Samsung, Hyundai'nin elektrikli araçlarına batarya üretecek

Samsung, Hyundai'nin elektrikli araçlarına batarya üretecek

access_time20 Mayıs 2020 13:19
Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Samsung, Hyundai’nin gelecekteki elektrikli araçları için batarya tedarik edecek

Güney Kore topraklarından çıkan iki dev firma; Samsung ve Hyundai, 2014’ten bu yana otomobil teknolojisinde iş birliği yapıyor, ancak iki şirketin ortaklıkları bu yıl daha da büyüdü. Geçtiğimiz hafta elektrikli otomobiller konusunda da güçlerini birleştirmeye karar veren iki Güney Koreli şirket, rekabetin giderek arttığı bu piyasada birlikte boy gösterecekler.

Yeni ortaklık kapsamında Hyundai’nin elektrikli otomobilleri için Exynos yonga setleri ve OLED ekranlar üretecek olan Samsung, aynı zamanda batarya tedariğinden de sorumlu olacak. SamMobile’ın aktardığı bilgilere göre Güney Koreli teknoloji devi, elektrikli araçlar için geliştirdiği bataryanın test sürecini tamamladı. 

Samsung, elektrikli otomobil bataryalarıyla otomobil teknolojileri çalışmalarını genişletiyor
Şirketler arasındaki iş birliğinin, geçen hafta Samsung Electronics Başkan Yardımcısı Lee Jae-Yong'un, Hyundai Motor Group'un Başkan Yardımcısı Jung Sun ile bir araya gelmesinin ardından daha da hızlanması bekleniyor. 

Hyundai, Samsung'un üreteceği bataryaları lüks otomotiv bölümü Genesis'in ilk tam elektrikli otomobilinde ve çatısı altındaki KIA’nın plug-in hibrit aracında kullanacak. Genesis G80'in 2021'de piyasaya sürülecek elektrikli versiyonu Güney Koreli teknoloji firmasının pilerinden beslenecek. Otomobilin tek bir şarjla 500 kilometre sürüş menzili sunacağı bildiriliyor. Ayrıca Hyundai ve Samsung tarafından ortaklaşa geliştirilen 3. seviye otonom sürüş teknolojisini de destekleyecek.

Samsung batarya kullanacak olan Genesis G80, tek bir şarjla 500 kilometre sürüş menzili sunacak
Samsung'un lityum kare bataryasının, iki ila üç yıl sonra piyasaya sürülmesi planlanan Hyundai'nin ticari aracında da kullanılması bekleniyor. Marka şu anda, Ioniq EV, Kona EV ve Niro EV gibi popüler elektrikli otomobilleri için LG Chem ve SK Innovation firmalarının bataryalarını kullanıyor. Ürün gamındaki elektrikli araç sayısını artırmak için önemli bir çaba sarf eden Hyundai, Samsung ile kurduğu ortaklık ile batarya tedariğini de mümkün olduğunca çeşitlendirmek istiyor.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)