformasyon içerdiği hakkında açıklama...

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

access_time25 Nisan 2024 10:08

Trafiğe martta 226 bin 617 aracın kaydı yapılırken 2 bin 239 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki araç sayısı martta 224 bin 378 arttı.

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Motorine indirim pompaya yansıdı

Motorine indirim pompaya yansıdı

access_time25 Nisan 2024 08:26

Motorin grubuna gece yarısından itibaren 1 lira 17 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,97 TL'ye, Ankara'da 41,87 TL'ye, İzmir'de 42,12...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)