Savurganlığa geçit vermedi

Savurganlığa geçit vermedi

access_time03 Kasım 2013 08:08
Başbakanlık, kamuda savurganlığa izin vermedi. Kurumlardan gelen makam aracı, binek oto, lojman ve sosyal tesis taleplerini onaylamadı
Başbakanlık, kamuda savurganlığa izin vermedi. Kurumlardan gelen makam aracı, binek oto, lojman ve sosyal tesis taleplerini onaylamadı. Sadece Doğu ve Güneydoğu’daki sağlık, eğitim ve güvenlik personeline lojman izni verildi.

Başbakanlık kamuda kullanılacak
Cep telefonlarına da genelgeyle sınırlama getirdi. Kamu kurumlarının yıl içerisinde edinebilecekleri taşıtların sayısı ve cinsi her yıl bütçe kanunu ile belirleniyor. Ancak kamu idarelerinin bütçenin T cetveline yazılan taşıtları satın alması için sadece bütçe kanunu yeterli olmuyor.

SADECE 2 ARACA İZİN
Bütçenin yanı sıra ayrıca, alınacak araçlar için Bakanlar Kurulu’ndan “izin” çıkması da gerekiyor. Başbakanlık 2013 yılında sadece ambulans ve zorunlu güvenlik hizmeti araçlarına Bakanlar Kurulu tarafından izin verildiğini bildirdi.
Başbakanlık kaynakları şunları söyledi: “Bütçe kanununda yer alan makam araçları ile binek otomobillere ilişkin teklifler Başbakanlık tarafından uygun görülmemiş ve Bakanlar Kurulu’na sunulmamıştır. Dolayısıyla kamu kurumları, bütçelerinde yer alan makam araçları ve binek otomobilleri, Başbakanlık izin vermediği için satın alamamıştır.”
Öte yandan Başbakanlık kamuda cep telefonu kullanımına da yayınladığı genelgeyle sınırlama getirdi. Cep telefonu kullanımında tasarrufu amaçlayan genelgeyle, belli makamlardaki bürokrat ve üst düzey memurlara cep telefonu tahsisi düzenlenirken, cep telefonu sayısı ve ödenecek ücrette sınırlamaya gidildi.
Ga­ze­te­mi­zin 27 Ekim 2013 ta­rih­li nüs­ha­sın­da yer alan ha­ber­de ka­mu­da­ki loj­man, cep ve araç sa­yı­sı ar­tı­şı­na dik­kat çe­kil­miş­ti. Sa­tı­şı hız­lan­dır­ma ka­ra­rı alı­nan loj­man­la­rın sa­yı­sın­da son 2 yıl­da 7 bin 815 ar­tış ya­şan­dı. Ka­mu­da­ki ta­şıt sa­yı­sı da 83 bin 357’den 87 bin 859’a çık­tı. Yi­ne me­mur­la­rın fa­tu­ra­sı dev­let ta­ra­fın­dan öde­nen cep te­le­fo­nu sa­yı­sı da ola­ğa­nüs­tü art­tı.  “Be­da­va­” cep te­le­fo­nu sa­yı­sı 7 bin 178’den 11 bin 184’e çık­tı.

SOSYAL TESİSE DE İZİN YOK
Başbakanlık, tasarruf genelgesi çerçevesinde, sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki sağlık, eğitim ve güvenlik birimlerinde çalışan personel için yapılan lojman taleplerine izin verildiğini bildirdi. Yapılan açıklamada, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri dışındaki diğer bölgelerde lojman yapımı taleplerine Başbakanlık’ça izin verilmemektedir” denildi. Aynı şekilde Türkiye’nin hiçbir bölgesinde, hiçbir kuruma sosyal tesis izni verilmediği de bildirildi.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Nissan SUV segmentinde lider

Nissan SUV segmentinde lider

access_time06 Eylül 2014 11:12

Nissan yeni Qashqai, Juke ve X-Trail modelleri ile SUV segmentine liderlik etmeye devam ediyor

Amerikalılar otomobillerini seçti

Amerikalılar otomobillerini seçti

access_time26 Şubat 2014 06:54

Genel sıralamada en iyi otomobil Tesla Model S seçildi

ÖTV zammı 'işsiz' bırakacak!

ÖTV zammı 'işsiz' bırakacak!

access_time06 Ocak 2014 09:16

Satış rekorları kıran otomobile yeni yılda gelen vergi artışı, sektörü zora soktacak gözüküyor...

2016'ya kadar 23 yeni model

2016'ya kadar 23 yeni model

access_time27 Aralık 2013 13:00

Pazarın önemli oyuncularından Opel, son yıllardaki büyümesini devam ettirerek binek pazarında kaybettiği kanı geri kazanmaya devam ediyor

YORUM YAP

YORUMLAR (0)