Sadece 999 adet üretilecek! Tarihinde bir ilk

Sadece 999 adet üretilecek! Tarihinde bir ilk

access_time07 Mart 2018 16:47
Range Rover, 48 yıllık klasik tasarımında sıra dışı bir yeniliğe giderek SUV özelliklerine sahip 2 kapılı bir coupe çıkardı. Sadece 999 adet üretilecek araç bugüne kadar ki en pahalı ve hızlı Range Rover olma özelliğine de sahip

Land Rover ünlü off road aracı olan Range Rover modelinde beklenmedik bir yeniliğe gitti ve bir coupe tanıttı. Cenevre Otomotbil Fuarı'nda görücüye çıkan araç iki kapılı lüks bir SUV.

Tata Motor'un sahibi olduğu Jaguar Land Rover bunun dünyadaki ilk tam ölçekli lüks SUV coupe aracı olduğunu belirtti. Range Rover araçları içerisinde en pahalısı olma özelliğindeki SUV coupe sadece 999 adetle sınırılı bir üretime sahip olacak.

48 yıllık Range Rover markası böylelikle üst kalite, sınırlı edisyon spor araç piyasasında iki kapılı yeni modeliyle Land Rover'ı temsil edecek.

Land Rover Özel Araçlar Direktörü Mark Stanton'ın "Araba kullanmayı seven SV müşterileri için titizlikle üretilmiş bir araç." olarak tanımladığı SV Coupe aynı zamanda en hızlı Range Rover olacak.

RANGE ROVER SV COUPE FİYATI VE ÖZELLİKLERİ

5 litre süper şarjlı V8 motoruyla 557 beygir gücü üretecek araç 100 kilometreye 5 saniyede çıkabiliyor ve maksimum hızı da saatte 265 km.

4 kapılı klasik tasarımından vazgeçerek 2 kapıya dönen yeni Range Rover böylelikle tavanı alçaltmayı ve uzun, konik arka bölümüyle de daha spor bir görünüme kavuşmayı başarmış görünüyor. İç mekanda ise ön ve arka sıra koltuklardaki farklı renkler dikkati çekiyor.

Yüksek teknolojiye sahip merkez konsol ve kontrol panelinin yanı sıra araçta 2. nesil Terrain Response (Arazi Yanıt) Sistemi kullanılıyor ve böylelikle kumlu, çamurlu, kayalık ve karlı yol koşullarına uyum sağlanabiliyor.

Ayarlanabilir hava süspansiyonu kolay giriş çıkış için alçaltılabiliyor veya off road kabiliyetini arttırmak için yükseltilebiliyor. Aracın 2018 sonlarında İngiltere'de satışa sunulması bekleniyor VE fiyatı da 295,000 dolar olacak.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Maserati yeni pist otomobili Project24'ü tanıttı

Maserati yeni pist otomobili Project24'ü tanıttı

access_time31 Temmuz 2022 11:11

Maserati, yepyeni ve sadece pist kullanımı için geliştirdiği süper spor otomobil projesi "Project24"ü tanıttı.

Skoda'nın yeni gözbebeği Fabia RS Rally2 tanıtıldı!

Skoda'nın yeni gözbebeği Fabia RS Rally2 tanıtıldı!

access_time19 Haziran 2022 17:35

Skoda ralli aracının yeni neslini tanıttı. Dördüncü nesil FABIA üzerine yorumlanan araç, RS mahlasıyla FABIA RS Rally2 adını aldı.

Honda 'dan Japonya'da bir ilk

Honda 'dan Japonya'da bir ilk

access_time22 Eylül 2021 08:20

Honda Motor'un Japonya içinde çevrim araç satışı yapacağı, bu satış şeklinin Japonya'da bir ilk olacağı bildirildi.

Çin'in yeni elektrikli otomobili Nio satışa sunulacak

Çin'in yeni elektrikli otomobili Nio satışa sunulacak

access_time07 Mayıs 2021 10:31

Çinli elektrikli otomobil üreticisi Nio, Avrupa piyasasına giriyor. Çinli elektrikli  araç üreticisi Nio, 2022 yılından itibaren Almanya'da da boy  göstererek Mercedes Benz, BMW...

YORUM YAP

YORUMLAR (1)

  • kerem güven13 Temmuz 2019 23:18harika bir tasarım!!

    (%0) (%0)